Cum se face nodul clasic de cravata tip Saint Andrew.

Probabil pentru mulți dintre bărbați nodul de cravată e un test de gentleman… Ca să ai look-ul perfect, acesta e ultimul detaliu la care trebuie să fii atent și, totodată, cel care îți întregește ținuta. Să-ți legi nodul la cravată poate părea complicat, aproape ca un examen, însă nu-i chiar așa dacă te antrenezi din timp, ești atent și ai puțină răbdare. În plus. trebuie să știi că nodul de cravată are multiple posibilități de realizare, așa că trebuie să te decizi asupra unuia dintre ele atunci când te hotărăști să porți cravată. Sunt unele noduri cu totul diferite de cele clasice, obișnuite, pe care majoritatea bărbaților și le fac. Un model diferit este nodul de tip Eldredge, de care vă spuneam mai demult.

Unul apropiat de cel clasic este nodul de cravată de tip Saint Andrew. Sună pretențios, dar e destul de ușor de realizat. Iată cum:

tutorial nod de cravata saint andrew

Așezi după gât cravata, pe dos – adică cu partea interioară în sus-, pe toată lungimea sa, cu partea lată pe partea ta stângă, poziționată cu vreo 5 cm mai sus decât partea mai îngustă. Începi toată operațiunea cu partea lată.

Partea cea lată o încrucișezi pe sub cea îngustă, apoi o treci peste ea și o aduci înapoi în partea stângă de unde ai pornit. O petreci apoi din nou pe sub partea îngustă. Aceeași parte lată o treci prin bucla formată la baza gâtului tău, pe deasupra. O tragi din nou înspre partea ta stângă.

Petreci din nou partea lată peste nodul ce începe să se formeze, o treci din nou prin aceeași buclă de la baza gâtului, însă de această dată pe dedesubtul buclei. În final, tragi aceeași parte lată prin bucla nou formată de la nivelul nodului. Tragi frumos de ambele părți ale cravatei, o ajustezi până la baza gâtului și până se potrivește cu gulerul cămășii și… gata! 🙂 Tocmai ai obținut un nod de cravată Saint Andrew, clasic și simplu!

Dacă nu ai înțeles prea bine, urmărește clipul tutorial de mai jos!