Tot mai multe magazine online includ tooluri de realitate asistată pentru a oferi asistare virtuală clienților. De exemplu, pentru anumite produse de machiaj, Notino are un feature de testare digitală, care îți permite să vezi cum ți-ar sta cu anumite farduri de pleoape sau nuanțe de ruj, de pildă.

De acum, devine din ce în ce mai simplu să comanzi online anumite produse de machiaj, să vezi cum ți-ar sta cu anumite nuanțe și culori.

De exemplu, Notino a introdus feature-ul de testare digitală a anumitor farduri de pleoape și rujuri, tip try-on virtual. Până acum, am văzut că se pot testa virtual nuanțele din paletele de farduri NYX, Maybelline, dar posibil să mai urmeze și altele.

testare fard de ochi online din paletă farduri cu realitate asistată la Notino

Cum se procedează ca să te bucuri de toolul de asistare virtuală în testarea produselor de machiaj pe Notino?

Va trebui să oferi permisiune camerei tale web pentru a acesa toolul de testare a fardurilor online pe Notino.

Nu toate produsele de machiaj de la ei de pe site beneficiază de acest tool, după cum vă spuneam inițial.

Însă cele care oferă această posibilitate sunt marcate pe poza produsului, din pagina de produs, cu o bulină pe care ai simbolul unei mâini cu degetul arătător care punctează spre produs și mesajul „Testați produsul”.

testare paletă farduri de ochi online cu realitate asistată la Notino

Vezi oricum mai jos niște capturi după cum m-am jucat eu. 😛

Apeși în cadrul acelei buline, se va deschide un pop-up de permisiune cameră web și poți alege dintre nuanțele fardurilor sau ale rujurilor pe care vrei să le testezi. Aplicația e deja intuitivă și va ști pe ce parte a tenului să aplice machiajul respectiv pe care îl selectezi. Mișto, nu?

asistare virtuală pentru testare digitală de produse de machiaj pe Notino

Așa te bucuri virtual, înainte să te decizi, de anumite produse de machiaj.

cum se lansează aplicația de testare virtuală produse de machiaj

Aplicația aceasta virtuală se închide ușor și, gata, ai oprit și camera web, astfel încât să navighezi în mod obișnuit la alte pagini ale magazinului online, la alte produse, cu testare virtuală sau fără.

nuanță de ruj încercată virtual cu realitate asistată
testare fard de ochi online cu realitate asistată

Ce alte branduri mai oferă asistare virtuală pentru a testa digital produsele lor cosmetice?

Notino nu pare să fie singurul loc online unde poți testa farduri online. Am văzut că și site-ul oficial al L’Oréal Paris a introdus această funcție tip try-on virtual pentru a oferi posibilitatea de încercare virtuală a produselor lor de machiaj și chiar și a celor care implică colorarea părului.

asistare virtuală pentru testare digitală de produse de machiaj LOreal Paris try-on virtual

Well, acest lucru e minunat, din moment ce oricum avem aplicații care deja ne oferă posibilitatea de a testa cum arată pentru noi direct o anumită coafură sau chiar culoare de păr, înainte de a lua decizii radicale.

Dar faptul că L’Oréal Paris oferă deja această opțiune și realitate asistată pe site-urile sale, pentru brandurile proprii de makeup și colorare a părului, mă face să realizez că și Notino a putut-o implementa pentru anumite produse de machiaj, limitat, tocmai în baza dezvoltărilor L’Oréal Paris.
De ce? Pentru că tocmai branduri ca NYX, Maybelline, care aparțin de L’Oréal Paris, sunt puse la dispoziție pentru testare virtuală și la Notino. De la alte branduri, momentan, nici la Notino nu am remarcat să se ofere posibilitatea…

So, până nu mai apar și alte companii cu astfel de feature-uri dezvoltate, ne bucurăm de asistarea virtuală în testarea produselor de machiaj (și nu numai), de la brandurile proprii grupului L’Oréal Paris.

Din ce în ce mai multe companii din industria modei și a produselor de beauty, cu centrare și pe zona de online (magazine online, site-uri de prezentare) încep să introducă tot mai multe tooluri și aplicații, funcții digitale de asistare virtuală.

Realitatea asistată devine tot mai importantă în secolul 21, când, și pandemia ne-a arătat cât de valoros e să ai posibilitatea de a comanda online cât mai ușor, să ai alegerile online cât mai simple, inclusiv când vine vorba de nișe ca produsele de machiaj, unde culorile, nuanțele, acordate potrivit la tipul de ten, contează enorm.

Tu ce părere ai de astfel de features de tip try-on care permit testarea digitală a unor produse care se bazează mult pe culori, cum sunt produsele de machiaj?
Te-ai baza pe ele, în mod normal, în alegerea nuanțelor potrivite pentru produsele tale de makeup sau de vopsire a părului? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii opinia ta.