Sunt multe obiceiuri și proceduri de înfrumusețare care pot dăuna sănătății tale și pot crea multiple probleme. Dar iată alternative pentru ele, mai benefice și chiar utile!
Dacă o femeie îşi doreşte să fie frumoasă, banii şi durerea nu o pot opri. Frumuseţea a însemnat întotdeauna sacrificii, dar acum putem să găsim alternative mai puţin morbide printre procedurile populare de îngrijire și înfrumusețare.
Dacă deja ţi-ai pregătit o întâlnire cu un cosmetician pentru a-ţi îndepărta părul din nas sau pentru a-ţi umple buzele, citeşte acest articol înainte de a-ţi confirma vizita.
❤️ Citește despre:
Îndreptarea părului la salon îți poate afecta sănătatea
Tratamentele cu keratină, laminarea şi alte proceduri care îţi promit un păr incredibil sunt doar efecte cosmetice temporare. Toate componentele naturale enumerate nu au un efect terapeutic, iar rezultatele durează, de obicei, doar 2 săptămâni. Apoi, părul tău poate să devină la fel ca înainte sau poate chiar mai rău.
De cele mai multe ori, clientele observă că părul lor devine subţire şi fragil. Un amestec care e aplicat pe părul tău e format din formaldehidă. Aceasta irită mucoasa respiratorie, afectează sistemul nervos şi organele interne.
Dacă îţi doreşti să ai părul drept, poţi să foloseşti o placă de păr specială cu protecţie termică.
Părul făcut permanent
Multe femei iubesc ondularea permanentă. Cu toate acestea, saloanele de coafură recunosc că e ceva rău pentru părul nostru şi nimic nu îl poate vindeca după o astfel de procedură chimică.
Volumul părului apare datorită unei soluţii chimice. Dacă te gândeşti să urmezi această procedutră, pregăteşte-te pentru a obţine un păr fragil înainte de a începe să crească.
Permanentul îţi usucă părul şi scalpul. Dacă ai probleme (păr fragil, piele uscată), nu îţi este recomandată această procedură. Dacă eşti gata pentru a-ţi asuma riscurile, vreau să-ţi reamintesc: saloanele de coafură spun că un permanent este doar o bază pentru coafură. Asta înseamnă că tot trebuie să-ţi petreci timpul făcându-ţi părul dimineaţa.
Îţi recomand mai bine bigudiurile, ondulatorul cu protecţie termică şi un uscător special de păr care să fie mai puţin dăunător pentru părul tău.
Extensiile de gene pot dăuna ochilor tăi
Nu uita că ai putea să fii alergică la lipiciul folosit de esteticieni şi acesta e un risc care duce la pierderea genelor temporar sau pentru totdeauna. E mai bine să eviţi acest lucru, soluţiile chimice fiind extrem de periculoase, iar riscul nu-şi merită banii.
S-ar putea să te alegi cu conjunctivită sau alte boli ale ochilor. Mai mult, unele cliente spun că genele lor se subţiază. Procesul de recuperare diferă de la o persoană la alta, poate să dureze de la o lună până la şase luni.
În plus, saloanele oferă proceduri, cum ar fi laminarea, care promit că genele tale vor deveni mai puternice şi mai strălucitoare. Este înţelept să eviţi astfel de oferte. Laminarea este făcută la temperaturi foarte ridicate cu ajutorul componentelor chimice.
O altă opţiune, sănătoasă, ar fi să-ţi aplici uleiuri (ricin, migdale sau ulei de usma) şi un rimel bun.
Gelul de unghii îți poate deteriora unghiile
Gelul de unghii este extrem de popular, dar nu multe femei ştiu ingredientele sale nocive (formaldehida, acetona) care irită tractul respirator şi membranele mucoase. Medicii avertizează că gelul de unghii poate să-ţi facă unghiile subţiri şi fragile. Mai mult, apare riscul unei infecţii dacă cel care se ocupă de unghiile tale la salon foloseşte un echipament nesterilizat.
E recomandat să ai grijă de unghiile tale de una singură. Fii atentă la unghiile celebrităţilor (de exemplu, Kate Middleton) – ele poartă de obicei doar lac de unghii sau nu aplică nimic.
Smulgerea părului din nas
Această procedură este populară atât la femei, cât şi la bărbaţi, însă doctorii nu recomandă smulgerea părului din nas.
Părul din nas serveşte ca un filtru pentru praful şi microbii care intră în tractul nostru respirator. Nu este recomandat să-ţi smulgi părul din nas, pentru că multe vase de sânge din interior nu au supape. Astfel, fiecare infecţie poate ajunge la creier şi poate duce la moarte.
E recomandat să-ţi cumperi un aparat de tuns părul din nas tip trimmer.
Nefolosirea cremei antisolare
Multe femei cred că dacă nu mai merg la mare, nu mai trebuie să folosească o cremă de protecție solară. Asigură-te că foloseşti o astfel de cremă în orice anotimp, ea poate fi o loțiune de ten cu factor de protecţie solară sau un fond de ten cu SPF bun.
Toate aceste lucruri enumerate îţi pot distruge frumuseţea, în loc să ţi-o amplifice, aşa cum poate că multe promit. Ba mai rău, îți pot cauza probleme serioase de sănătate. Așa că ai grijă!