Ochelari de soare: greșeli în purtare, când e bine să îi porți, cum anume și de ce uneori ar trebui să renunți la ei, ce ochelari de soare ți se potrivesc etc.

Alegi să porţi ochelarii de soare pe timpul nopţii sau în încăperi? Dacă da, atunci asta e o greşeală în purtarea ochelarilor de soare, pe care am văzut-o destul de des şi pe care ar trebui să te obişnuieşti să o eviţi.

Ochelarii de soare sunt pentru a te proteja de razele ultraviolete ale soarelui, deci nu există vreo explicaţie logică pentru care i-ai purta noaptea. Iată mai jos alte câteva greşeli pe care probabil le-ai făcut cel puţin o singură dată.

Greșeli pe care le faci când porți ochelarii de soare

Ochelarii de soare nu se poartă niciodată pe cap. Dacă nu ai unde să îi pui, mai bine îi ţii în mână. Aceeaşi regulă e şi pentru ochelarii de vedere.

Agăţi ochelarii de cămaşă/ tricou/ bluză? Uită de un aşa obicei urât. Hainele tale nu se transformă în cuier. Din nou, mai bine ţii ochelarii în mână. Îi poți zgâria, murdării, deteriora sau poți dăuna țesăturii hainelor respective. 

Nu purta ochelari prea mari care îţi acoperă aproape toată faţa.

Alege ochelarii după forma feţei tale. Ochelarii rotunzi, tip John Lennon, sunt dificili şi nu se potrivesc oricui, aşa că nu îi purta doar pentru că îi vezi peste tot în ultima vreme, ţine cont şi de structura feţei tale.

ochelari de soare cum și când se poartă potrivit

[button url=https://www.fashionreview.ro/?s=ochelari+de+soare target=blank icon=star-full]Vezi mai multe sugestii[/button]

Aspectul ochelarilor de soare este important. Nu poţi să ai ochelari cu lentilele prăfuite sau murdare, zgâriate sau sparte şi apoi lipite foarte prost. Dacă ţi se întâmplă un astfel de accident pe drum, renunţă la purtarea lor. Nu arăţi tocmai bine cu o pereche de ochelari cu rama crăpată sau lentila ciobită.

Unii cred că dacă lentilele ochelarilor de soare sunt mai închise la culoare, ai parte de o protecţie mai mare, dar nu e adevărat. Ochelarii care au lentilele de culori deschise şi sunt dotaţi cu protecţie solară optimă sunt buni împotriva ultravioletelor.

Când se poartă ochelarii de soare și când e bine să îi dai jos

Dacă eşti pe stradă şi vremea e înnorată, nu alege să porţi ochelari de soare. Sunt de soare, asta spune şi numele lor, iar asta îți poate afecta vederea și obosi ochii.

Dacă eşti la mare, poartă ochelarii de soare doar pe plajă, nu intra în apă cu ei. Se pot stropi cu apa sărată şi se va murdări lentila.

În sezonul cald ochelarii de soare sunt un accesoriu elegant şi util, însă există situaţii în care nu e politicos să îi porţiDacă te afli la un eveniment unde se fac fotografii afară, nu purta ochelarii în timp ce eşti fotografiat. Aşa e politicos.

Dacă eşti pe stradă şi te întâlneşti cu o persoană cu care stai de vorbă, îţi vei scoate ochelarii de soare, pentru că e important să ai contact vizual cu persoana cu care ai un dialog. La restaurant, chiar şi la o terasă în aer liber, după ce ai scos ochelarii de soare îi pui în geantă, niciodată pe masă.

Dacă ai intrat într-un magazin, în birou, vei scoate ochelarii de soare şi îi vei pune în suportul lor, în geantă, nu îi pui pe cap, chiar dacă te ajută să păstrezi părul într-o anumită formă. Pentru păr ai alte variante, există alte accesorii.

În vacanţă sau în excursie, poţi să alegi ochelari cu forme îndrăzneţe, în culori vii. La birou sau la o întâlnire formală, vei merge cu ochelari de o culoare neutră, cu un model care te avantajează.