Ținută de seară cu rochie largă și piese din catifea burgundy – cum o compui.

Atât culoarea burgundy, cât și catifeaua sunt detalii care mă duc cu gândul la viața regală, la monarhie. În plus, accentele de inspirație victoriană, bijuteriile cu filigrane dantelate și elemente ce imită pietrele prețioase, precum și volanele largi sunt alte piese cu care poți construi o ținută care să amintească puțin de vestimentația unei regine. Așadar, cum printre trendurile actuale se numără pantofii din catifea, dar și poșetele din acest material fin și valoros la origine, și volanele și hainele cu volane evazate, m-am gândit la un outfit de seară care să se bazeze pe astfel de tendințe, cel puțin la nivelul detaliilor, cele care fac mereu diferența. 😉

Catifea burgundy – un mix rafinat

Burgundy este una dintre culorile mele preferate și constituie, prin definiție, un simbol al eleganței și bunului gust. Nu e nici negru, dar nici bordo. Amintește de vin, dar și de culoarea cireșelor închise la culoare, a vișinei putrede, a prunei. E o alegere excelentă la ținutele de seară, când nu vrei să mizezi pe negru, dar dorești să rămâi totuși la o culoare sobră.

Iar atunci când vreau o ținută de seară, încerc să mizez întâi pe o rochie versatilă, pe care să o pot purta și la ținute casual, de zi. Și cum atât seara, cât și ziua, indiferent de ocazie, vreau să mă pot mișca în voie și să port haine cât mai lejere și comode, mă gândesc deja la o rochie largă, evazată, cu volane, că tot se poartă. Așa am dat de cea din outfitul la care m-am gândit. Are și textură catifelată, fină. În plus, e disponibilă și pe alte culori: negru, bleumarin, maro camel, maro-închis, violet prună.

Din ce piese poți compune un outfit elegant cu accente de catifea de culoare burgundy

În picioare, aleg catifeaua simplă, așa că aș miza pe pantofi complet din catifea, care se poartă mult perioada aceasta. De culoare burgundy închis. Pe aceștia i-aș asorta cu o poșetă tip clutch din catifea bordo închis. Restul detaliilor – bijuterii și alte accesorii, pot fi în ton cu volanele de epocă și mânecile tip clopot ale rochiței. Astfel, aleg bijuterii în stil victorian, cu pietre care imită pietrele prețioase și filigran decorativ tip dantelă. Am găsit bijuterii de inspirație regală, în legătură cu minunatul outfit rafinat.

outfit-cu-detalii-de-catifea-bordo

[button url=http://profitshare.ro/l/3208432 target=blank icon=heart-2]Mai multe modele de rochii evazate cu volane sunt disponibile aici.[/button]

Așadar, outfitul nostru cu accente de catifea burgundy cuprinde:

  1. Rochie evazata cu volane, catifelata, de culoare burgundy inchis – de la Zee Lane Collection
  2. Poșetă clutch din catifea bordo
  3. Pantofi din catifea burgundy-închis de la Zee Lane – (despre alte modele si culori de pantofi din catifea am scris deja un articol dedicat)
  4. Colier în stil vintage cu dantelărie filigranată și cristal roșu
  5. Cercei candelabru în stil vintage
  6. Inel statement antichizat în stil vintage, cu cristal negru

Voi ce ziceți de combinație? Ați miza pe ea? E de buget redus și multe dintre piese, mai ales cea de bază – rochița – pot fi purtate și în ținute casual, de zi.

P.S.: Pentru că rochia e largă, permite să fie purtată și de către femeile gravide, așadar această ținută de seară este potrivită și pentru femeile gravide.