Cu ocazia comenzii online pentru niște produse de makeup de care aveam nevoie, am zis să dau o șansă și unei palete de farduri de ochi no name, fiind destul de convenabilă ca preț. Hai să vedem împreună dacă a meritat!

Când am comandat produse de machiaj online de pe ProduseCosmetice.ro, am completat comanda și cu o trusă de farduri de ochi, pentru că aveam nevoie de o paletă mai variată și amplă de farduri de pleoape, dar și pentru că am găsit-o la un preț mic.

Trusa este „no name”, nu e de la un anumit brand, deci m-am înhămat asumat la ceva la care nu mă așteptam să fie wow. 😀

Dar hai să vedem mai multe despre această trusă de machiaj.

De ce am ales o trusă „no name” cu farduri de ochi?

Trusa a fost considerată profesională, fiind exact astfel denumită: „trusă profesională pentru Smokey Eyes Spring Colors” și pe sumarul comenzii / factură. Dar pentru cei 29.90 lei cât a costat, nu aș băga mâna în foc din start pentru ea și clar nu mă așteptam la ceva de calitate superioară și mai ales profi, când am comandat-o la acest preț.

Eu am luat-o mai mult din curiozitate și ca test, să văd care e faza cu ea și ce poate.

De altfel, mai folosisem niște palete de farduri de pleoape „no name” de la o prietenă și, surprinzător, rezistaseră destul de bine pe ochi. Iar acelea nici nu fuseseră catalogate, încă de la cumpărare, ca find profesionale. Ce-i drept, nu erau luate de pe ProduseCosmetice.ro. But still… au fost un motiv care m-a determinat în plus să aleg o astfel de paletă de machiaj, cu ocazia acestei comenzi.

De asemenea, aceasta e singurul produs no name din prima mea comandă de pe acest site, după cum vă spusesem inițial. Celelalte produse, de la branduri de drogherie, erau și așa la prețuri bune și păreau foarte OK, ceea ce mi-a dat un plus de încredere să mă arunc și la o astfel de paletă cu farduri de ochi, despre care nu știam nimic.

paletă de farduri no name ProduseCosmetice.ro _unboxing și review

Totodată, am mai încercat eu produse de machiaj în trecut de la branduri mici sau foarte puțin cunoscute, chiar și de drogherie, care s-au dovedit a fi foarte bune și își făceau treaba bine. Sau pur și simplu, și-o făceau, și tot era bine.

În plus, are și 15 culori, iar pastilele de farduri din interior sunt destul de mari și, astfel, economice.

Cât de bună este o astfel de paletă de farduri de pleoape „no name”?

Cu așteptările și motivele enumerate mai sus pornite deja, am pornit și eu la drum în testarea și utilizarea, pe cât posibil, a acestei truse de farduri.

Însă trebuie să vă spun din capul locului că am utilizat-o doar de câteva ori, pentru că, de fiecare dată, pe ochii mei nu-mi place cum s-au comportat fardurile. Îmi par fade, șterse, deși în paletă, în pastilele de culori din interior, sunt destul de pigmentate și de puternice. Și acesta, la fel, a fost un motiv pentru care le-am ales.

paletă de farduri no name ProduseCosmetice.ro _review și păreri

Nici prea rezistente nu sunt aceste farduri. Mi se pare că, după ce că abia reușești să le aplici cât de cât bine și uniform, pentru că nu prea pot mult nici ca aderență și coloratură, ele nici nu prea stau bine și mult pe ochi. Pare că rămân doar umbre și vagi urme de fard după câteva ore și asta și cu ceva primer înainte.

Deci, ca o concluzie aici, trebuie să insiști în aplicare, și ca să obții pigmentare bună, dar și ca să ajungi la stadiul de aderență potrivit. Însă nu-i așa de simplu pe cât pare nici acest lucru.

Procesul aplicării e destul de îngreunat de textura fardurilor și de faptul că sunt destul de prăfoase – pare că au mult talc în compoziție și nu se pot lua ușor pe pensulă din acest motiv. Pe deget, dacă alegi această metodă de aplicare, se iau și mai dificil.

paletă de farduri no name ProduseCosmetice.ro _textură

Inițial, nu știam dacă asta e o problemă a fardurilor sau a pensulei. Că uite, mai jos, cum se presară pe zona de jos, de pare că am pistrui. Să se așeze așa de mult din ele, în afara pleoapelor, pe obraji, în aplicare, nu am mai întâlnit, nici la alte farduri no name.

cum se comportă fardul de pleoape no name de pe ProduseCosmetice.ro la aplicare

E din cauză că au prea mult talc în compoziție. Btw, uite și o listă de ingrediente:

paletă de farduri no name ProduseCosmetice.ro _listă de ingrediente

Dar la cum ajung să arate și să reziste pe pleoape după doar câteva ore de la aplicare, chiar și cu primer bun înainte, hmm, e clar că au o problemă ele.

Apoi, textura și compoziția lor, cum se comportă de la prima atingere, dau de bănuit și nu te ajută cu nimic. sunt mate, sunt prăfoase, nu au sclipici, nu au sidef. Deși par bine pigmentate inițial. Dar, nah, știți cum e, de obicei, aparențele înșală.

Și da, pare profesională, dar doar imită trusele profesionale de machiaj de ochi: pastile mari de farduri, pigmenți puternici etc. În realitate, când începi să o utilizezi și să porți fardurile pe ochi, vezi realitatea. Asta dacă treci cu bine de primul pas: aplicarea fardului pe pleoape.

Iar în ceea ce privește mențiunea din denumirea lor, că ar fi o trusă de machiaj de ochi pentru smoky eyes, well, clar se poate deduce deja că nu e cazul nici să speri! Abia aderă la piele ca să se afișeze cât de cât, ce să mai vorbim de un look pregnant precum cel cu machiaj smoky eyes…

La ce nuanțe fade, șterse, relevă pe ochi, clar nu-s bune nici pentru un machiaj obișnuit, cât de cât vizibil și rezistent.

cum se comportă fardul de pleoape no name de pe ProduseCosmetice.ro după aplicare

Concluzii pentru paleta de farduri „no name” pentru ochi de la ProduseCosmetice.ro

După cele câteva ori în care am folosit această paletă de farduri de ochi, și dintre cele mai strident colorate, și dintre cele mai neutre / nude, asta cât am reușit să o folosesc, pot concluziona că nu e chiar dintre trusele de machiaj pe care să le vrei în colecția ta de farduri. Din contră.

Noroc că am dat doar 29.90 lei pe ea și mi-am satisfăcut curiozitatea în privința ei.

Nu aș vrea să generalizez din această pățanie a mea și să spun că nicio trusă de machiaj no name nu merită atenția, pentru că, după cum vă spuneam și mai sus, am încercat și farduri de ochi bune din astfel de truse de farduri „no name” și s-au comportat foarte bine, chiar egalabil cu cele de la branduri bune. Așa că nu mă voi opri, cred, la aceasta, doar pentru că ea m-a dezamăgit. 😉

paletă de farduri no name ProduseCosmetice.ro _unboxing

Pentru că, uite, și paleta de farduri L’Oréal Paris Eyeshadow Mega Palette Berry Much Love are probleme în aplicare, fiind destul de prăfoase ca textură. Însă compensează prin altele. Ce-i drept însă, prețul lor e apropiat de al acestei palete „no name”.

Și atunci, luând asta în calcul, mai bine iei ceva de brand cât de cât bun și cunoscut, poate prinzi și la reducere, decât ceva no name cu care alegi să riști. Chiar dacă cele no name par mai tentante ca preț, inițial, sau vin în variante mai mari, din punct de vedere cantitativ și ca varietate.  Dar, știți cum e, ce-i drept, you never know…

Tu ai testat sau ai testa palete de farduri de ochi no name? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii părerea ta sau povestește-ne din experiențele tale cu astfel de produse de machiaj.