Cum este parfumul Aquolina Pink Sugar – parfum floral-fructat, gama gurmand, cu aromă de desert, parfum dulce si tare cu aroma de vata de zahar si acadele, parfum persistent.

Pink Sugar reprezintă primul parfum lansat de firma italiană de cosmetice Aquolina, în anul 2004. Este un parfum floral-fructat-gurmand (adică dintre acelea de îți vine să le papi 😛 ), dulceag, special creat pentru fete și tinere. Așa cum îi spune și numele – pink sugar – sugerează o aromă extrem de dulce, de vată de zahăr, plăcută mai degrabă de adolescente decât de doamne. De altfel, brandul Aquolina, prin produsele cosmetice pe care le produce, se adresează mai mult tinerilor, fee și băieți deopotrivă. Mireasma Pink Sugar este însă destinată tinerelor senzuale și avangardiste.

Dacă îți place să te joci cu stilurile și cu aromele, atunci Aquolina Pink Sugar este un parfum de care ai nevoie. Aroma în stil gurmand nu e destinată unei persoane seriose și sobre – asta-i clar. La acest parfum, totul este despre încântarea simțurilor și despre sugerarea unei arome și a unui gust care îți va lăsa gura apă. 😀 Parfumurile cu o notă de aromă gurmand sunt precum ciocolata: nu o mănânci ca să îți iei vitaminele din ea, ci o mănânci de plăcere, că îți place gustul ciocolatei și senzația pe care acest gust ți-l lasă. Așa e și cu un astfel de parfum: îl porți atunci când vrei să miroși ca o bomboană dulce, atrăgătoare. 😛 Uneori, asta-i tot ce ai nevoie într-un oraș rece sau într-o zi ploioasă ori când vrei să faci o zi stresantă să pară mai plăcută. Parfumul Pink Sugar de la Aquolina va face cu siguranță asta pentru tine. 😉 Îți va oferi o aromă de bomboană și chiar mai mult: a parc de distracție fantezist cu vată de zahăr lipicioasă și delicioasă, cu acadele dintr-acelea lipicioase și dulci ca în copilăria noastră (de altfel, și ambalajul amintește de toate acestea). Uneori, aduce și a bomboane gumate/caramele cu frișcă și căpșuni (preferatele mele când eram mică), a napolitane cu cremă de praline și alune… hmmm a toate la un loc, ca atunci când ne scoteau ai noștri când eram mici în parc și ne luau tot felul de dulciuri trăsnite! Pink Sugar e deci atât de dulce că s-ar putea să îți provoace… durere de dinți, pe lângă pofta de bomboane! 😛 Dacă nu reușești să obții prea mult de la parfumurile care miros a deserturi preferate, hmmm, acesta te va supramulțumi cu siguranță! Miroase a toate dulcegăriile posibile la un loc!

parfum Aquolina Pink Sugar

Prima oară când am mirosit Pink Sugar de la Aquolina am rămas interzisă. Pentru mine, nici nu a mirosit ca un parfum adevărat. Am simțit doar o aromă de bomboane sau de băutură fină, de gagici, în niciun caz ca un parfum de „esență fină”. Nefiind adepta parfumurilor dulci, nu știu de ce, dar l-am încercat pe mână și am rămas cu aroma o zi întreagă, începând să-mi placă mirosul și chiar să-mi facă poftă de bomboane. 😛 Eram la un duty free când l-am încercat, în aeroport în Roma. Deci mă înțelegeți. De atunci, tot la duty-free-uri l-am mai întâlnit. Și tot așa am descoperit că parfumul acesta mai are „frați”, la fel de dulci, din gama gurmand: Chocolovers, Pink Sugar Sensuals, Gold Sugar, Tweety, Simply Pink. Acum, familia de parfumuri gurmand de la Aquolina, precum și Thierry Mugler Angel (părintele său spiritual, din aceeași categorie :P; deci da și ăsta-i un… dulce ) sunt perfect normale – adică nu mai surprind, ca la începuturi, prin aroma lor extrem de dulceagă. Când Estée Lauder a lansat și gama de parfumuri Pleasures, dintre care cel mai de remarcat era cel îmbogățit cu arome de caramel și de ciocolată – Pleasure Delight, era clar că am pășit într-o nouă eră a parfumurilor, cele care îți provoacă plăceri nu doar olfactive, ci și… gustative.

Din punct de vedere al tehnicii și marketingului, parfumul Pink Sugar de la Aquoline e chiar un lucru deștept și mi se pare într-adevăr impresionant modul în care creatorul său, Pierre Nuyens a ales să echilibreze extravaganța desertului foarte dulce prin adăugarea de arome de citrice acrișoare, înțepătoare chiar, de fructe de pădure și semințe sfărâmate de anason. Aromele de mosc și lemn de santal sunt ca o glazură din zahăr topit peste o brioșă caldă. 😛 Finețea acestora te pregătește pentru explozia de caramel ce îi urmează. E un parfum persistent, care durează mult timp – deci dacă îți plac aromele dulci, te-ai scos cu Pink Sugar. Rezistă mult timp și vei fi ultra-încântată astfel! 🙂 Aaa, și ai grijă din acest punc de vedere: mai puțin face mai mult! Fiind un parfum dulce rău (care unora din preajma ta, din această cauză, s-ar putea să le provoace greață), zic să îl folosești cu măsură, mai ales că o picătură durează mult pe piele și păr.  Astfel, vei economisi și din parfum. Nu e de bun simț să te dai cu un parfum, astfel încât acesta să se simtă de la 1oo de metri distanță de tine. 😛

Pink Sugar a fost un succes de neașteptat de la lansare și multe alte branduri de parfumuri i-au urmat exemplul apoi. Acesta este și motivul pentru care nu merită să cumperi, de pildă, Acqua e Zucchero de la Profumum, de patru ori mai scump decât Aquolina Pink Sugar. Doar dacă, desigur, ai bani de aruncat în plus…

Pink Sugar nu este un parfum pe placul meu, din cauza dulceții foarte tari, însă pentru zilele vesele când am poftă de o aromă de desert, ar merge perfect. Nu l-am cumpărat (tocmai din cauză că e prea dulce pentru gusturile mele obișnuite) – doar l-am testat de fiecare dată prin duty-free-uri, dar de fiecare dată, în timp, m-am obișnuit cu aroma pe care mi-a lăsat-o pe piele pentru restul zilei și chiar a ajuns să-mi placă și să mi se pară simpatic.

Parfumul Aquolina Pink Sugar are ca note de vârf portocală, frunze de smochin, zmeură și bergamotă, ca note de mijloc: fructe roșii, lăcrămioare, lemn dulce și vată de zahăr, iar ca note de bază mosc, vanilie, lemn de santal și caramel. E disponibil la flacoane și recipiente de 30 ml și 100 de ml, doar ca EDT (apă de toaletă – dar rezistentă ca un parfum 😉 ). În România, îl găsești on-line aici și aici.

Acesta nu este un review! Mi-am spus doar părerea și impresiile pe care mi le-a lăsat acest parfum după ce l-am testat în magazinele de specialitate. 😉