Am descoperit de curând cu adevărat parfumul Chanel Gabrielle, un parfum care îmbină de minune tăria unui clasic al aromelor Chanel cu notele fresh moderne ale unui parfum feminin, actual. Este o apă de parfum tare, pregnantă și rezistentă, durabilă în timp și alături de care vei reuși să ai multe amintiri unice din viața ta, pe o perioadă îndelungă de timp, căci nu e necesar să se consume decât destul de puțin deodată.

L-am mirosit în magazine când căutam cadouri de Crăciun pentru anul trecut pentru cei dragi. Am auzit de la multe cunoștințe de el, dar inițial parcă nu mi-a plăcut. Apoi însă, în final, am ajuns să mă îndrăgostesc de parfumul Chanel Gabrielle, după mai multe întâlniri prin magazine.

Nu prea-mi plac parfumurile Chanel (oricât de ciudat ar suna asta), le găsesc specifice doar pentru femeile mature – în schimb, Chanel Coco Mademoiselle e pentru mine unul dintre parfumurile preferate cel mai îndrăgite. Iar Bleu de Chanel pentru bărbați îmi place la nebunie!

Chanel Gabrielle: un altfel de parfum al clasicelor

Când s-a lansat anul trecut, parfumul Chanel Gabrielle nu m-a convins din review-urile citite. Probabil că, subconștient, mi s-a inoculat că nu ar fi potrivit pentru mine. Până să-l descopăr cu adevărat.

De fapt, ce am citit eu în mare parte, și ce am descoperit singură apoi, e că acest parfum e foarte floral, fresh și mult mai imatur. Dar în sensul de mult mai tineresc decât parfumurile Chanel clasice. Ceea ce nu-i neapărat de rău, am înțeles eu mai târziu. Nu în ceea ce mă privește, că tot ziceam că, în general, parfumurile Chanel mi se par mai degrabă pentru doamne, fiind foarte puternice.

Dar aveam să descopăr și că nu prea sunt adevărate toate aceste descrieri despre Chanel Gabrielle – un tribut adus lui Coco Chanel, după nume. L-am mai tot testat de fiecare dată când am intrat în magazinele de profil. E clar un parfum-semnătură al Chanel, specific brandului.

Are acea aromă florală superbă, are și note lemnoase, cremoase, are și căldură și putere pătrunzătoare, dar, pe lângă asta, rămâne un parfum modern și fresh. Iar prin fresh mă refer că e updatat, nu prea pudrat, nu prea „curățit” sintetic, cum se întâmplă la alte parfumuri.

Ce e funny e că notele principale ale acestui parfum sunt de fapt florale, dar nu le simt ca să pot afirma că parfumul Chanel Gabrielle e predominant floral. Da, sunt multe elemente florale în el, dar are și mult mai multe diferite. Este un parfum extrem de clasic (cum ar putea fi dacă poartă prenumele în memoria Gabrielle Chanel?!), dar și foarte sexy deopotrivă.

Ce fel de parfum e Chanel Gabrielle și când să îl folosești?

Parfumul Chanel Gabrielle e cu siguranță un parfum de seară. Personal, îmi amintește de o turnură mult mai modernă a lui Coco Mademoiselle, de care vă spuneam că e preferatul meu de la Chanel și printre aromele favorite de parfumuri dintotdeauna.

Sunt acolo și notele de vârf, dar i se acordă o reîmprospătare parfumului prin ele, o refacere parcă, fiind mult mai puțin puternice și amețitoare. Nu mă înțelege greșit, pregnanța și rezistența pentru mai mult timp a acestui parfum sunt exact ce ai aștepta de la un parfum Chanel, doar că aici sunt perfect echilibrate, într-o manieră mult mai subtilă și încântătoare.

Sticluța de parfum e destul de ușoară, inclusiv cea de 50 ml, care ți se va părea că e ca una de 30 ml ca greutate, din cauza acestui aspect. După ce am citit mai multe, am aflat că s-a ales un ambalaj mai inteligent pentru apa de parfum Chanel Gabrielle, dintr-o sticlă ultrasubțire, cu un efect de „ușor”, diafan.

Apoi, aspectul rămâne unul la fel de minimalist și, totuși, luxos, ca al oricărui parfum Chanel. E o turnură modernă per total a tuturor aromelor Chanel, o comoară care ar trebui să fie pe masa de toaletă a tuturor fanelor casei de modă, dar și a celor care iubesc îmbinarea dintre clasic și modern.

Nu e un parfum de purtat zilnic, cred că e mult prea prețios pentru asta. În schimb, e perfect pentru acele ocazii speciale. E parfumul numai bun pentru colectat cele mai frumoase amintiri din viața ta – și asta în timp, căci e un parfum care promite să dureze ani.

Chanel Gabrielle e rezistent și nu trebuie folosit în cantități mari. Atenție deci la dozaj!

Sursă foto front page: Pexels.com/Kade Jermark