Parfumuri ca Chanel No. 5, Miss Dior, Eternity by Calvin Klein, Hugo by Hugo Boss sunt clasice și continuă să scrie istorie. Află cum au devenit celebre și unde le găsești încă astăzi, ca să le adaugi în colecția ta!

Parfumul reprezintă stropul de personalitate cu care îți poți întregi ținuta, aromele preferate care te pot energiza și înveseli pe toată durata zilei; înseamnă sentimente, trăiri, modă, tendințe, temperament.

Dacă ești genul care urmezi tendințele în modă, dar ai și momente când nu ai prea multă inspirație și chef de viață și nu știi exact pe ce aromă să mizezi, care sunt ingredientele de bază care te țin în vervă, ar trebui să mizezi pe cele clasice, deja consacrate, cu care știi sigur că nu dai greș. Cam la fel cum se întâmplă și cu rochia neagră – the little black dress, tot o piesă clasică.

În plus, la parfumurile deja cunoscute și de mult timp lansate, poți beneficia de multe oferte și prețuri mici și nu există riscul ca parfumul sa fie scos de pe piață, ele fiind deja „încetățenite”. Pentru că, fiind un clasic, se găsește mereu și adesea sub diverse forme și în diferite recipiente, pentru a se potrivi oricui.

Mai jos îți prezint câteva parfumuri care au devenit istorie și pe care le găsești la un preț bun toamna aceasta.

Chanel No.5 EDP Apă de Parfum

La 100 de ml, sub formă de apă de parfum, Chanel No. 5 e o investiție care merită și cu care, cu siguranță, nu ai cum să dai greș. Chanel No. 5, în recipientul său clasic, cu eticheta simplă specifică, la sticluța maxi de 100 ml sau de 200 ml, fiind parfum și nu apă de toaletă, chiar te face poate face fericită.

E un clasic care nu ar trebui să lipsească din colecția de parfumuri a nicicărei doamne.

Chanel No. 5 este un parfum delicat, rafinat și elegant, dar puternic deopotrivă, ușor floral, având ca note de bază lemnul de santal și vanilia. Notele de vârf sunt  ylang-ylang și neroli, care seamănă cu mirosul de portocală, iar notele intermediare sunt extrase din trandafiri și iasomie.

Chanel No.5 EDP 100 ml

Vezi variante și prețuri

Miss Dior Parfum Christian Dior

Miss Dior a fost primul parfum creat de Christian Dior, lansat în 1947, imediat după succesul de răsunet al designerului, prin colecția New Look, care a revoluționat moda feminină și a reinstalat Parisul drept capitala mondială a modei după Cel de-al Doilea Război Mondial.

parfum Dior Miss Dior 2017

Descoperă versiuni actuale ale parfumului Miss Dior

„Am creat acest parfum pentru a îmbrăca fiecare femeie în feminitate rafinată, ca și cum fiecare rochie a mea ar răsări, una câte una, din sticlă”, ar fi declarat însuși Dior.

Miss Dior a suferit o transformare de ani, din momentul în care a fost creat. Parfumul, acum desemnat ca „Miss Dior”, nu este, de fapt, parfumul de la origine. Parfumul clasic este acum numit „Miss Dior Classic” și „Miss Dior Original”.

Acesta încă primește nebunesc de multe review-uri pe site-urile de profil și rămâne o alegere populară și astăzi.

Apă de parfum Shalimar Guerlain

Cu un nume care, literal, înseamnă „templul iubirii” în sanscrită, Shalimar e un parfum bazat pe ambră ca aromă și care, de-a lungul timpului, a cunoscut o grămadă de imitatori de succes.

Parfumul Guerlain își are numele de la Grădinile indiene ale Shalimarului, acolo unde împăratul Shah Jahan a cunoscut-o pe femeia care l-a inspirat să construiască Taj Mahalul.

Un succes de podium de la nașterea sa din 1925, amestecul irezistibil ale notelor de parfum Shalimar i-au conferit loc de fală în rândul „vanităților” celor mai celebre femei ale lumii, din diferite generații (inclusiv ale Ritei Hayworth și ale lui Kate Moss).

GUERLAIN Shalimar Eau de Parfum pentru femei

Descoperă versiunile actuale Shalimar by Guerlain

Calvin Klein Eternity for Him / for Her – diverse flacoane pentru el și pentru ea

Un parfum sub mai multe variante, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, Eternity de la Calvin Klein, poate fi găsit la prețuri avantajoase atât ca EDP – apă de parfum, cât și ca EDT – apă de toaletă.

Parfumul Eternity by Calvin Klein este inspirat de idealul iubirii care dăinuiește, precum și al intimității. Are o aromă romantică, florală, fiind un amestec armonios, perfect, de arome clasice și contemporane. Un parfum creat astfel încât să reflecte calitatea care rezistă timpului, dar și stilul modern.

Motto-ul parfumului: „As long as intimacy goes on, so will Eternity.” – Calvin Klein.
Notele parfumului sunt: arome florale de Freesia, salvie, lăcrămioare, crin alb, patchouli, lemn de santal și note fructate de mandarină.

Eternity by Calvin Klein EDP apă de parfum pentru Ea găsești în mai multe variante la sticluță.

Calvin Klein Eternity 50 ml

Vezi variante si prețuri

Pentru bărbați, Eternity by Calvin Klein pentru El se găsește doar ca EDT – apă de toaletă.

Eternity by Calvin Klein for Him / pentru El EDT apă de toaletă

Vezi preț și detalii

Hugo by Hugo Boss pentru el / pentru ea: diverse flacoane

Tot ca Eternity de la Calvin Klein vine și acest parfum „clasic” de la Hugo Boss, care poartă chiar prenumele creatorului, în mai multe variante, și fiind disponibil atât pentru el, cât și pentru ea.

Notele principale, de bază, ale acestui parfum sunt: mușchi, balsam de lemn de brad, lemn de santal, vetiver, piele suede. Notele de mijloc: iasomie, salvie, frunze de mușcată, cuișoare, lavandă, lemn de cedru, iar notele de vârf: grapefruit, măr verde, ace de pin, cimbru, mentă creață, busuioc, frunze de cedru, rom.

Așadar, esențe tari, puternice, Hugo fiind un parfum foarte elegant, cu personalitate.

Parfumul Hugo datează din 1995 și este încă un icon pentru multe persoane, câștigând astfel și mai mulți fani cu trecerea timpului. Ca un vin bun.

Pentru femei, Hugo by Hugo Boss îl găsești ca EDT – apă de toaletă, în variantele de 40 ml, 75 ml sau 125 ml.

hugo-boss-hugo-woman-edt-125ml-for-women

Vezi variante și preț

Pentru barbati, Hugo este la fel de divers, fiind disponibil, tot ca EDT – apa de toaleta, in flacoane de 40 ml, 100 ml sau 150 ml. Variante ale acestui parfum găsești aici.

hugo-boss-hugo-edt-150ml-for-man

Vezi variante și preț

Ce părere ai? Care sunt parfumurile tale preferate dintre clasice? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii.