E ușor să înțelegi de ce Paris e adesea privit ca o capitală a industriei de parfumuri.  Nu se putea să nu fie și „cântat” prin parfumuri ca ode ale acestui oraș al iubirii. Iată mai jos câteva parfumuri care inclusiv prin denumirea lor sunt inspirate de Paris și te determină instant să (re)vizitezi capitala franceză.

E clar un motiv pentru care francofilii se îndrăgostesc nebunește de parfumurile inspirate de Paris. Eu aș spune că cel mai puternic are legătură și cu faptul că nu degeaba francezii sunt cei care au adus ideea de parfum în Europa.

Așadar… cum să nu te atragă parfumurile inspirate tocmai de capitala Franței? Ba chiar te fac să mergi acum să o (re)vizitezi!

Apă de parfum YSL Paris pentru femei

Perfect aproape la orice ocazie, această apă de parfum a mult apreciatei case de modă Yves Saint Laurent este una dintre cele mai mărețe reprezentații ale parfumurilor inspirate cel mai bine de Paris. Chiar și numele, YSL Paris, o spune.

parfum YSL Paris pentru femeirochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Conținând un amestec condimentat de note bogate precum floarea de portocală, trandafir, mușchi, lemn de santal și ambră, acest parfum e perfect în sezonul de primăvară. Cu siguranță nu vei regreta dacă îl pui pe lista de parfumuri de cumpărat și adăugat în colecție!

 • Note de bază: cedru, cihlimbar, heliotrop, lemn de santal, mosc, mușchi
 • Note de mijloc: crin, iasomie, lăcrămioare, limette, stânjenel, trandafir, violetă, flori de Ylang-Ylang
 • Note de vârf: coacăze negre, flori de portocal, mimoză, tonuri verzi, trandafir
 • ? Parfum floral de primăvară, cu aproape 230 de ingrediente – e elegant, plin de viață, optimist.

Spray de corp parfumat pentru femei Bath & Body Works Paris Amour

Am stabilit deja: Paris e un oraș al dragostei. Iar un produs parfumat care să surprindă exact această esență, încă de la denumirea sa, e mereu binevenit.

Sprayul de corp parfumat Bath & Body Works Paris Amour e de introdus în rutina ta zilnică de îngrijire, mai ales că vine de la un brand cu produse de acest specific.

spray de corp parfumat Bath and Body Works Paris Amourrochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Un amestec de note de lalea franțuzească, flori de măr, iasomie, nufăr, Paris Amour este și parfum și reprezintă chiar una dintre cele mai tari creații Bath & Body Works de până acum.

E adorabil pentru că, fiind sofisticat, reușește în același timp să rămână subtil. Ca o notă în plus, e și accesibil bine ca preț.

Chiar dacă decorul sticlei și ambalajul întregii game construit în jurul simbolului Tour Eiffel par cam clișeice, s-ar putea ca tocmai aceste aspecte să facă produsul Paris Amour mai atractiv. 🙂

Apă de parfum Balenciaga Paris

Cu cât mai puternic amestecul de floral și fructat, cu atât mai bună alegerea. Cu un parfum minunat ca Paris al Balenciaga, poți intra în starea de flirt instant, de fiecre dată când ieși în oraș, în club.

 • Note de bază: violetă, piper, vetiver, Galeopsis ladanum, patchouli, condimente, cedru, garoafă, bergamotă
 • ? Parfum floral-lemnos de zi, pentru femei optimiste, misterioase

apă de parfum Paris Balenciagarochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Apă de parfum sau apă de toaletă pentru bărbați Van Cleef & Arpels Midnight in Paris

Ultimul dar nu cel din urmă, deși acest parfum este destinat bărbaților, nu e nicio regulă care să spună că nu poate fi utilizat și de către noi, femeile.

Lămâia, notele de citrice, alături de boabele de vanilie și tonka creează un mix destul de interesant. Pe cât de frumos sună numele său, pe atât de minunat e ca parfum Midnight in Paris.

apă de parfum Van Cleef Arpels Midnight in Paris pentru bărbațirochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Aroma sa caldă și condimentată e atrăgătoare atât pentru un bărbat, cât și pentru aleasa sa sau acea persoană specială din viața lui.

 • Note de bază: migdale, chihlimbar, tonka, boabe de fasole verde, vanilie
 • Note de mijloc: piele, lăcrămioare
 • Note de vârf: lămâie, rozmarin, bergamotă
 • ?? Parfum senzual, pentru bărbații care își doresc să fie în centrul atenției – parfum de zi, echilibrat.

Apă de parfum Yves Saint Laurent Mon Paris

Recent lansat, parfumul Mon Paris al casei Yves Saint Laurent e o odă adusă iubirii și, implicit, orașului iubirii. E tineresc, senzual, plin de bună dispoziție și iubire, drăgălaș / cute și fresh totodată.

Un parfum floral-fructat, din care nu lipsesc aromele dragostei: bujor, căpșuni și zmeură, învăluite de alte arome reprezentative unui parfum de tip chypre.

 • Note de bază: ambroxan, cedru, mosc alb, mușchi, patchouli, vanilie
 • Note de mijloc: bujor, datura, floare de portocal, iasomie Sambac
 • Note de vârf: bergamotă, calon, căpșună, mandarină, pară, portocală, zmeură
 • ❤️ Parfum floral-fructat pentru femeia tânără, dar senzuală, îndrăgostită – parfum de zi, dar potrivit și la ocazii deosebite.

Parfumul Mon Paris – YSL cunoaște o variantă reinterpretată de curând: Mon Paris Floral, în care bujorii se simt și mai intens.

Chiar și clipul publicitar pentru Mon Paris Floral – YSL e plin de… Paris:

De la arome bogate până la ambalaje superbe, aceste parfumuri inspirate de Paris pe care le-am selectat aici au și mare succes pe piața de profil. În plus, conferă fiecărui utilizator o experiență autentică, entuziasmantă.

Și nu cred că e un mod mai bun de a aduce mai aproape de casă orașul iubirii decât prin purtarea unor parfumuri luxoase inspirate de Paris! Ba chiar îți vor genera un dor de ducă înspre capitala franceză.

Sursă foto principală front page: Dids/Pexels