Parfumuri pentru femei de poveste și legendă, parfumuri clasice, parfumuri de la Chanel: Chanel No. 5, parfum Mademoiselle de la Chanel, parfum Coco Noir de la Chanel, parfumuri de la Dolce & Gabbana: 14 La Tempérance Dolce & Gabbana.

Mie mi-au plăcut mereu mirosurile plăcute, îmbietoare, parfumurile de toate soiurile. Și se pare că, în ultimii ani, simțul mirosului la mine s-a dezvoltat mai mult ca oricând, a ajuns ca al unui supererou al… parfumurilor! 😛

Nu vă povestesc acum ce înseamnă să suport cu nasul în fulare și eșarfe „aromele” prezente în fiecare mijloc de transport în comun. Trecem peste asta.

Parfumurile: câteva chestiuni de bază

În era în care vorbim de sute de mii de parfumuri și combinații, de firmă sau nu, unii au uitat să folosească săpunul. 😛 Sunt atâtea parfumuri în ziua de azi că nici nu știi ce să alegi când vrei să-ți alegi unul. Însă pe corpul meu mi-au plăcut doar unele arome, evident. Cum ar fi: fructate (citrice, mai ales, smochine), fresh (aerate, marine) sau florale (dar mai tari, nu așa dulci). Așa că, la mine, alegerea a fost mai tot timpul destul de ușoară.

Când ai un simț al mirosului bine dezvoltat, ești mai norocoasă: nu trebuie să pulverizezi mult parfum pe tine pentru ca nasul tău să-l simtă mereu. Și, btw, dacă tu nu ai un nas prea fin, care-ți obosește mai repede, nu înseamnă că trebuie să arunci toată sticla de parfum pe tine ca să te asiguri că vei mirosi bine toată ziua. Unii oameni poate nu îl vor suporta atât de intens sau, pur și simplu, nu le va plăcea una din aromele lui. Și le poți provoca alergii… Uite aici și cum să te dai cu parfum ca să dureze mai mult și să economisești.

În plus, trebuie să știi că nasul tău obosește destul de repede și în scurt timp, mirosul tău nu va mai fi simțit de propriul nas. Dar de al celorlalți va fi simțit cu siguranță! 🙂 Așa că, ai grijă la concentrația de parfum și la doza cu care te dai! 😉 Și parfumul își schimbă aroma în timp, dar și în funcție de temperatura corpului tău. Astfel, tu poți conferi personalitatea ta parfumului și nu mereu invers! 😉

Sunt însă unele parfumuri care au scris povești, au devenit de suflet și nu se vor demoda niciodată, din punctul meu de vedere. Sunt legendele!

Parfumuri de legendă de la Chanel și Dolce&Gabbana

Chanel N°5

Unul dintre aceste parfumuri și preferatul meu de la Chanel (că dacă tot vorbim de parfumuri de poveste, nu putem să nu luăm în seamă tocmai aromele proprii Chanel), pentru femei rafinate, pentru doamne și mai puțin pentru tinere și adolescente, este  Chanel N°5, pe care îl vei găsi în mai multe variante:

  • Chanel N°5 – apă de parfum,
  • Chanel N°5 apă de parfum cu recipient refillable, ce permite reumplerea,
  • Chanel N°5 – apă de toaletă, apă de toaletă cu recipient cu reumplere, mai multe variante de parfum sau apă de toaletă Chanel N°5  cu recipient cu reumplere și accesoriu tip spray – diverse modele

Chanel N°5 este un parfum elegant, de adulți, frumos și rar.

E fascinant, căci sticla sa de parfum obișnuită nu e o versiune tipică cu accesoriu de sprayere, ci e o așa-zisă sticlă cu „stropire”, picurare, de gâtul căreia îți presezi degetul, o întorci cu fundul în sus și îți dai cu degetul picurat cu parfum în ce zone dorești – preferabil după ureche și la încheietura mâinii mai ales, acolo unde se simte pulsul, căci acolo rămâne aroma parfumului nemodificată cât mai multă vreme.

Chanel N°5 e un parfum de legendă, preferat de staruri actuale sau care au devenit deja legende. De exemplu, dacă vrei să ai ceva în comun cu Marilyn Monroe, poartă și tu ca parfum un Coco Chanel N°5. 😉

Chanel N°5 are acum, după îmbunătățire, beneficiul de a nu fi prea dulce (mie nu prea-mi plac parfumurile extrem de dulci – mi se par, în mare parte, grețoase).

sticle de parfum de la Chanel Chanel No. 5 si Chanel Mademoiselle

[button url=https://l.profitshare.ro/l/5047672 target=blank icon=heart-2]Vezi aici variantele Chanel No. 5[/button]

Chanel Mademoiselle

Pentru varianta femeilor mai tinere care adoră Coco Chanel, le sfătuiesc să încerce un alt parfum de legendă de la Chanel, dacă nu au făcut-o deja: Chanel Mademoiselle, care, la fel ca Chanel No. 5, vine în mai multe variante:

  • Chanel Mademoiselle apă de parfum – varianta cu spray vaporizator sau de sticluță cu reumplere;
  • set de 3 sticluțe apă de toaletă cu reumplere Chanel Mademoiselle,
  • Chanel Mademoiselle apă de toaletă 100 ml, Chanel Mademoiselle apă de toaletă sticlă cu reumplere de 50 ml, Chanel Mademoiselle apă de parfum 200 ml.

Chanel Mademoiselle parfum de firma apa de parfum EDP

[button url=https://l.profitshare.ro/l/5047675 target=blank icon=star-full]Vezi mai multe detalii și tipuri[/button]

Dacă Chanel ți se pare scump ca parfum, indiferent de variantă, poți opta pentru o altă alternativă, însă, ca să nu umbli prea mult (uneori și ani, cum se întâmplă de obicei) după „Alesul Tău” 😛 , îți mai fac niște sugestii de parfumuri care au scris povești.

Cum aleg un parfum bun?

Eu recunosc că am mirosit nșpe parfumuri prin duty-free-urile din aeroporturi, prin magazinele de pe bulevardele principale din capitală (precum The Body Shop sau L’Occitane), prin rafturile cu cosmetice ale prietenelor, prin toate sectoarele magazinelor cu lumânări parfumate, sticluțe cu poțiuni strălucitoare sau recipiente cu parfum solid și tuburi cu produse cosmetice pentru îngrijirea corpului. Ca să îl caut pe cel mai potrivit mie.

După-amieze întregi am umblat pe la departamentele de parfumuri de prin țară, unde am inhalat cel puțin 30 de arome specifice unor sticle de parfumuri și de fiecare dată m-am ales cu o durere nasoală de cap. Am amețit de la atâtea esențe tari. 😛

Mereu am vrut ceva mai discret, un parfum nu foarte „tânăr” și știu că ambra și moscul au însemnat întotdeauna aromele puternice care promit pentru mine. La fel, citricele, piperul, smochinele și vanilia m-au atras foarte mult, atâta timp cât nu sunt prea dulci.

Atunci când a fost posibil, am ales varianta de sticluță de parfum cu stropire, pe care ți-l pui pe degete, și nu cu pulverizator tip spray, pentru o aplicare și mai precisă. Cu un pulverizator, mereu riști să irosești prea mult parfum, să supradozezi și să te dai cu prea mult, cauzând celor din jurul tău dureri de cap și chiar greață, dacă parfumul nu are aromele lor preferate. 😉

Cu o sticluță simplă, fără pulverizator, îți vei doza singură mult mai ușor cantitatea de parfum pe care să ți-o aplici pe corp și te vei da acolo unde dorești, în puncte precise; parfumul nu se va mai împrăștia în jurul tău ca un nor și în mai multe puncte din jur, mai puțin pe piele. Înțelegi tu. 😉

Și să-ți mai spun una: dacă te voi lăsa într-atât de aproape de mine astfel încât să poți să-mi simți parfumul, să-i distingi chiar și notele, înseamnă că te plac destul de mult. 😛 Asta exceptând momentele din mulțime și îngrămădeli, când, inevitabil, îmi vei simți foarte bine parfumul. Și asta aș dori să simt și eu, parfumurile altora, și nu mirosuri deloc plăcute, precum transpirația. 😛

Chanel Coco Noir

Așa că, un alt parfum care nu te poate lăsa rece, de notat și de observat în orice situație (din varii motive), care mi-a atras atenția în „vânătoarea” mea, este Coco Noir, de la Chanel, care, în topul parfumurilor de poveste, care au scris istorie, în lista mea proprie, ocupă un onorabil loc doi.

Socotit ca predominant mai oriental, comparat cu Chanel N°5, de care îți spuneam mai sus, la început, a dat puțin greș inițial, când l-am testat prima dată, căci mi s-a părut, cel puțin personal, foarte asemănător lui N°5 și, totodată, destul de puternic și rezistent. Cu toate acestea, după ce am mirosit sticlele și am spray-at pe toate bucățelele de hârtie pentru test, la început mi s-a părut mereu îndeajuns de tare și puternic pentru mine, însă întotdeauna le aplic și la încheietura mâinilor pe cele care promit de la început. Asta pentru că, se știe, parfumul se schimbă după persoana care îl poartă, nu e același pentru fiecare. 😉

Parfum de firma Chanel Coco Noir

[button url=https://l.profitshare.ro/l/5047692 target=blank icon=heart-2]Vezi mai multe detalii[/button]

După ce am mai încercat vreo câteva parfumurile și variante tip roll-on din magazinele cu produse naturale de obicei, tip The Body Shop, L’Occitane și Bvlgari Jasmin, am zis să mai dau o încercare unor parfumuri de firmă, foarte renumite.

După multiple încercări și pufăiri de esențe tari pe nas, purtând bețișoare de hârtie prin buzunarele hainelor și plimbându-mă cu nenumărate parfumuri pe încheieturile mâinilor, după fiecare ieșire din departamentul de parfumuri ale magazinelor de cosmetice, am decis să devină drept câștigător al locului întâi în topul preferințelor mele ca parfumuri care au scris legende, 14 La Tempérance de la Dolce & Gabbana.

14 La Tempérance are ca note de vârf mosc, piper roz, note de  mijloc hibiscus, iris și trandafir și ca note de bază moscul, patchouli și condimente orientale. Pentru mine, miroase cam ceva mai puțin dulce decât N°5, foarte senzual, destul de plăcut și cozy, primitor și aproape la fel de fantastic și îmbietor ca un desert dulce-amărui. Și aș vrea să miros așa.

L-am mirosit prin duty-free-uri, nu mi l-am luat atunci căci aveam (și mai am încă!) o colecție destul de mare de parfumuri (unele primite, altele luate de când tot caut parfumul cel mai potrivit mie) și nu dispuneam nici de atâția bani de cheltuit pentru un parfum. Aici, la noi, în parfumerii și departamente speciale de parfumuri din magazinele de cosmetice, e mult-mult mai scump.

Designul sticlei este destul de unisex, seamănă cu cel al lui Chanel N°5, cu o etichetă albă, pătrată, simplă, cu text negru și fără briz-brizuri și alte ornamentații. E așa, mai minimalistă, simplă și neumplută cu detalii inutile. Singurul dezavantaj este că are un pulverizator tip spray, dar cred că ai putea foarte ușor să transferi conținutul într-o sticlă mai micuță, fără pulverizator.

parfum de firmă apă de toaletă EDT DOLCE & GABBANA 14 - LA TEMPERANCE

[button url=https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=c6dae5faa&redirect_to=https%253A//www.notino.ro/dolce-gabbana/dg-anthology-la-temperance-14-eau-de-toilette-pentru-femei/&st=FR%20parfumuri%20legenda target=blank icon=tag]Vezi mai multe detalii pentru 14 La Temperance[/button]

Tu folosești parfumuri? Care-i relația ta cu parfumurile de firmă? Ce parfum a devenit legendă pentru tine? 🙂