I se spune „crimped hair” în engleză și este exact acel tip de coafură care arată ca părul creț, rezultat prin împletirea părului în codițe subțiri. Da, acele onduleuri mici și dese, ca de păr cârlionțat în valuri.
A revenit această tendință, se pare. Un look adesea adoptat și de marile celebrități ale lumii. 😉

Se pare, chiar, că aproape fiecare star poartă acest tip de coafură, favorită mai ales în decada 2000-2009, acum iar în trend, după această perioadă de izolare.

Nu mai e cazul să fim nostalgici, iată că ne-am întors singuri la ce ne plăcea acum multă vreme, fără să mai ținem cont de tendințele impuse și ascendente înainte de… izolare și pandemie.

Ne întoarcem, iată, foarte ușor, la începutul anilor 2000, când, cea mai simplă formă de a impresiona la școală sau la disco, ca să fim declarate „cool girls”, era să ne împletim bine părul în codițe subțiri, bine strânse, și să le lăsăm așa peste noapte. Dimineața, când le desfăceam, rezulta un păr împletit, creț, glorios, de la împletituri.

Ne puneam niște agrafe de păr cu fluturași strălucitori ca să finisăm lookul și cam asta era tot ce aveam nevoie. 🙂

Ce vremuri!

Acum, printre știrile care sigur vor entuziasma copilul anilor 2000 dinăuntrul tău, se află și aceea că părul creț și cârlionțat în valuri mici și dese, de la împletituri, își face, în sfârșit, marea revenire.

Urmărește mai jos acest look revenit în trenduri, la starurile preferate, în postări ale lor pe Instagram, cu păr creț în valuri, rezultat din împletirea părului.

Kendall Jenner și trendul cosițelor împletite

Kendall Jenner a fost una dintre starurile cap de listă în a-și stiliza părul cu împletituri stil millennial la nunta din Octombrie 2019 a lui Justin Bieber cu Hailey.

După cum arată și supermodelul, lookul e cel mai tare când împletitura și valurile părului încep cu vreo 2-4 centimetri după rădăcina firelor.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

we don’t date he’s just my date ?

O postare distribuită de Kendall (@kendalljenner) pe

Trucul acesta a fost preluat apoi cu succes de către Kim Kardashian.

Kim Kardashian și părul în valuri de la codițe împletite

La doar câteva luni după ce surioara sa mai mică, Kendall, a oferit o mostră a acestui trend în revenire, Kim Kardashian și-a arătat și ea rezultatul împletiturilor sale lejere, pe Instagram.

Kimmy K a optat pentru valuri drepte, bine finisate, tot la vreo 5 centimetri de rădăcini, după cum a arătat și Kendall mai sus. N-avem cum să nu apreciem acest nou look al său, foarte glam și… simplu de pus în practică.

Gigi Hadid și coafura ei rezultată prin împletirea părului

În timp ce defila pe podium pentru Off White, Gigi Hadid a purtat niște valuri de păr împletit în prealabil și pieptănate riguros cu peria, ca să-i iasă o coafură de catwalk la care noi doar uneori doar visăm cu ochii deschiși.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Wrapped up PFW with an early spring moment ?? @off____white @virgilabloh ?

O postare distribuită de Gigi Hadid (@gigihadid) pe

Nu mai visa! Treci la fapte. 😀 Dacă vrei să încerci lookul lui Gigi, îți mai recomand doar să-ți definești firele rebele dintr-o coafură rezultată din șuvițele împletite, periate apoi, după desfacere, cu acest spray de păr pentru strălucire cu efect antifrizz Davines Shimmering Mist, la care am făcut un review pe cinste.

Amanda Seyfried și părul rezultat prin împletire

Actrița americană Amanda Seyfried e o altă celebritate care a sărit înspre tabăra trendului părului împletit.

Și ca să completeze de minune acest look, ea a mai împrumutat un trend-cheie de frumusețe, din anii 2000-2009: buzele mate nude. Mi-nu-nat!

P.S.: Desigur că starurile e posibil să apeleze la aparate de coafat profesionale care să le ofere acel aspect de păr despletit, tip valuri. Dar, crede-mă, cu puțină răbdare, dacă îți împletești părul în codițe cu o seară înainte, mai ales imediat după spălare (așa cum făceam când eram copii), sigur vei ajunge la lookul lor, în tendințe rău acum. 😉

Iată, așadar, că la aproape o decadă după ce trendul anilor ’80 a fost pentru prima dată adoptat de noua generație, celebritățile de peste tot au fost ocupate să introducă tendința părului creț rezultat prin împletire noii ere, a social media, dar cu un twist.

Și în loc de cosițele în zig-zag, foarte strânse, starurile adoptă o coafură de păr împletit mai lejer. Ca să pară și mai natural ca look.

Și înainte de a spune: „Dar, stați, că acestea sunt onduleuri tip beach waves”, hai să lămurim puțin. Tendința părului tocmai împletit în 2020 e mai mult decât ceea ce definim prin valuri / onduleuri nefinisate tip păr natural (gen beach waves sau „I woke up like this”) și puțin mai lejerdecât împltiturile perioadei 2000-2009.

Cu alte cuvinte: păr și coafuri care aduc un omagiu copilăriei noastre, în timp ce câștigă și niște puncte pe Instagram.

Sursă foto: Pexels/Snow White