Părul „hygge” a luat cu asalt industria de beauty și e deja în trend de 2 ani jumătate!
Well, și la fel precum curentul „hygge” lansat de cartea cu același nume, descriind spiritul danez, starea lor de permanentă liniște și bucurie, pregătiți-vă că și „hygge” hair e un trend creat să reziste, întrucât rezultatele pe care le creează sunt la fel precum starea „hygge”: cozy și plăcut ca un foc mocnind în sobă. 🙂
Dacă-l încerci, s-ar putea să nu te mai poți opri uitându-te la tine. 😀
❤️ Citește despre:
De ce să încerci părul „hygge”?
E începutul unei ușoare relaxări de la ultimii ani marcați de ce a adus pandemia și toți avem nevoie de un boost de stare. Și ca să ne facem o „curățare” – și pe interior, și pe interior – după tot răul și greul pe care l-am îndurat, am putea să începem cu o schimbare de look care să ne inducă acea bucurie, dar și calm danez. În două cuvinte: hygge hair.
Iar dacă și tu te simți blocat(ă) și neinspirată, e timpul să te decizi, poate, pentru o schimbare drastică a părului tău.
Iar dacă, de regulă, ești genul care te vopsești singură acasă, încearcă hygge” hair care presupune o culoare care necesită o îngrijire minimă și o „salvare” a părului tău. Până și cele mai pretențioase vedete îl aprobă ca fiind cea mai faină culoare și cel mai fain stil de vopsit părul din viața lor. 😉 Și așa au „pionierat” trendul părului „hygge”.
Ce presupune părul „hygge”?
Părul hygge e caracterizat de nuanțe calde, de unt, de miere, care evocă sentimente reconfortante, cozy.
Hygge nu se referă la o culoare specifică, ci, mai degrabă, la un anume vibe, în ansamblu.
Dacă vrei să încerci hygge hair totuși, ar trebui totuși să mergi la un profesionist, la cineva care cunoaște foarte bine secretele părului și vopsitului, ca la nivel de artă.
Ia asta ca un sfat, mai ales dacă ești vopsită brunet: vopseaua de păr în negru e un commitment, în special când te vopsești singură, acasă. Iar hygge hair e foarte potrivit pentru părul vopsit brunet, dar necesită și mai multă atenție pentru a fi creat fascinant.
Cum se creează părul „hygge”?
Iar un profesionist știe ce presupune când te duci astfel vopsit(ă) la el: părul e subțire, greu de manevrat, te păcălește, e și semi-deteriorat. Numai un profesionist poate cunoaște provocarea asta. Numai el îți poate face acel păr hygge.
Va începe prin ajustarea culorii rădăcinilor părului tău. Dacă ai părul natural mai deschis decât părțile vopsite (maro, maro spre blond), e vizibil diferit în partea de sus față de șuvițele vopsite din partea de jos a părului.
Apoi, părul tău e secționat și i se aplică o tehnică cunoscută drept „foilyage,” care e undeva între foiling și balayage.
Din ce am observat, se ia fiecare secțiune minusculă de păr și se aplică oxidant/decolorant astfel încât fiecare secțiune să aibă mai mult un efect ombre, mai închisă în nuanță la rădăcini și mult mai deschisă spre vârf.
Rezultatul final e absolut de vis. Mulțimea de șuvițe obținute sunt calde și strălucitoare; pur și simplu mimează „sclipirile” unor focuri ori flăcări de sobă sau șemineu cozy. Exact ca la atmosfera descrisă prin hygge.
Nici pozele nu pot surprinde ceea ce în realitate arată spectaculos pe părul hygge. Cea mai tare parte însă e că părul, chiar decolorat, nu devine mai slab și mai subțire, ba din contră: firul de păr se întărește, arată bine întreținut și sănătos, lucește natural. E chiar mai sănătos ca înainte.
Cei cu părul vopsit știu asta: în general, părul vopsit e foarte subțire și se degradează, rupe rapid. Dar, cu vopsitul tip hygge hair, părul tău pare și arată mult mai plin, mai voluminos. Nu vei mai vrea să renunți la hygge hair.
Ai încerca sau ai încercat genul acesta de look cu păr „hygge”? Cum îți place să-ți vopsești părul? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii despre experiențele tale cu vopsitul părului.
Sursa foto: Unsplash/allison christine