Acum câteva luni, soțul meu a descoperit pastele de dinți de la Curaprox – BE YOU, menite, inclusiv la nivel de design, să elimine plictiseala din perierea danturii și spălatul pe dinți. Sună bine, hai să vedem și ce pot!

În orice caz, cu pasta de dinți BE YOU de la Curaprox nu ai cum să cunoști plictiseala: vine în tuburi de culori funky și cu arome încântătoare.

Într-adevăr, orice periere devine o experiență aparte, pe care ți-ai dori-o constant! Păcat că e cam scumpă ca să o folosești întruna, față de pastele de dinți obișnuite (verifică aici prețul actual).

Apoi, e menită să curețe delicat și să confere un efect de albire al dinților, pe lângă multiple alte beneficii în îngrijirea danturii. Cert e că e o bună concurență pentru pasta de dinți pe care o folosesc constant, și anume Lacalut Aktiv – pastă de dinți profesională.

Ambele netezesc extraordinar de bine dinții, astfel încât se simt fini după orice curățare, dar îngrijesc de minune cavitatea orală și gingiile, nu doar dantura.

Sunt 6 arome din care poți alege pasta de dinți BE YOU de la Curaprox (o companie de profil din Elveția), iar fiecare dintre ele promite prospețime de lungă durată.

Pasta de dinți BE YOU PURE HAPPINESS cu aromă de piersică și caisă – tub portocaliu

Noi ne-am luat BE YOU portocalie, cu aromă de piersică și caisă și am aflat că se numește Pure Happiness ca variantă. Nu știu cum sunt celelalte arome (dar poți să-ți iei setul de miniaturi cu toate cele 6 versiuni, ca să afli), dar aceasta pot confirma că e, într-adevăr, „bucurie pură”.

pastă de dinți vegană BE YOU Curaprox cu particule de prospețime_review

E o plăcere să o folosești, aș folosi-o întruna, iar inițial, aromele de caisă și piersică mi-au părul de… portocale (aici m-a indus în eroare și ambalajul portocaliu, ce-i drept).

Prospețimea pe care o conferă e una de lungă durată și asta îmi place mult. E ca și cum ai mesteca întruna o gumă puternic aromată și revigorantă pentru cavitatea orală, timp de câteva ore de la folosirea ei.

Responsabile pentru prospețimea îndelungată și aroma încântătoare a acestor paste de dinți super drăguțe și plăcute de către oricine sunt niște biluțe colorate precum tubul pastei de dinți, super puternice, care sunt încărcate cu aromă și extra mentol, pentru menținerea unei respirații fresh și plăcute pentru mult timp de la periere.

Aceste biluțe chiar au super puteri din acest punct de vedere. Ca tu să fii… tu, plin/ă de încredere întreaga zi, cu o dantură frumoasă și o respirație încântătoare, muuuulte ore după ce ți-ai periat dinții.

pastă de dinți vegană BE YOU Curaprox cum este formula_review și păreri

Biluțele acestea pline de aromă și prospețime pentru netezirea și curățarea optimă a danturii, menținerea respirației proaspete sunt ca niște „power bubbles” ce-mi amintesc de cele exfoliante din anumite geluri de curățare a feței sau geluri de duș cu rol de peeling.
Ce-i drept, și acestea din pasta de dinți par niște „bule” ce oferă micro-exfoliere danturii, prin netezirea eficientă a suprafeței lor.

Perierea cu pasta de dinți BE YOU conferă un aspect super neted și lucios dinților – se simte de fiecare dată când treci cu limba peste dantură, iar asta are loc și tot datorită particulelor pline de aromă din interiorul compoziției.

Am dinții super sensibili câteodată, dar nu simt niciun disconfort când și după ce folosesc această pastă de dinți. Din contră. Iar rolul ei de albire a dinților nu afectează gingiile; din contră, e super blândă, dar eficientă și din acest punct de vedere.

Cum e concepută pasta de dinți Curaprox BE YOU cu arome fructate?

După mult timp de la prima utilizare, am aflat și eu că această pastă de dinți e vegană – acum, nu știu ce să zic de pastele de dinți obișnuite, de ce nu ar fi?!

Poate doar cele cu cărbune activ, pentru albirea dinților, să zicem că ar putea fi considerate non-vegane. Dar, nah, ce-i drept, nu mă pricep, ca să pot să mă exprim cu privire la substanțele din compoziția pastelor de dinți, în general.

Ce știu și am observat e că particulele acelea colorate, ca biluțele exfoliante, sunt pline de aromă și mentol, pentru revigorarea și reîmprospătarea danturii pe termen lung; sunt comparabile cu niște mini-bombițe de mentol și arome. 😀

De asemenea, nenumărate ierburi și ingrediente naturale – printre care extracte de echinacea, portocală amară, gheara-diavolului și Gotu Kola/kodavan (pennywort indian), sunt menite să hrănească țesutul din interiorul gurii și ajută la stoparea oricărei inflamații. 

pastă de dinți vegană BE YOU Curaprox listă ingrediente_review

Pentru albirea dinților, este utilizată glucoza oxidază – o enzimă care sună puțin înspăimântător, dar, în realitate, e o enzimă naturală care albește dinții delicat – fără agenți de albire chimici – și îngrijește smalțul dinților, dar și gingiile. Magică. Delicată, naturală, cu efect de înălbire enzimatic. Despre asta este BE YOU.

Iar albirea în mod obișnuit este dureroasă și distructivă. Dar nu și cu pasta de dinți cu efect de albire BE YOU. De ce? Pentru că aceasta albește enzimatic.

Glucoza oxidază este o proteină care dă startul unul proces metabolic. În gură, aceasta conduce la formarea de oxigen, care, la rândul lui, conduce spre o albire blândă.

Două efecte secundare dezirabile ale glucozei oxidaze

În primul rând:

i) glucoza oxidază se transformă în peroxid de hidrogen în salivă

ii) aceasta combate bacteriile în mod direct.

În al doilea rând… 

i) aceasta activează sistemul de lactoperoxidază din salivă.

ii) are, de asemenea, un efect antibacterian, dar și antiviral și antifungic.

Smalțul dinților nu are de suferit. Nu este o albire care să deterioreze. Nu doar că smalțul dinților rămâne intact, dar devine și mai luminos și mai alb.

Toate acestea datorită glucozei oxidaze – o enzimă atât de naturală pe care albinele, de pildă, o utilizează pentru a ține germenii departe de mierea lor.

Și, în final, orice fel de pastă de dinți alegi din gama BE YOU de la Curaprox, poți fi sigur/ă de un lucru: e plină de sănătate orală și se simte atât de bine.

Chiar nu are ingrediente dăunătoare: nu conține SLS (Sodium Lauryl Sulfate) – un agent de spumare foarte agresiv, Triclosan, particule mici exfoliante și microbile din microplastic.

NU conține ingrediente care contravin stilului de viață VEGAN.

pastă de dinți vegană BE YOU Curaprox cum se prezintă_compoziție și formulă_review

Descrierea producătorului cu privire la compoziție, formulă și beneficiile acestei paste de dinți este următoarea:

 • 950 ppm fluorură rapidă – pentru a preveni cariile dentare.
 • Hidroxilapatită – pentru remineralizerea dinților, sigilarea canaliculilor dentinei și reducerea sensibilității la durere în cazul rădăcinilor dentare expuse.
 • Glucozoxidază – pentru susținerea procesului enzimatic natural care elimină bacteriile, armonizarea florei orale și stimularea secreției salivare (o secreție salivară normală împiedică apariția cariilor).
 • Xilitol – pentru proprietățile antibacteriene si intarirea smaltului dentar.
 • Extracte de echinacea, gheara diavolului, buricul-apei sau de portocale amare – pentru efectul antiinflamator, bactericid, de calmare și regenerare a mucoasei și a gingiilor după tratamente sau intervenții chirurgicale.
 • Pantenolul (provitamina B5) – pentru conservarea umidității mucoasei din cavitatea bucală, generarea de noi membrane celulare (vindecarea țesuturilor) și reducerea inflamațiilor.
 • Agent de albire în procent redus.

Cum se prezintă pasta de dinți BE YOU în full size?

Un tub obișnuit de pastă de dinți Curaprox BE YOU are 90 ml și vine într-un recipient moale, fin, satinat, viu și vesel colorat, cu capac cu înfiletare. În relief, designul colorat al tubului prezintă niște buline lucioase, care trimit la compoziția pastei de dinți, cu acele microparticule de curățare și prospețime, descrise și mai sus.

pastă de dinți vegană BE YOU Curaprox cum se prezintă formula_compoziție și textură_review

Și apropo de compoziție, aceasta e ca un gel, semitransparent, deci nu arată ca o pastă de dinți cu fluor obișnuită, prin care se văd particulele mini de culoare și prospețime, ca niște mici mărgeluțe de culoare, exfoliante. E exact ca un gel de curățare sau gel de duș exfoliant ca textură.

pastă de dinți vegană BE YOU Curaprox_compoziție și formulă_review

Dar în contact cu apa, formula curăță foarte bine, iar, prin frecare, biluțele de prospețime se sparg și se topesc, eliberând și mai multă prospețime și eficientizând curățarea optimă a danturii și a cavității bucale.

Pasta de dinți Curaprox BE YOU e disponibilă în 6 arome încântătoare:

 • Rising Star (Grepfrut și Bergamotă)
 • Candy Lover (Pepene dulce)
 • Challenger (Gin Tonic & Persimmon)
 • Daydreamer (Blackberry & Liquorice)
 • Explorer (Măr & Aloe)
 • Pure Happiness (Piersică & Caisă)
pastă de dinți vegană BE YOU Curaprox cum se prezintă_review

Curaprox mai produce și alte tipuri de paste de dinți și produse/accesorii pentru îngrijire dentară și orală.

Concluzii după utilizarea timp de câteva săptămâni a pastei de dinți BE YOU by Curaprox

Când zâmbetul e ușor de creat în mod natural, înseamnă că ai parte de pasta de dinți BE YOU.

În ciuda faptului că respinge utilizarea ingredientelor obișnuite, dure, asociate în mod obișnuit cu procesele clasice de albire a dinților, BE YOU este un sistem de albire a dinților eficient, ba chiar de supremă calitate. Iar acest sistem este și complet natural, datorită „prietenei” danturii noastre, glucoza oxidază.

Dinții frumoși și care arată sănătos, respirația pe care o simți tu proaspătă pe termen lung îți conferă încredere de sine și joie de vivre.

Așa că nu văd niciun motiv pentru care să nu te îndrăgostești de pasta de dinți vegană BE YOU by Curaprox. Merită și face toți banii! E de-a dreptul pure happiness și îțți va schimba radical percepția asupra pastelor de dinți și a perierii dinților, a îngrijirii lor curente.

Chiar nu aș mai vrea ca pasta mea de dinți să mai fie în vreun alt fel! Are asupra mea strict efectul unei înghețate răcoritoare de vară, fructate și proaspete, iar eu ador înghețata, mai ales dacă face bine și la dinți, inclusiv la cei sensibili. 😉

Tu ai încercat pasta de dinți BE YOU? Sau orice altă pastă de dinți Curaprox? Dacă da, împărtășește-ne din experiența ta! Ce alte paste de dinți folosești sau te-au impresionat? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii. Abia așteptăm să-ți știm părerea.