Cum să te folosești de perierea uscată a corpului pentru o piele sănătoasă, ce beneficii obții prin perierea uscată a corpului, perierea uscată a corpului, cu perie din fibre naturale te ajută la exfolierea pielii, reducerea celulitei, reducerea coșurilor, netezirea și luminozitatea pielii.

Perierea uscată a pielii corpului a fost, de secole, secretul antiîmbătrânirii. Știu, poate părea ciudat, având în vedere că, în cosmetică și în îngrijirea corpului, de fiecare dată când utilizăm perii de curățare, exfoliere, anticelulitice etc., o facem folosindu-ne de apă și/sau alte soluții și creme lichide, nu cu peria… uscată. Însă perierea uscată a corpului reprezintă, de fapt, o metodă excelentă de curățare și întreținere a pielii noastre, redându-i frumusețea naturală. 😉 Pielea reprezintă, practic, cel mai mare organ al nostru și, în consecință, necesită o mai mare atenție și întreținere. Fiind și întinsă pe toată suprafața corpului, prin ea se eliberează, în fapt, cele mai multe toxine, ceea ce produce astfel o mișcare și mai lentă a sistemului nostru limfatic. Într-un asemenea mod, pielea se netezește, se tonifiază și se luminează, ajutând la reducerea celulitei.

Tot citind una alta despre piele, am descoperit faptul că, altfel spus, perierea uscată a pielii este un exercițiu extrem de benefic pielii noastre. Așadar, e de preferat mai degrabă să ne periem pielea cu perii speciale uscate, nu cu ele sau cu pielea umezite în prealabil.

Cum alegem o perie potrivită pentru corp?

E de preferat să folosim o perie din fibre naturale pentru pielea corpului nostru – asta pentru că pielea nu trebuie agresată în niciun fel. Majoritatea unor astfel de perii pentru corp sunt disponibile la raioanele de îngrijire personală a mai multor magazine și supermarketuri. On-line, perii de îngrijire a corpului găsești aici (perie de corp din fibre naturale de sisal, cu mâner detașabil) și aici (perie de spate cu fibre dese).

Fibrele periei nu trebuie să fie nici prea moi, întrucât vor trebui să producă ceva frecare, ca să maseze și să îndepăreze practic impuritățile pielii și stratul de piele moartă.

perie din lemn cu fibre naturale pentru ingrijirea corpului

cumpara-detalii-mic

Un alt tip de perii pentru îngrijirea corpului sunt și cele care se folosesc în masajul anticelulitic. Perie de masaj anticelulitic, din lemn,găsești și aici sau aici (o perie din plastic și silicon însă, care poate fi folosită și pentru masarea spatelul, a mâinilor, a tenului).

Vei găsi și perii pentru curățarea tenului, foarte utile și acelea în rutina ta de îngrijire a feței – aici și aici – în cadrul unor aparate electrice de curățare a tenului, precum Philips VisaPure sau a epilatorului facial Braun Face 820 2 in 1, cu perie de curățare a tenului.

Tehnica de periere uscată a corpului

Într-adevăr, există o tehnică și multiple motive pentru perierea uscată a corpului nostru. Regula generală de periere este ca întotdeauna să urmezi sensul de circulație al limfei prin corp. Căci vorbim de corpul nostru natural și de un procedeu cât se poate de firesc și natural pentru pielea noastră, un organ al corpului nostru deci. Cum vă spuneam mai sus, pielea influențează funcționarea sistemului nostru limfatic și eliberarea optimă a toxinelor din organism.

Cum faci însă ca să respecți o astfel de regulă generală de periere uscată a pielii corpului?

Trebuie să periezi pielea mereu într-un anumit sens – înspre partea de sus, spre inimă, mai exact și pe porțiuni naturale exacte: de exemplu, de la gleznă spre genunchi, de la cot spre umăr etc.

Sfaturi de periere uscată a corpului

Periează în mod egal fiecare parte a corpului (spate și frontală), altfel s-ar putea să te alegi cu o piele neuniformă. 😉

Începe prin perierea palmei mâinilor, de la vârful degetelor până la încheietura mâinii. Repetă și pe spatele palmei, în aceeați direcție.

Continuă perierea înspre partea superioară a corpului, de la încheietura mâinii spre cot, în față și în spate. Periează în continuare în sus, de la cot spre umăr.

Periază în jos în partea de la subsioară, apoi peste axilă înspre centrul corpului.

Coboară brațul și periază de la încheietura umărului până spre centrul corpului (deasupra bustului).

Periază sub bust, din lateral spre centrul corpului, printr-o mișcare semi-circulară. Periază zona de deasupra bustului prin mișcări în sus, înspre gât.

Repetă aceeași secvență și pentru celălalt braț.

Periază apoi talia în față și în spate, prin mișcări înspre partea superioară a corpului.

Începe perierea picioarelor prin poerierea părții de jos a lor, de la degete până la călcâi.

Periază de la gleznă spre genunchi, în toată zona din jurul piciorului. Periază apoi de la genunchi spre coapsă, în jurul întregii părți a coapsei (de patru ori adică: în fața coapsei, în zona din spate a coapselor și în cele două zone laterale ale coapselor – părțile dintre genunchi și coapsa superioară).

Asigură-te că ai periat și zona de interior a coapselor, precum și porțiunea de piele din zona inghinală.

Periază cu mișcări înspre partea de sus de-a lungul întregii porțiuni a fundului și zonei coapselor.

Repetă secvențele acestea pentru fiecare picior.

Finalizează întreaga periere a organismului cu mișcări înspre partea superioară, dinspre abdomen înspre talie și zona laterală a taliei, la conjuncția cu coapsele.

cum se realizează perierea uscata a organismului pentru o piele sanatoasa

Pentru a observa rezultatele pe care ți le asigură perierea uscată a corpului, încearcă să faci acest exercițiu în fiecare zi sau nah, înainte de fiecare dușuială. E important ca după fiecare periere a pielii corpului, să faci duș, pentru a îndepărta cu adevăra celulele moarte ale pielii, scoase prin periere la suprafața corpului, dar și pentru a hidrata și a conferi luminozitate stratului nou de piele pe care l-ai scos la suprafață prin perierea cuscată a corpului! Deci ordinea normală, pentru o piele sănătoasă e aceasta: periere uscată a pielii de pe corp; spălare cu apă sub duș/baie a corpului; hidratare și răsfăț pentru piele după duș, cu loțiuni potrivite și creme preferate. 🙂

Beneficiile perierii uscate a pielii

Prin perierea uscată a corpului tău, foarte sănătoasă și recomandată, de altfel, obții multiple rezultate, pe care, în mod normal, prin produse cosmetice specifice, le-ai obține mult mai greu, chiar deloc, sau mult mai costisitor. Iată beneficiile câștigate pentru pielea ta, prin perierea uscată și absolut naturală a corpului:

– exfolierea naturală și optimă a pielii

– reducerea celulitei

– netezirea pielii

– ajută la curățarea sistemului limfatic al organismului nostru

– îmbunătățește circulația sângelui

– ajută la diminuarea ridurilor, a cicatricilor și chiar a coșurilor/punctelor negre din anumite zone ale corpului

Rutina unei perieri uscate adecvate a pielii corpului tău îți va răpi vreo 7-10 minute din zi, însă îi va conferi pielii tale un aspect sănătos, deosebit, luminos, pe care nu-l vei obține prea ușor prin produse de îngrijire a corpului, oricât de scumpe și de brand bun ar fi ele. Încearcă și e vei convinge! Face minuni și pentru celulită, coșuri, piele uscată sever, riduri.