În ultima vreme, părul meu a cunoscut o multitudine de transformări și l-am tot decolorat pentru blond sau balayage, așa că nu e spălare să nu-i aplic un tratament sau măcar un balsam ori mască super hidratantă. Așa că mă bucur de fiecare dată să descopăr orice tratatemnt eficient pentru părul meu. Așa e cazul și cu Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment, despre care vreau neapărat, de câteva săptămâni, să vă povestesc. 🙂

Noroc cu un beauty box din luna august de la Look Fantastic, în care am primit și un pliculeț de tratament pentru păr Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment. Nu știam de acest brand și de produsele lor.

Abia apoi, după ce am cercetat mai mult despre produsul acesta și ce face el, ca să văd cum pot să obțin maximum din acest tratament, am aflat că e, de fapt, de mulți ani, un hype în jurul lui, că multe persoane îl laudă. E lăudat bine și mult comparat cu Olaplex, un alt tratament excelent pentru părul tratat chimic și vopsit.

Așa că mă bucur și mai tare acum că l-am primit în acel beauty box – nu e primul produs bun pe care îl descopăr datorită unor beauty boxuri.

Cum se prezintă Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment?

Acest produs pentru păr oferă o hidratare abundentă în interiorul cuticulei de păr și este deosebit de benefic pentru părul extrem de deteriorat.

E un tratament intensiv super hidratant, care adaugă catifelare, suplețe, elasticitate, volum și rezistență. Combinația inteligentă de ingrediente oferă protecție UV chiar și după spălare, ajutând și la prelungirea duratei de viață a tratamentelor de vopsire a părului.

tratament pentru păr Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment_păreri

Wow! Nu m-aș fi așteptat la atâtea de la un singur tratament. Bine, având în vedere că e și destul de costisitor… mda, ar trebui să poată mai multe.

Ce se știe însă mai puțin spre deloc despre Philip Kingsley Elasticizer, lucru pe care și eu l-am aflat abia acum, este că a fost creat pentru Audrey Hepburn, astfel încât părul ei să reziste cum trebuie pe platoul de filmare.

Este, de asemenea, primul tratament pentru păr înainte de șamponare creat vreodată și, în mod natural, a câștigat o mulțime de premii.

Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment este un tratament conceput pentru utilizare înainte de șamponare și care funcționează și în loc de balsam, dar unul care condiționează profund, adaugă elasticitate fibrei capilare, face părul mult mai manevrabil, flexibil și strălucitor.

Este pentru toate tipurile de păr și pentru oricine al cărui păr nu are acel plus de flexibilitate și lejeritate, nu se așază ușor și e super frizzy, neascultător. Dacă părul tău suferă de faptul că se rupe ușor și are vârfuri despicate, după ce ai folosit un timp Elasticizer ar trebui să poți vedea că devine și mai puternic, păstrându-și totodată forma și lejeritatea.

tratament pentru păr Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment_păreri și review

În ce versiuni am găsit acest produs?

Deși l-am primit într-un pliculeț de 40 ml, ca o mostră sau variantă de călătorie, ceea ce a fost mai mult decât util pentru 2-3 utilizări, Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment se prezintă în mai multe versiuni, chiar și full size:

Cum se folosește tratamentul Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning?

Philip Kingsley Elasticizer susține că reface părul supratratat chimic/termic și uscat, conține uleiuri esențiale și un ingredient numit Elastină Hidrolizată, care ajută la adăugarea de elasticitate părului, ceea ce ajută la prevenirea ruperii lui.

Pentru a utiliza Philip Kingsley Elasticizer, trebuie să-ți umezești părul și să aplici acest tratament pe secțiuni de la rădăcini până la vârfuri.

Acoperă apoi părul pe care l-ai aplicat cu o cască de duș (Philip Kingsley Elasticizer vine cu unul în cutie, în versiunea full size). Se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute.

Dacă simți că părul tău are nevoie de mai mult ajutor sau nu vezi niciun rezultat după ce l-ai folosit o singură dată, atunci lasă-l peste noapte, cu casca de duș pusă, desigur. Apoi, când crezi că ai stat suficient cu produsul pe păr, spală-ți părul ca de obicei cu șampon și balsam.

Părul meu devine gras la rădăcini în ultima vreme, dar este uscat la vârfuri, așa că trebuie să evit absolut rădăcinile părului și să-l folosesc doar la vârfurile lui.

Acest tratament este folosit înainte de spălarea și aplicarea balsamului de păr. Tot ca Olaplex.

Singura problemă pentru mine este că trebuie aplicat atunci când părul este ud, deci implică intrarea și ieșirea din duș, apoi iar intrarea pentru clătire (nu este ideal când trebuie să îți speli părul mai lung, mai ales dimineața).

Apoi, un sfat e să aștepți cel puțin 20 de minute cu el întins pe păr înainte de a-l clăti bine și de a continua cu șamponul și balsamul. Așteptarea trebuie să merite și în cazul tău. Rezolv acest lucru de obicei folosind tratamentul seara, când am și mai mult timp să-l las să se înmoaie în părul meu și apoi să-l clătesc, sau în weekend.

Altfel, pe fugă, dimineața ar fi prea mult fuss, până să aștept să își facă efectul, să-l clătesc și apoi să-mi spăl părul și să-l usuc – deja îl am destul de lung și e și des, deci nu am cum la începutul zilei.

Brandul ne sfătuiește că, dacă avem părul mai fin, să facem o dublă șamponare, pentru a îndepărta tot produsul și trebuie să spun că sunt complet de acord, mai ales că produsul are un conținut destul de ridicat de uleiuri în compoziție (vezi mai jos lista de ingrediente, la compoziție) – mai ales uleiul de ricin e foarte dens și gras (deși e foarte benefic pentru păr, se și clătește foarte greu și poate lăsa părul foarte unsuros).

tratament pentru păr Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment_păreri_cum mi s-a părut

Am auzit de la mai multe persoane că l-au folosit fără șampon și au constatat că lasă reziduuri în păr.

Eu l-am folosit o dată pe săptămână (oricum, am primit doar un plic în acel beauty box dee care am menționat, deci a fost un test), dar l-am utilizat mereu așa cum este recomandat, inclusiv cu alte măști de păr și tratamente între.

Care este experiența mea personală cu Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment?

Tratamentul Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment pretinde că adaugă elasticitate și, de asemenea, strălucire.

Eu acum am părul blond, în mare parte, dar și cu zone mai închise de șaten :P, așa că a-l face strălucitor poate fi dificil, dar cu siguranță aș spune că acest tratament funcționează pentru a-mi hrăni părul și a-l lăsa sclipitor, într-un mod natural.

De asemenea, deși nu am mai folosit șampon antitonuri galbene, pentru a scoate la iveală reflexele de blond, trebuie să vă spun că habar n-am cum, dar blondul părului meu arată minunat după aplicarea acestui produs.

De fapt, provocarea cea mai mare acum e că părul meu a devenit despicat la vârfuri și uscat, stă țepos în partea de jos, dar se îngrașă repede de la rădăcini.

De asemenea, o mare problemă a părului meu e și că devine neastâmpărat, stă frizzy și se ondulează, dar nu peste tot, ci în spate, la ceafă. 😀 E și destul de gros și aspru și stă așa uneori, după uscare. De altfel, dacă nu aplic balsam, mască sau orice tratament hidratant, devine extraordinar de greu de coafat și aranjat.

În plus, părul meu e destul de des și nu sunt nici oamenii de la salon puțini care au spus asta. Durează până se usucă, coafează și aranjează. Deci mereu, înainte de orice, trebuie să ajung să-l potolesc și să-i reduc… volumul.

Din motivul de care vă scriam mai sus, adesea ajung să apelez mult la aparate de stilizare și cu muuultă căldură, mai ales la placa de păr, ceea ce afectează, firește, firele de păr. Așa că l-am cam distrus în ultima vreme. 🙁

De aceea mai ales, în ultima vreme, am tot apelat la o sumedenie de tratamente pentru păr, am încercat cam orice era lăudat, mai ales ca să îmi protejez și tonul de blond, dar și fibra capilară afectată de la decolorantul pentru blond. 🙂

Ce pot spune e că multe produse s-au dovedit bune, dar acesta de la Philip Kingsley chiar le bate pe toate. Așadar, vă dați seama că m-am bucurat când am văzut încă un produs de hidratare a părului, în beauty boxul Look Fantastic. 🙂 Fără să știu însă că era vorba de un produs atât de bun, premiat și foarte lăudat, și cu o istorie de pionier în domeniu. 🙂

tratament pentru păr Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment_review_păreri după utilizare

Prima dată însă când am folosit Philip Kingsley Elasticizer, am ținut produsul pe păr doar 20-30 de minute. Nu m-a dat foarte tare pe spate, recunosc, față de Olaplex, că nu am văzut rezultatele pe care mi le-am dorit și le-am așteptat de la un produs atât de lăudat.

Acest lucru m-a făcut să realizez că, din moment ce am mult păr, probabil că ar trebui să-l încerc și să-l țin aplicat pentru mai mult timp.

Mi-a lăsat însă părul moale, catifelat, dar să știți că nu atât de fin precum la alte produse. Încă își menține volumul și textura, dar are suficientă flexibilitate. Chiar și la uscarea părului se ținea bine și tare. 🙂 Mai fin fusese la aplicarea produsului, dar era datorită compoziției de uleiuri.

Mai mult, foarte puțin a fost nevoie să consider să-l mai întind cu placa. Era super neted, dar cu volum și muuuult mai ușor să-l coafez. Frizzy hair, nici vorbă! A fost wow oricum.

cum arată părul meu după aplicare tratament pentru păr Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment_păreri și review
Cum arată părul meu după aplicarea acestui tratament și uscarea cu uscător – nu am băgat nimic altceva în el, nici vorbă de placă sau alt produs cosmetic. De obicei, după uscarea rapidă cu uscătorul e super vâlvoi și frizzy. Acum nu a mai fost așa. 😉

După aceea, a doua oară, cât am mai avut în plic, l-am aplicat pentru mai multe ore. Atunci magia a început să se întâmple…

Am observat că părul meu părea mai moale și, în același timp, mult mai puternic. Tratamentul nu mi-a reparat complet vârfurile despicate (doar o tunsoare poate face asta 😉), dar parcă fiecare fir de păr se simțea mai puțin fragil. Încă folosesc o mulțime de aparate cu căldură pe păr, dar cumva părul meu parcă le poate suporta mult mai bine acum.

Nu se mai rupe atât de repede la pieptănare și întins, și este, de asemenea, mult mai moale. Încă am părul destul de aspru după uscare (am nevoie și de o tunsoare cât de repede), dar arată și se simte muuuult mai bine, lucru pentru care sunt mare fan al Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment și îi sunt foarte recunoscătoare.

În ceea ce privește coafarea și aranjarea (când nu l-am aplicat nicăieri lângă rădăcinile mele), pot spune că Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment îmi lasă părul moale, neted și hrănit, așezat, ușor de aranjat, reducând aspectul lui frizzy, dar, totodată, îmi place că îi menține volumul și „ținuta” (nu se pleoștește de tot, nu devine gras, prea lins, prea drept), deci este un produs pe care îl voi mai folosi cu primele ocazii.

De asemenea, mai folosesc, alternativ, și cu alte tratamente de păr, precum Olaplex No. 3 Hair Perfector.

cum arată părul meu după aplicarea tratamentului pentru păr Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment_păreri
Cum arată părul meu după ce am folosit acest tratament, cu o simplă uscare de păr cu uscătorul, fără placă și alte produse de îngrijire a părului aplicate după. De obicei, după uscarea rapidă cu uscătorul e super vâlvoi și frizzy. Acum a rămas super ușor de manevrat și așezat. Lovely!

Reacția mea inițială privind acest Elasticizer a fost că, probabil, este doar un alt produs scump care pretinde că face totul pentru păr, dar în realitate nu face nimic. Asta a fost înainte de a-l folosi efectiv și fără să citesc nimic despre el.

Acum, părerea mea s-a schimbat drastic. Cred că acesta este un produs grozav și dacă îi oferi o șansă potrivită pentru testare și îl utilizezi corect pentru tipul tău de păr, vei vedea fără îndoială rezultate pozitive, surprinzătoare. Are toate ingredientele potrivite pentru a face acest lucru (vezi și mai jos).

Urmează instrucțiunile cu atenție și utilizează Elasticizer de câteva ori înainte de a lua o decizie finală, dacă funcționează sau nu pe părul tău. De altfel, recunosc că eu făcusem greșeala aceasta în trecut și cu Olaplex No. 3 (un alt tratament care funcționează de minune pe părul meu) – am tras concluzii după primele două utilizări, și nici nu îl aplicasem potrivit, așa cum era sugerat în indicații…

Sunt convinsă că rezultatele vizibile și pe termen lung se observă și mai bine printr-o utilizare continuă – eu având doar un pliculeț, nu l-am folosit decât de 2 ori, pe părul lung și des al meu. 😀

Dar, când o să-mi iau tot tubul / full size, pentru că asta vreau la un moment dat, cu o promoție bună, cu siguranță va fi un produs minune care îmi va aduce rezultate pe măsură pe părul meu des, obraznic, frizzy și uscat de la atâtea decolorări și utilizări de placă. 🙊

Pentru această primă experiență, pentru ce a reușit să facă părului meu, cât de mult l-a așezat fără a mai fi nevoie să aplic nici placa de păr a doua oară, pentru „bye-bye frizzy hair”, dar totuși flexibilitate, volum și ținută, pentru faptul că nu se mai rupe și nici nu a căzut atât de mult nici la uscare, trebuie să admit că e cel mai bun produs pentru părul vopsit/decolorat și degradat pe care l-am utilizat. 🙂 Aaah, cel mai bun și pentru frizziness. 🙂 E wow!

Și recunosc că, tocmai din aceste puncte de vedere, enumerate mai sus, bate chiar și Olaplex No. 3, care nu reușește atât de mult pe partea de efect anti-frizz, așezare și flexibilitate…

Merită toți banii, chiar dacă e destul de scump! Însă, dacă e să compar cu Olaplex, cred că, de fapt, e mult mai convenabil.

Ce conține Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment? Compoziție și textură

Principalele 4 ingrediente din Philip Kingsley Elasticizer sunt elastina hidrolizată, uleiul de ricin, uleiul de măsline și glicerina.

Elastina hidrolizată este similară colagenului. Îmbunătățește elasticitatea și rezistența părului.

Uleiul de ricin este bogat în vitamina E și Omega 6 și 9, aceste ingrediente adăugând hidratare părului și ajutând la creșterea acestuia. De asemenea, ajută la prevenirea căderii părului.

Uleiul de măsline este bogat în vitaminele A și E, care ajută la protejarea cheratinei din păr și etanșează umiditatea.

În cele din urmă, mai este glicerina, care ajută la menținerea umidității în păr.

Multe produse naturale și foarte benefice, hrănitoare, pentru păr…

tratament pentru păr Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment_păreri_ingrediente și indicații de utilizare

Iată însă cum arată lista completă de ingrediente pe ambalajul produsului:

Aqua (Water), Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Glycerin, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Ethylhexyl Dimethyl PABA, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cetrimonium Chloride, Amodimethicone, Phenoxyethanol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Ethylhexylglycerin, Hydrolyzed Elastin, Trideceth-12, Sodium Benzoate, Citric Acid.

Lista de ingrediente se poate modifica, așadar te rog să verifici ambalajul produsului pentru o listă cât mai actualizată.

Deși produsele pentru păr nu ar trebui să ridice problema utilizării de către femeile gravide sau care alăptează, întrucât le elimini din păr rapid și nu le lași suficient pe scalp ca să se absoarbă, prin piele, în organism (pe acesta chiar evit să-l aplic și la rădăcină, ca să nu îngrașe părul), aș zice să întrebi mai bine medicul despre compoziția acestui produs. Ca să elimini orice edubii și să stai liniștită în acest sens.

Unele denumiri de ingrediente pot suna complex și alambicat, dar nu e cazul să te sperie, în realitate fiind vorba de un component blând și chiar benefic.

Compoziția acestui tratament de păr este una fină, destul de lichidă, ca să pătrundă cu ușurință în firele de păr și să poată fi întinsă ușor pe șuvițe, dar, în același timp, e și destul de densă, ca să nu curgă și să poți ține tratamentul în păr cât mai mult timp, pentru efectele așteptate.

De cum am aplicat acest tratament pe păr, i-am simțit textura moale, catifelată și fină, cât de fin și moale făcea deja părul – instant. Mi-am dat seama că apoi, după ce voi sta cu el suficient pe păr, sigur va oferi rezultate pe măsură și așa se va simți și pe părul meu.

De altfel, textura acestui tratament, în aplicare, simt că e o plăcere și pentru mâini, atât de fină e. 🙂 Culoarea sa e albă, lăptoasă și nu am simțit niciun miros; nu am văzut nici în lista de ingrediente să fie parfum sauu vreo aromă. Deci e chiar un produs natural pe cât posibil și safe și din acest punct de vedere.

tratament pentru păr Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment_textură_ingrediente_păreri după utilizare

De fapt, se simte mirosul acela subtil, parcă, de produs naturist, de la toate ingredientele naturale ca uleiurile și glicerina. 🙂 Dar nu e un miros neplăcut, ca de săpun natural, din contră, e neutru, aș putea spune, de displăcut clar nu-mi displace, deci all good. 🙂

Am văzut că adesea e descris ca având un parfum de prospețime ca de zonă marină, dreamy… well, numai acolo nu m-a dus pe mine cu gândul. :))

Dacă vrei să redai cu adevărat viața părului tău, trebuie să încerci cu prima ocazie Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment. Știu că e mai scump decât alte produse, dar merită fiecare bănuț. 🙂 De fapt, cam toate produsele extraordinare pentru părul meu sunt… costisitoare. 🙈 Dar le consider cea mai bună investiție pentru păr, din acest punct de vedere.

Te încurajez să vânezi și beauty boxurile Look Fantastic în continuare, eu am descoperit atât de multe produse cosmetice grozave în aceste cutii multibrand – acest Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment fiind chiar dintre ele. 😉

Tu ai încercat Philip Kingsley Elasticizer? Care sunt tratamentele tale intensive preferate pentru păr? Povestește-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii despre părerile și experiențele tale în privința tratamentelor de păr.