Indiferent unde te găsește cu jobul începutul toamnei – la birou sau la biroul de acasă, e timpul să investești în piese office esențiale, versatile, ușor de purtat și lejere în orice împrejurare la muncă.

Hai să vedem cum putem compune o garderobă-capsulă office de toamnă, pentru un look nou la birou. În ce piese merită să investim, ca să le putem folosi în compunerea cât mai multor ținute? Să fie deci versatile, dar, mai ales, să nu uităm un lucru esențial: originalitatea, personalitatea.

Pentru că, deși ne întoarcem la birou și începem un nou sezon, fie el și aparte, special, diferit de ce am trăit până acum, trebuie să acordăm atenție aspectului creat după stilul nostru, propriu. Oricât de rece ar suna ideea de… office.

Și mai e o treabă: deși e vorba de ținuta la birou, fie el și acasă, deși totul pare mai „țeapăn”, mai sobru și elegant, nu e cazul să fii prea „țiplă” la nivelul acesta și să renunți la componenta confortului.

Cămășile cu gulere ascuțite ca la sfârșitul anilor ‘70

La sfârșitul anilor  ‘70, cămășile cu gulere specifice erau la mare căutare. Gulerele și reverele erau mari și ascuțite, pe când mânecile erau bufante, mari și ample, uneori ca niște gogoșari.

Și tot cu astfel de cămăși ai putea și tu să înlocuiești cămășile clasice, mai ales dacă ești adepta stilului mai retro sau chiar vintage.

Detalii precum o fundă legată la gâtul unei astfel de cămăși conferă un caracter puternic ținutei, dar și o notă originală, aparte.

O astfel de cămașă specifică finalului anilor  ‘70 poate fi purtată atât la costum office, cât și la fuste ori cu tricotaje, când se va face frig.

cămăși office în stilul anilor 70

Rochie sau fustă pentru un office feminin?

Știm, este greu să alegi, mai ales când sunt atât de multe propuneri. Se poartă lungimile midi sau maxi – vor arăta bine alături de cizme înalte și sacouri oversize.

Apoi, la birou acum încă poți să alegi să porți o rochie în așa-numitul model „tent dresses”, adică rochii a căror formă seamănă cu cea a corturilor. Foarte interesante și în trend acum.

Acest model de rochie acoperă perfect toate defectele siluetei, pentru că rochia nu este mulată sau evidențiată în talie.

rochie amplă și vaporoasă în stil cort ideală și în ținute office

Apoi, fie că optezi pentru o rochie sau o fustă, probabil știi deja că imprimeurile florale în nuanțe neutre sunt, de asemenea, perfecte pentru toamna la birou! Acestea vor oferi lejeritate și ne vor duce cu gândul la zilele călduroase de vară, care, oricât s-au prelungit, s-au cam încheiat.

E timpul să includem elementele din piele în ținuta office

Ai zice că pielea nu trebuie asociată cu stilul business. Și îți dăm dreptate, până într-un punct. Însă, într-un stil office mai casual, purtată cu accesoriile potrivite, va crea un outfit senzațional.

Însă ai mare grijă să nu exagerezi în cazul articolelor vestimentare din piele, pentru că vorbim de un material cu personalitate, căruia în mod clar nu-i place concurența.

Când alegi o jachetă de piele, în loc de sacou la ținuta office, niște culottes din piele sau o rochie cu accente din piele, când mergi la birou, mizează pe accesorii simple, în nuanțe neutre. La piese din piele, cu personalitate, alege neapărat altele basic, cum ar fi un tricou simplu, alb.

pantaloni bufanți culottes din piele

Sacoul: clasic sau modern?

Dacă există un articol vestimentar care este atât de atemporal încât va putea fi purtat mai mulți ani la rând, acesta este, cu siguranță, sacoul.

Dacă ai un sacou cu o croială potrivită ție, ai deja baza oricărei garderobe.

Acum, poți alege  un sacou dintr-o gamă extraordinar de largă: în zilele noastre, ai de la modelele clasice la cele mai evidente, super originale. Dar de la ce trebuie să pornești întotdeauna: calitatea excelentă și croiala potrivită.

sacouri elegante pentru ținuta la birou

Așa că am ales aici piese vestimentare casual, smart casual, care pot fi îmbunătățite ușor și duse spre stilul business, care lasă mult loc de interpretări și este mai ofertant ca niciodată.

Sau, pe de altă parte, tu poți reutiliza articolele vestimentare clasice – ca baze excelente pentru experimente noi de modă în stilul office.

În orice caz, indiferent pe ce piese vrei să mizezi toamna asta la birou, asigură-te că alegi ceva de calitate, nu doar simplu și versatil. Pentru că astfel de piese în care investești acum, pentru o garderobă-capsulă, trebuie să fie rezistente și să facă față cu brio oricăror provocări, chiar și timpului.

Așa că alege haine de firmă și de la branduri premium. De pildă, la Modivo ai online aproape 60.000 de produse atent selectate de la mărci super renumite în industria modei. Printre acestea, vei găsi și o gamă largă de articole perfecte pentru birou, de la branduri mari și mult iubite, precum: Michael Kors, Tommy Hilfiger, Boss, Red Valentino, Max Mara și Karl Lagerfeld.

Tu cum îți începi toamna: la biroul obișnuit sau la biroul de acasă? Pe ce piese vestimentare versatile și numai bune și la un stil office ai miza? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii! Părerea ta contează mult pentru noi. 😉