Se poartă hainele cu pene, dar și încălțămintea sau accesoriile care sunt inspirate de păsările paradisului, multicolorate, cu penaj exotic sau doar pastelate, dar diafane. Uite cum poți și tu să te lași inspirată de acest trend al penajelor de felurite tipuri!

Penajul păsărilor, de diverse feluri, inspiră delicatețe, rafinament, noblețe, feeric. Adesea pare desprins din Eden. Dar, dacă ne gândim la tropice, la păsările exotice, penele pot însemna și multă culoare, contraste vii care trimit la onirism.

În orice caz, un lucru e sigur: găsești multe piese vestimentare – haine și accesorii cu pene – care se încadrează în acest trend. Te ajută să devii și tu un fel de… pasăre a paradisului, misterioasă, deosebită. Așa că, hai să prindem din… zbor această nouă tendință!

Hainele cu pene par să fi existat dintotdeauna

Da, mie accentele cu pene de pe haine sau de pe încălțăminte îmi pare că ar fi existat dintotdeauna. Mă duc cu gândul chiar la capoatele reginelor, cu tivul din puf și pene. Dar și la umbrelele acelea din pene mari de struț, ca să nu mai vorbesc de pălării mari, desfășurate din penaje care mai de care.

Chiar și moda retro a fost puternic marcată de trendul penelor: uită-te la cabaret, la cancan, la divele pin-up. Penele întruchipau luxul de boudoir, seducător, senzual. De aocolo reținem și boa – șalul celebru și simbolic din fâșii de pene și puf al dansatoarelor și/sau cântărețelor celebre (de musical).

Ei bine, astfel de imagini nu trebuie să rămână agățate undeva în trecut, departe, ci iată, azi sunt din nou în tendințe și pot deveni chiar parte din ținutele tale. La un eveniment de seară, pentru un dress code Black Tie, poți îndrăzni chiar să optezi pentru o rochie lungă din pene – colorate, pastelate, în non-culori.

haine cu pene_rochii cu pene

Penele pot transforma, prin decorarea lor, piese clasice în obiecte statement. Un top sau o bluză cu tivul din pene cu o pereche de jeansi arată foarte cool, îți conferă o ținută modernă stilată ca de prințesă urbană. 😉

Dacă ești o fire mai funky, în afară de hainele statement cu pene propriu-zise, decorate doar sau de-a dreptul create cu astfel de elemente, mai poți miza pe o etolă din pene / un șal tip boa, adică, într-o nuanță efervescentă de culoare tare, vioaie.

Inspiră-te și de la designeri, din colecțiile de pe podiumuri. Iar dacă există un guru aici al jocului cu penele prin haute-couture, acela trebuie să fie Pierpaolo Piccioli. Colecția Valentino e plină de culoare, dinamism și pene sofisticate – sursă de inspirație clară pentru această tendință rafinată a sezonului de primăvară!

Dar uite că noi avem recomandări și de la branduri celebre mai mult accesibile ca prețuri. Consultă hainele cu pene propuse în imaginea de mai sus!

Încălțăminte cu pene

Dacă ai o pasiune ascunsă pentru păsările colorate, pune-o în valoare prin intermediul unor sandale împănate, chiar papucei eleganți cu pene (gata, s-au dus de mult șlapii cu blăniță! :)))

Și în ceea ce privește încălțămintea decorată cu pene care mai de care, ai de unde alege! Aruncă doar o privire pe selecția noastră de mai jos! Vei regăsi chiar și cizme UGG decorate cu pene, dar și espadrile comode cu smocuri din puf de pene delicat, ca să scoți penele în lume și în ținute de zi, casual.

încălțăminte_cizme și sandale sau espadrile cu pene

Poșetă cu pene decorată sau… chiar din pene

O poșetă din pene într-o nuanță pastelată este, cu siguranță, o piesă statement. Are printre cele mai diafane lookuri  și poate fi asociată în mai multe tipuri de ținute glamour, elegante, de divă.

Ba chiar unele persoane aleg să asocieze o poșetă decorată cu pene, sau chiar creată doar cu pene, unor outfituri casual-sport. Încearcă și tu! Uite că ai de unde alege astfel de poșete originale cu… pene!

poșete din pene

Accesorii și bijuterii cu pene sau în formă de pene

Fie că e vorba de o bijuterie discretă din aur cu un detaliu în formă de pană sau chiar pandantiv-pană, fie că vorbim de celebrii cercei cu pene sau chokerele ori accesoriile de păr tip fascinators cu astfel de detalii, un astfel de accesoriu va adăuga un plus sofisticat, fie el și delicat, ținutei tale. Te menții astfel în trend, pe val cu… păsările. 🙂

accesorii și bijuterii cu pene

 

Sigur, accesorii – cu pene sau fără – care să trimită la ideea de pasăre exotică, spectaculoasă, vei tot găsi și chiar îți recomandăm să începi cu ele, până treci de tot la… pene. 😛

Ba chiar și obiecte de decor și pentru casă sunt disponibile deja cu… pene. Uite, de pildă, această veioză cu abajur din pene atârnând în stil candelabru / chandelier, în varianta albă sau pe negru:

veioze cu abajur cu pene

Farduri de ochi în culori vii, vibrante care trimit la penajul tropical / exotic

Că sunt mate sau sidefate, îți poți pune în valoare ochii și nuanța lor, mai ales, prin alegerea unor farduri de pleoape foarte strident colorate.

Eu îți recomand să alegi dintre aceste palete de farduri de ochi în trend acum, ca să fii sigură că ai rezolvat-o cu fardurile pe tot anul! 🙂

Uite așa te transformi într-o pasăre rară! 🙂

Ce părere ai despre moda pieselor vestimentare cu pene? Ai purta(t) astfel de articole? Cum ți s-a părut experiența? Scrie-ne în comentarii, în josul paginii! Părerea ta contează mult pentru noi și cititorii noștri!

Sursă foto principală din front page: Pexels/ Kate photo