Ce poșete din catifea se poartă și cum și în ce ținute le purtăm.

Materialul meu preferat, catifeaua, atât de nobil și plăcut la nivel de îmbrăcăminte, mai ales elegantă, se mută dinspre piese clasice, obișnuite, înspre încălțăminte și chiar accesorii. Am văzut că pantofii de catifea sunt deja vedete în acest sezon, ba chiar și lenjeria intimă capătă amploare la nivel de catifea. Și, iată că, mai nou, se impun gențile și poșetele din catifea, mai ales cele matlasate, după modelul clasic al genților Coco Chanel.

Eu mă bucur, evident, când dau de câte un model de poșetă din catifea, mai ales dacă mai este și într-o culoare regală, impunătoare: pe lângă negrul clasic, este superbă catifeaua bordo, catifeaua bleumarin, verde-închis, roșie, mai ales ca material de bază pentru poșete elegante și rafinate. De asemenea, multe astfel de poșete din catifea sunt decorate frumos cu broderii florale, foarte actuale în acest moment, sau cu mărgele ori elemente metalice elegante.

Poșete matlasate din catifea stil Coco Chanel

Sunt preferatele mele astfel, doar din catifea, cu lanțul acela metalic auriu sau argintiu. Nu-mi plac poșetele clasice matlasate  stil Chanel din piele naturală, însă pe cele din catifea, în nuanțe regale, le ador. Și observ că perioada aceasta se poartă masiv. Așa că vă propun mai jos câteva modele de poșete matlasate din catifea de la Zee Lane.

Unele sunt variante mai mici și mai compacte, altele sunt mai mari, mai încăpătoare. Forma dreptunghiulară, tip cutie, lanțul metalic și matlasarea materialului sunt punctele comune. Aceste poșete din catifea stil Chanel se pot purta tip cross body, pe umăr sau în mână, cu lanțul dublat. Unele permit chiar și scoaterea lanțului, astfel încât să le poți purta ca pe plicuri de mână.

Le văd purtate la ținute de seară, super elegante și rafinate. Dar cred că, în funcție de stl și outfit, pot fi purtate și la ținute de zi elegante, combinate chiar cu pantofi din catifea.

posete matlasate din catifea stil chanel

[button url=http://profitshare.ro/l/3476589 target=blank icon=heart-2]Vezi mai multe modele de poșete din catifea matlasate stil Chanel[/button]

Poșetă din catifea cu mărgele metalice Cavalli Class

Cu ținte tip mărgele mici metalice, am găsit o geantă de la Cavalli din catifea, tot matlasată, cu lanț metalic convertibil. Geanta e un bordo superb, are buzunare interioare cu fermoar și se închide cu o capsă magnetică. Pe față are insigna tip logo metalic Cavalli. E destul de încăpătoare și, pentru că are ținte metalice ca niște mărgele, merge perfect purtată și la ținute de zi, mai casual.

Această poșetă matlasată din catifea cu mărgele metalice de la Cavalli e o geantă must have, nu se va demoda prea curând, fiind, practic, un model clasic și, pentru că acum e și la reducere, constituie o investiție foarte inteligentă.

poseta din catifea cu margele metalice Cavalli

[button url=http://profitshare.ro/l/3476589 target=blank icon=heart-2]Poșeta Cavalli cu mărgele metalice și alte modele de genți din catifea sunt aici.[/button]

Poșete tip clutch din catifea

Iar pentru o ținută elegantă de seară, de-a dreptul desăvârșită, alege să porți un clutch negru din catifea cu rame metalice și lanț metalic aurii, care se închide printr-un buton cu clemă tip rhinestone sclipitor. Combinația este simplă, dar de efect și, indiferent ce haine alegi să porți, această bijuterie de poșetă te va face remarcată și îți va defini outfitul.

Uneori, e nevoie de foarte puțin ca să creezi foarte mult și un aspect plăcut, iar un clutch negru din catifea cu elemente metalice aurii este genul acela de piesă care te ajută, cu foarte puțin, să construiești o ținută foarte stilată. În plus, această piesă e o investiție pe termen lung, căci nu se va demoda prea curând.

clutch din catifea neagra cu rame metalice aurii

[button url=http://profitshare.ro/l/3476635 target=blank icon=heart-2]Acest clutch negru din catifea cu elemente metalice aurii e disponibil aici.[/button]

POȘETĂ DE MÂNĂ CU CATIFEA, PIELE NATURALĂ ȘI IMPRIMEU FLORAL- LIZA PANAIT

Nu puteam să vorbesc de poșete de catifea de la branduri celebre în toată lumea și să nu amintesc de o poșetă creată în România, de un designer de-al nostru, și anume de Liza Panait. O creație superbă, de altfel, nu neapărat pentru că e românească.

Pentru că materialul acesta regal, catifeaua, nu trebuie să rămână doar la stadiul de piese elegante, de seară – și deja începe să se impună și în piese casual, mă bucur să văd că Liza Panait s-a gândit să creeze și o geantă de mână elegantă din piele naturală îmbinată cu catifea pictată cu elemente florale roșii. Iată o poșetă de mână din catifea Liza Panait pe care să o poți purta în sfârșit și la ținute elegante de zi, cum ar fi într-un outfit business cu personalitate. Deci, da, poart-o cu încredere la ținute office!

geanta de mana Liza Panait cu catifea pictata cu flori

[button url=http://profitshare.ro/l/3476653 target=blank icon=heart-2]Geantă de mână cu catifea Liza Panait – vezi detalii și preț[/button]

Unde să porți o poșetă din catifea?

Eu văd o astfel de poșetă din catifea doar la ocazii speciale sau la o ținută de ocazie. În orice caz, catifeaua rămâne un material al eleganței, oricât s-ar încerca primăvara-vara aceasta să fie introdusă în piese de îmbrăcăminte casual-sport. Pe de altă parte, depinde foarte mult și de designul unei poșete din catifea și de aplicațiile pe care le are. Pentru că poate fi foarte ușor construită ca o piesă mai versatilă, în care catifeaua să fie utilizată cu moderație și astfel poșeta să poată fi purtată și în ținute de zi, la un outfit business să spunem.

Cum este geanta de mai sus, cu flori pictate manual peste catifea, în combinație cu piele naturală. Este o piesă excelentă pentru ținute office, combinată cu o cămașă albă, o pereche de pantaloni negri și o curea, pantofi sau alte accesorii de culoare roșie.