Mi-am amintit zilele acestea, căci mă gândeam să mă autobronzez, la o prietenă care, la un moment dat, a început să aibă probleme pentru că mergea și stătea des la solar, pentru un bronz artificial.
Poți avea probleme cu pielea din cauza asta? Hai să vedem!

Povestesc din experiența ei, de atunci, de care mi-am amintit.

Prietena mea s-a umplut de riduri pe chip și pete maronii, după ce mergea regulat la solar timp de 8 luni, o dată pe săptămână. Nu s-a dat cu cremă protectoare înainte, la fel cum te dai cu creme pentru protecție solară, înainte de expunerea la soare, pentru un bronz natural.

Apoi, depinde de aparat. Nu toate aparatele de solar sunt performante.

Este clar că prietena mea și-a deshidratat grav tenul atunci, de aceea e bine să îți aplici de două ori pe săptămână o mască pentru ten uscat sau iritat. Una cât mai naturală, cum sunt cele pe care le recomandam noi aici.

În paralel, ia-ți o cremă puternic hidratantă de zi și una nutritivă de noapte. Pentru ridurile din jurul ochilor, dacă ești prea tânără să folosești o cremă-contur, aplică un gel hidratant. După 25 de ani, vei putea utiliza și creme-contur pentru lifting facial și netezire a tenului.

Și, mai mult, evită solarul, mergi cât mai rar la solar pentru un bronz artificial, iar dacă e musai să te bronzezi rapid și să apelezi la o astfel de metodă, aplică neapărat înainte o cremă cu factor de protecție solară, ca înainte de plajă. 😉 Mai ales un SPF potrivit pentru față.

Ai grijă să nu-ți sensibilizezi pielea cu mersul la solar prea des! Să nu te trezești cu afecțiuni grave ale pielii.

Mai bine alege o alternativă mai sănătoasă pentru un bronz non-natural, cum ar fi autobronzarea. De altfel, găsești acum pe piață o multitudine de loțiuni autobronzante – iată un top al celor mai bune pe care l-am făcut mai demult.

Sursă foto: flickr / Evil Erin