În sfârșit, am pus mâna pe noul parfum Prada Paradoxe, de a cărei lansare se vorbea încă de la începutul anului, când Prada Beauty a trecut de sub tutela PUIG sub reprezentarea L’Oréal Luxe Group. Știu că în acel teaser inițial, în care se vorbea de o mare lansare Prada Beauty în 2022, pe care l-au lăsat vederii doar în mediile interne, se întrezăreau doar detalii ale sticlei triunghiulare, sub forma logoului Prada. Pe atunci, cei de la L’Oréal Luxe numeau acest parfum drept Persona, pentru că nici numele nu îi putea fi divulgat în acel stadiu.

Iată-ne la mai bine de jumătate de an distanță, când, după ce Prada Paradoxe – noul parfum refillable și-a făcut apariția pe piață, toată lumea vorbește despre el ca despre o nouă revelație. Și este!

Mi-a plăcut de când l-am mirosit pe un blotter acum o lună, când deja își făcuse apariția prin magazinele fizice, mai ales în duty free-uri. Am zis de pe atunci că L’Oréal nu se dezice nici de data aceasta. Că, iată, acesta este noul bestseller al grupului, pe cale să detroneze chiar și pe celebrul Lancôme La Vie Est Belle, care, de 10 ani, continuă să fie cel mai bine vândut parfum de sub grupul L’Oréal și nu numai.

apa de parfum Paradoxe by Prada_cum este

Iată mai jos de ce îl compar cu La Vie Est Belle și cred că va fi noul bestseller, ca și predecesorul său de la Lancôme!

Cum se prezintă apa de parfum Prada Paradoxe?

Paradoxe e un parfum pentru femei și face parte din familia oflactivă de ambră-florale, fiind perceput ca dulce-floral. A fost creat de Nadège Le Garlantezec, Antoine Maisondieu si Shyamala Maisondieu.

Pentru Prada Paradoxe, brandul de lux a optat, așadar, pentru acel parfum suprem, sexy, dar dulce, cu o putere temperată de arome florale.

Cu amestecul blând al unui buchet de flori albe, atemporale, în semnătura sa de avangardă, parfumul îmbrățișează ceea ce brandul îl numește „toate dimensiunile paradoxale ale parfumului și ale sinelui”. Sună drăguț.

Conform voturilor audienței de pe parfumo.net
  • Notele de vârf sunt para, mandarina și bergamota.
  • Notele de mijloc sunt floarea de portocal, iasomia Sambac, esența de neroli și neroli.
  • Notele de bază sunt mosc alb, vanilie de Bourbon, ambră și rășină benzoică.

Moscul e reprezentat aici printr-o moleculă revoluționară pentru un parfum subtil, dar remarcabil. Molecula inovatoare denumită Serenolide reinventează parfumeria, oferind o intensitate nemaiîntâlnită. 

noua apă de parfum Prada Paradoxe_păreri și review

Acordul lemnos de Ambrofix și cel pudrat de Serenolide redefinesc senzualitatea și intensitatea într-o dimensiune paradoxală puternică. 

Da, inclusiv mixul de note este destul de paradoxal. Cu Paradoxe, explorezi reconcilierea neașteptată a contradicțiilor si celebrezi expresia de sine multidimensională și eliberarea care vine cu sentimentul de a nu fi niciodată la fel, dar mereu tu însăți. Un parfum imposibil de încadrat în tipare, care mereu se reinventează pe piele și evoluează. 

Însă mixul de iasomie și vanilie pare că e un trend în piață, mai nou. Viktor & Rolf Good Fortune, Mugler Alien Goddess și Valentino Voce Viva sunt doar câteva din cele mai recente lansări de parfumuri care se bazează pe această combinație de note irezistibile.

apa de parfum Prada Paradoxe_primele impresi

Parfumul este refillable (nu putea fi un parfum revoluționar, actual și reprezentativ pentru timpurile noastre, fără a fi reîncărcabil), indiferent de versiunea sa (de la 30 ml până la full-size, de 90 ml), sub forma unei sticle triunghiulare, ca logoul Prada. Se vede că, prin el, brandul a vrut să își creeze un nou parfum-semnătură, emblematic.

Sticla este atipică prin formă, pentru un parfum, și, din punctul meu de vedere, îl face (și ea) un parfum de colecție. Sticla de doză pentru refill e una obișnuită, are 100 ml și face din parfum și o opțiune economică.

Inclusiv pe partea superioară a pulverizatorului înșurubabil, ca pentru refill, este gravat logoul triunghiular al Prada.

cum mi se pare noua apă de parfum Prada Paradoxe

Te va costa, inițial, mai mult, orice versiune în sticla refillable, pe care doar o vei reumple din doză ulterior. Cumperi doar o dată sticla triunghiulară, apoi revii cu doza pentru reumplere.

Forma radicală a sticlei este atenuată de unghiurile rotunjite, în timp ce culoarea delicată, roz-coral, a parfumului, contrastează cu capacul negru, tot sub forma de logo Prada. Sticla are un design unic, recognoscibil instant, și ajută la producția a mai puține ambalaje și utilizarea de materiale sustenabile. 

apa de parfum Prada Paradoxe_păreri

Parfumul este ambalat într-o cutie de carton de un roz-deschis, tineresc, care se combină minunat cu rozul-somon, tot pastel, al parfumului. Inclusiv cutia de carton are elemente ale logoului Prada, dar și textura ca de piele specifică genților Prada. Trimite și spre textura cutiei / etuiului unor ochelari de soare Prada.

cutie carton apa de parfum Prada Paradoxe

Și cum prima impresie contează, trebuie să spun că m-a cucerit de la ambalaj. Arată foarte luxos. Inclusiv QR code-ul de pe cutia externă, din carton, scanabil pentru mai multe informații și pentru a continua experiența online, are forma de triunghi a logoului Prada.

apa de parfum Paradoxe by Prada_cum este_QR code for full experience pe cutie

Marketat de Emma Watson, figura reprezentativă a Paradoxe, îl văd ca pe un parfum al generației tinere, chiar gen Z, pe care, din ce se pare, a cucerit-o deja. Nu am deloc dubii că va fi bestsellerul adorat de tinere, exact ca La Vie Est Belle. (Știu, mă repet, dar nu am cum să nu tot subliniez asta. E un parfum care te duce, inevitabil, într-acolo).

Deviza parfumului Paradoxe e „NEVER THE SAME, ALWAYS MYSELF.” / „Niciodată aceeași, mereu eu însămi”, iar clipul comercial al acestuia e regizat chiar de actrița Emma Watson, imaginea parfumului. E, de fapt, debutul său directorial. 😉

Cum mi se pare mie Prada Paradoxe?

Da, e un parfum dulce (exact așa cum a fost votat deja de majoritatea celor care l-au testat), dar e un dulce sofisticat, matur, complex – Prada nu se dezice cu asta, dat fiind că încă de la parfumul Candy a invadat sfera parfumurilor cu aromele deosebit de dulci.

Aroma Paradoxe este delicioasă pentru mine; este sexy, sofisticată și dulce, fără a fi copleșitoare (aceasta se datorează esenței de pere și a celei de mandarine). Ea emană acel val de emoție pe care îl simți în timp ce mergi prin zona de parfumuri a unui duty free, înainte de o vară în Spania sau Italia. De fapt, mirosul devine parcă mai bun pe măsură ce îl porți mai mult timp.

apa de parfum Prada Paradoxe_cum este

Deși sunt adepta parfumurilor cu citrice, iar mandarina și floarea de portocal sunt considerate note-cheie aici, eu nu le văd ca notabile în mod particular aici, în acest mix de arome al Paradoxe. Poate și acesta e un paradox al acestui parfum. 😉

Iasomia, ambra și vanilia, în schimb, simt că „lovesc” din prima. Aceste trei note de parfum sunt destul de constante și rămân dominante pe toată durata de menținere a parfumului.

apa de parfum Prada Paradoxe_păreri și review

Nu există nimic mai rău decât un parfum care dispare după o oră, dar Paradoxe am constatat că are o proiecție bună și a rezistat testului timpului. Am văzut că încă persistă, mult mai subtil, ce-i drept, șase-opt ore mai târziu.

Căci da, Prada Paradoxe e și foarte puternic, datorită și moleculei inovatoare, Serenolide: un singur spray e suficient și deja cucerește și se așază seducător, pentru a dura până la finalul zilei, spre a face pe cei din jurul tău să-și dorească… mai mult din a-l simți. Cam ca toate parfumurile floral-dulci puternice. V-am spus, va fi ca și La Vie Est Belle. Îți va plăcea sau îl vei respinge din prima, întocmai ca pe bestsellerul Lancôme. 🙂 Nu există cale de mijloc.

Deci da, Paradoxe e un parfum care nu doar că va întoarce capete, dar va subjuga. E un parfum care, inclusiv personal, mi se pare că te subjugă.

Pe de altă parte, deși nu e un dulce greu, care să copleșească și să înnebunească, aș zice să îl folosești cu măsură; nu abuza de el, nu spray-a prea mult deodată; fiind puternic, la un moment dat, pe mine, după câteva ore, îmi pare că e prea mult. Mă invadează.

Dar eu nu sunt adepta parfumurilor dulci, ca idee. Foarte rar îmi plac parfumurile dulci (acelea fiind mai degrabă și gurmande), iar acesta e unul din acele momente. Prada Paradoxe, deși dulce, îmi place; e temperat bine de partea florală.

Ambra, moscul, vanilia (toate la baza parfumului), împreună cu para, îi conferă și o anume căldură pudrată, specifică parfumurilor Prada, tot datorată moleculei inovatoare a Prada, Serenolide, care te determină să îmbrățișezi parfumul, să te bucuri de el, chiar dacă nu ești adepta parfumurilor dulci. 😉

apa de parfum Prada Paradoxe_păreri și impresii

Parfumul e foarte feminin, sexy, flirty, îndrăzneț, fără a fi vulgar. Îți ridică destul de bine starea de spirit.

Îmi place, de asemenea, că poate fi purtat atât pe timp de zi, cât și seara. Notele sale florale sunt perfecte pentru un parfum de zi cu zi pentru mine, iar senzualitatea notelor mai calde îl face perfect pentru a fi purtat și seara. Dublu câștig. 😉

La fel, e un parfum considerat potrivit toamna, iarna și primăvara. Într-adevăr, fiind puternic și dulce, nu l-aș purta deloc vara.

apa de parfum Prada Paradoxe_păreri și impresii

Compoziția apei de parfum Prada Paradoxe

Lista completă de ingrediente a noului parfum Prada Paradoxe arată așa:

ALCOHOL, PARFUM (FRAGRANCE, AQUA ( WATER /EAU, LIMONENE LINALOOL, BENZYL SALICYLATE, BENZYL ALCOHOL, METHYL ANTHRANILATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, COUMARIN, HYDROXYCITRONELLAL CITRONELLOL, GERANIOL, CITRAL, TRIS TETRAMETHYLHYDROXYPIPERIDINOL) CITRATE, FARNESOL, BENZYL BENZOATE, CI 17200 ( RED 33. (F.L.L, N292437/1)

apa de parfum Paradoxe by Prada_cum este_listă ingrediente și detalii pe cutie

Concluzii pentru noul parfum Paradoxe de la Prada

Îmi place Prada Paradoxe, ador că e sustenabil ca ambalaj, e refillable și mă ajută și pe mine să economisesc. E atât de zi, cât și de seară, putând fi purtat cam în orice anotimp, mai puțin vara. Nu este însă un preferat pentru mine, care să înlocuiască top parfumuri pe care le prefer eu zilnic, no matter what.

noua apă de parfum Prada Paradoxe_păreri și detalii de pe cutie despre reîncărcarea sticluței de parfum

Cred însă că îl voi purta cu drag toamna și iarna aceasta. Apoi, cred că mă voi plictisi de el, întrucât eu nu sunt adepta parfumurilor dulci, chiar dacă Paradoxe nu e extrem de dulce și nu acaparează prea tare.

Dacă îți place La Vie Est Belle, acest parfum Prada Paradoxe e și pentru tine. Eu nu am fost fan nici La Vie Est Belle, deci nah… În prezent, îmi place destul de mult Paradoxe, dar presimt că îmi va trece repede. Va cuceri însă destul de repede masele, devenind noul blockbuster. Nu are cum, iar sticla sa, reîncărcabilă, e de colecție. 🙂

Iată unde îl găsești în oferta online a magazinelor:

  • SEPHORA – de aici, orice comandă cu Prada Paradoxe vine însoțită de un eșantion al apei de parfum Paradoxe,a stfel încât, dacă nu-ți place noul parfum comandat, Paradoxe, să nu fii nevoită să desigilezi cutia și, astfel, să îl poți returna fără probleme. O măsură prietenoasă cu buzunarul tău. 😉
  • NOTINO – și aici, la fel ca la Sephora, parfumul vine însoțit de un eșantion pentru tesare. Dacă nu îți place, poți returna varianta full size comandată a produsului.
  • BestValue – duty free online
  • Douglas
  • eMAG
  • LookFantastic

Pe tine te tentează noul parfum reîncărcabil Prada Paradoxe? L-ai încercat sau ai vrea să-l încerci? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerea ta contează mult pentru noi. 😉