Dăm atâția bani uneori pe creme scumpe antiriduri și care ne promit leacuri pentru antiîmbătrânire, dar uităm niște lucruri esențiale: acestea conțin adesea niște ingrediente naturale, ultraeficiente, destul de accesibile ca preț, la îndemâna tuturor aproape! Doar să le știi care. 😉
Dar ți le spunem și noi mai jos: uite ce conține orice produs antiriduri și poți obține și tu ușor și… mult mai ieftin!

Uită-te la o cremă antirid! Ca parte a conținutului său, vei găsi cu siguranță vitamine, antioxidanți și acizi grași. Cu o probabilitate mai mare de 99%, va exista acid hialuronic și colagen.

Poți însă cumpăra aceste suplimente din orice farmacie: când sunt cumpărate separat, acestea sunt mai ieftine decât o cremă antirid. Și chiar mai eficiente, utilizate în cantitatea potrivită.

Ce trebuie să faci pentru a preveni ridurile?

Pentru a-ți păstra tenul frumos cât mai mult timp posibil, fii atentă la următoarele detalii:

  • Construiește-ți bariera protectoare a pielii: cu cât bariera este mai slabă, cu atât pielea devine mai uscată, subțire și palidă, se arde ușor la soare și se regenerează mai încet.
  • Îmbunătățirea regenerării pielii: compensează pentru colagen, elastină, deficitul de hialuron. Îmbătrânirea pielii produce mai puține dintre aceste componente și trebuie să-i intensifici producția.
  • Adaugă antioxidanți: protejează împotriva radicalilor liberi care îmbătrânesc pielea și previn distrugerea colagenului – principalul ,,material de construcție” al pielii.
  • Pielea ta are nevoie de toate. Dacă acorzi o mare atenție colagenului, pielea neprotejată va depozita substanțe nocive și va îmbătrâni mai repede. Dacă adaugi numai antioxidanți, pielea va fi protejată de microbi și lumina soarelui, dar ridurile nu vor dispărea.

Cremele, serurile, injecțiile și lichidele – nu sunt cheia pielii tinere și frumoase. Mărcile cosmetice produc măști folosind acid hialuronic, adaugă colagen la creme și oferă injecții cu vitamine. În plus față de substanța activă, fiecare produs este plin cu alte componente.

Prin cumpărarea de creme scumpe, nu primești suficiente componente care să îți întinerească pielea. Capsulele cu vitamine și suplimente reprezintă o alternativă bună care costă de 5-10 ori mai puţin.

  • Vitamina E (capsule): Vitamina E este un antioxidant foarte puternic. Sinergia vitaminei E și a vitaminei C previne arsurile solare și protejează pielea de radicalii liberi, stresul oxidativ și îmbătrânirea.
  • Gel cu acid ferulic: dacă adaugi acid ferulic la vitamina E și vitamina C, protecția pielii împotriva soarelui va crește de cel puțin 4-8 ori.

Acidul ferulic hidratează și netezește pielea, stimulează microcirculația, colagenul și elastina și previne fotosensibilitatea.

Oamenii de știință au descoperit că cea mai bună utilizare a acidului ferulic este sub formă de gel. Gelul este ușor absorbit de piele și îmbunătățește bariera de protecție.

Aplică de 2-3 ori pe săptămână, evită pielea de sub ochi. Înainte de a aplica gel pe față, verifică-l pe mână.

  • Vitamina A (capsule): Vitamina A îmbunătățește producția de colagen și promovează imunitatea pielii. Potrivit oamenilor de știință, retinolul este la fel de bun ca protecția solară.

Îmbunătățește reîntinerirea pielii pe orice cale naturală!

Colagenul este o proteină fibroasă fără de care pielea noastră nu poate trăi. Cantitatea de colagen din organism scade odată cu vârsta, iar deficiența trebuie restabilită.

  • Oamenii de știință au descoperit că aportul de suplimente de colagen îmbunătățește starea pielii în doar 8 săptămâni: rigiditatea pielii si pierderea umidității sunt reduse și elasticitatea este îmbunătățită.
  • Acid hialuronic: când cantitatea de acid hialuronic scade, pielea devine uscată, deshidratată și inelastică.

Oamenii de știință japonezi au realizat un studiu prin formarea a două grupe de persoane, dintre care primul a primit o pilulă placebo, iar al doilea a primit capsule de acid hialuronic de 120 mg pe zi. După 12 săptămâni, persoanele din al doilea grup au observat că ridurile lor au devenit mai puțin vizibile.

  • Ulei Cupuacu (o rudă tropicală de cacao): este ușor absorbită de piele și păstrează umezeala mult mai mult decât orice alt tip de ulei.

Cupuacu conține antioxidanți puternici și acizi grași care hrănesc pielea și o păstrează tânără. Uleiul păstrează cu 30% mai multă umiditate decât lanolina utilizată în produsele cosmetice coreene și japoneze.

Iată că sunt o grămadă de alternative ieftine și bune la cremele antirid scumpe de la branduri renumite! Totul stă în informare. 😉

Sunt sigură că ai propriile tale secrete de frumusețe și trucuri și mi-ar plăcea să le aflu! Ni le poți scrie nouă și cititorilor noștri mai jos, în secțiunea de comentarii! Părerea ta contează foarte mult pentru noi!

Sursă foto front page: stevepb/Pixabay