De ce se usucă părul și ce produse sunt potrivite pentru păr uscat și tern sau păr mixt – uscat la vârfuri și gras la rădăcină?

Dacă dintotdeauna a fost așa – păr uscat de la rădăcină și până la vârf – înseamnă că scalpul tău secretă prea puțin sebum sau că părul este constituit dintr-o cheratină de o calitate îndoielnică.

Îngrijirea părului uscat

Dar trebuie să știi că părul poate deveni uscat în urma tratamentelor chimice repetate cu vopsea și / sau decolorant. Sau de la apa dură, prea calcaroasă.

Care e soluția așadar pentru un păr uscat și tern? Un șampon profesional pentru păr uscat, dedicat acestei probleme, precum cel din gama Lifetex de la Wella, care conține agenți hrănitori ce-i vor reda suplețea. Sau o variantă mai ieftină – șamponul Dove, care hidratează prin definiție.

Pentru rezultate optime, folosește o dată pe săptămână și o mască pentru păr hidratantă sau o cremă reparatoare și protectoare. 😉 Redă-i aspectul sănătos și strălucirea cu un spray de strălucire cu cheratină sau alte ingrediente potrivite.

Ai grijă pe vreme rece și ger, protejează-l sub o căciulă. La fel, vara, păstrează-l cât mai ferit de razele de soare și, eventual, sarea marină. Poartă pălării de vară.

Cum e părul mixt și cum ai grijă de el

De asemenea, ar mai putea fi o situație: să ai păr mixt. Da, nu numai tenul poate fi mixt, ci și părul – și anume, dacă este gras la rădăcină și uscat la vârfuri. Pentru a-l ajuta să arate frumos și sănătos, și pentru a-i reda echilibrul, este nevoie de un tratament inteligent care în același timp să fie și hidratant / hrănitor, și să-i regleze secreția de sebum. Sau combină cu atenție produse profesionale pentru păr uscat cu cele pentru păr gras, la rădăcină. 😉

Din când în când, tunde părul la vârfuri câțiva centimetri, pentru a scăpa de capetele de fire de păr despicate, irecuperabile.

Iată cum îngrijești și părul cu mătreață sau părul gras!