Aveam nevoie e o pudră pentru fixarea machiajului de față, ca să nu mi se mai întindă fondul de ten spre final de zi, și m-am oprit la aceasta de la Clinique. Pentru că citisem oricum despre Clinique că e un brand bun care, înainte de a crea produse de makeup, a fost conceput de un expert dermatolog pentru produse de îngrijire a pielii cât mai profi.

Fiind de la un brand axat în principal pe zona de skincare și dermatologică de top, am ales pudra pulbere liberă Clinique Blended Face Powder & Brush, într-o nuanță translucidă, neutră: 08 – transparency neutral (MF), știind că e concepută să și aibă grijă de piele.

Un lucru care m-a mai convins să aleg această pudră pulbere a mai fost și faptul că vine cu o pensulă retractabilă pentru aplicare, în pachet, ceea ce e foarte practic și util.

pudră liberă Clinique Blended Face Powder & Brush_cu pensulă in interior și capac-oglindă

Dar hai să vă spun ce face produsul până la urmă.

Clinique Blended Face Powder & Brush: primele impresii

E mișto că pudra pentru ten Clinique Blended Face Powder & Brush este o pudră liberă, pulbere, pentru că nu încarcă tenul, e lejeră, fină, dar totuși matifiază și acoperă destul de bine. Și asta doar din câteva mișcări.

Totuși, faptul că e liberă o face mai dispersabilă – mult se și pierde din ea, se împrăștie până reușești să o aplici în cantitatea suficientă. Noroc că e spornică, îți face treaba și în cantitate mică, doar aplicând-o cu câteva mișcări de pensulă.

pudră liberă Clinique Blended Face Powder & Brush_cum se prezintă

Sau, mai ai o alternativă, ca să nu o risipești aiurea: o aplici cu un aplicator tip puf / burețel de pudră. Și va merge de minune.

E o pudră extraordinar de fină, lasă tenul extrem de catifelat, satinat, ca o perlă se simte.

Totuși, are un pic, dar doar puțin, tendința de a usca tenul, de a accentua liniile fine, iar acest lucru se întâmplă mai ales dacă aplici machiajul fără o curățare temeinică a tenului înainte și fără o bază hidratantă.

pudră liberă Clinique Blended Face Powder & Brush_cum arată pudra pe piele aplicată în două-trei straturi

Eu am învățat să respect pașii aici și acum nu mai am probleme de genul descuamare și uscăciune a tenului după ce aplic pudra.

De fixat pare să fixeze machiajul destul de bine, doar că, fiind pulbere, cum vă spuneam, se și dispersează ușor și poți ajunge, dacă nu ești puțin mai atentă, să aplici mai mult într-un loc și mai puțin în altul.

Însă secretul e să te folosești bine de pensulă, să o treci prin pudră, să o scuturi și să o aplici rapid pe o porțiune cât mai mare din ten. Cu timpul, ajungi să faci asta ușor, din instinct, pentru că ajungi să cunoști suficient de bine produsul. Și adaptezi totul perfect. Și iese tot mai bine. 😉

Ca rezistență, până să necesite reaplicare, aș zice că duce cam o zi de lucru – am folosit-o pentru machiajul de la job: cam 8 h a ținut destul de bine sub control totul.

După 5 ore, aș zice că necesită retușare / reaplicare, peste machiajul tenului, mai ales vara. Dar e OK pentru o pudră liberă, lejeră și fină ca aceasta.

Pudra pulbere Clinique Blended Face Powder & Brush: ingrediente

Unul dintre lucrurile care-mi plac la această pudră pulbere Clinique e că nu are parfum, deci se dovedește OK și pentru persoanele cu piele sensibilă sau intoleranță la anumite ingrediente cosmetice ca parfumul.

Nu are nici parabeni și ftalați, ceea ce o face un produs și mai sigur pentru sănătatea noastră, nu doar pentru cea a pielii.

Produsul se declară, așadar, hipoalergenic. Dar, mai precis, iată cum arată lista lui de ingrediente, pe etichetă:

Talc, Zinc Stearate, Magnesium Carbonate, Kaolin, Squalane, Isopropyl Myristate, Tetrasodium Edta, Potassium Sorbate, Chlorphenesin, [+/- Titanium Dioxide (Ci 77891), Mica, Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Bismuth Oxychloride (Ci 77163), Ultramarines (Ci 77007), Manganese Violet (Ci 77742), Carmine (Ci 75470), Ferric Ferrocyanide (Ci 77510)] .

Văd că are talc – nah, ca orice pudră, și probabil că are ceva mai mult talc, având în vedere că se împrăștie așa de tare. Am văzut și ceva oxidanți, dar să știți că podusul rămâne OK, deschis la culoare în nuanța asta, nu oxidează.

Pudra liberă Clinique Blended Face Powder & Brush: alte detalii

Pentru mine, pudra liberă Clinique Blended Face Powder & Brush este una economică și consistentă, deși dă impresia că se răspândește repede, că se împrăștie și se consumă. Te ține și un an, dacă te înveți cu ea și cum să o aplici și dacă nu o folosești zilnic.

De aceea, aș zice că e un produs care merită și e economic, face toți banii, iar raportul calitate-preț, pentru ea, e foarte bun. Costă în jur de 150 lei (verifică prețul actual).

Dacă mai iei la socoteală că ai parte și de o pensulă în pachet, chiar e convenabilă Clinique Blended Face Powder & Brush.

În plus, dacă dai pe 7-10 gr de pudră de la branduri mai ieftine vreo 50 lei, well, cu aceasta la 35 de grame, a prețul ei, trebuie să fii pe deplin mulțumită. Deci și de-asta zic încă o dată: e un produs economic!

O găsești în mai multe nuanțe, cred că sunt peste 6 în total, iar aceasta ca a mea, denumită Transparency ca gamă, vine în mai multe subnuanțe. A mea e numărul 08, so…

pudră liberă Clinique Blended Face Powder & Brush_nuanța 08 Transparency Neutral

Cred că e potrivită pentru toate tipurile de ten (tenurile mixte, grase şi sensibile), ceea ce e grozav.

Ce-mi mai place la această pudră liberă Clinique e că e simplă, foarte fină, are un finish mat și fin, ține foarte bine sebumul sub control, nu încarcă și nu conferă aspect tern. E chiar foarte mișto.

Nu ține pielea, nu dă senzația că „trage” deloc. Se simte foarte confortabil. Nu conferă aspect de mască.

Ține luciul și sebumul sub control, dar conferă totuși un look natural, aproape mat și nu-i răpește totuși tenului strălucirea naturală.

Cred că vara, dacă tenul tău arată bine și i-ai construit un aspect minunat deja cu rutina zilnică de îngrijire a pielii, nu mai merită să-l mai acoperi și cu alte produse de makeup: poți pune lejer doar pudra peste el, pentru matifierea tenului. Și obții un finish natural și ții în control aspectul tenului chiar și pe caniculă.

Îmi place și cum se prezintă: cele 35 g de pudră liberă vin într-un recipient transparent de plastic, obișnuit pentru pudrele pulbere. Capacul e specific pentru cosmeticele brandului în recipiente cu capac: circular, argintiu cu o suprafață tip oglindă.

Recipientul vine într-o cutie pastelată de carton, cu pattern camouflage (vedeți aluzia la proprietățile produsului cosmetic din interior: ascunde bine și acoperă bine imperfecțiunile tenului?).

Peste recipient, în interior, e așezată o bucată din carton cu același imprimeu ca al cutiei în care e ambalat recipientul; peste această bucată pătrată de carton, găsești din prima, cum deschizi ambalajul, peria pentru aplicarea pudrei.

pudră liberă Clinique Blended Face Powder & Brush_ambalare cu pensulă de aplicare incorporată

Îmi place prezentarea produsului, iar cutia de carton e foarte fină și satinată la exterior; exact cum e pudra pe ten – e o trimitere, practic, la textura pudrei pulbere din interior. Iei contact cu textura și finish-ul produsului încă dinainte de a-l cunoaște și a-l aplica pe ten, prin atingerea faină a acestui ambalaj de carton. 😉 Mișto aluzia.

pudră liberă Clinique Blended Face Powder & Brush_ambalaj

Concluzii pentru pudra pulbere Clinique Blended Face Powder & Brush

Pentru prețul ei – unul convenabil, cu Clinique Blended Face Powder & Brush ai parte de o pudră pulbere durabilă și rezistentă în timp pe ten, într-o cantitate considerabilă (35 gr), dar și de o pensulă retractabilă pentru aplicare.

Pudra merită mult pentru aspectul natural și satinat, fin, pe care îl conferă tenului. Nu încarcă tenul și touși fixează pentru timp suficient de bun machiajul.

Îmi place mult și modul de prezentare al produsului.

Eu sunt mulțumită de ea când o folosesc, nu-mi pare rău că am ales-o, again – nu mă dezamăgește Clinique. O recomand din plin.