Ce sunt punctele negre și cum le putem combate în mod eficient, fără semne și cât mai igienic? Contrar multor opinii, punctele negre nu sunt o urmare a îngrijirii defectuoase a tenului, așa că nu exagera cu spălarea feței prea des.

Astăzi, în alfabetul îngrijirii tenului vorbim despre puncte negre, după ce data trecută am explicat de ce este atât de important oxigenul pentru ten.

Sunt foarte multe persoane neavizate și neinformate care cred că punctele negre sunt semn al lipsei de igienă. Nimic mai neadevărat! Așadar, nu încerca să scapi de puncte negre spălându-te mai bine sau chiar exagerat de mult, că tot acolo vor rămâne, pe frunte, nas și bărbie, adică pe afurisita de zonă T a feței tale.

Ce sunt punctele negre?

Punctele negre sunt dopuri de sebum oxidate (în prezența luminii) și care blochează porii pielii tale. Sunt multe persoane care le scot și / sau le storc, însă e recomandat ca acest lucru să fie realizat la un salon de cosmetică bun, de către un specialist în dermato-cosmetică.

Altfel, poți risca să îți creezi răni sau chiar infecții, care vor lăsa cicatrici și semne greu de reparat. La fel, dacă crezi că acestea țin de igienă și că prin spălarea feței excesivă și folosirea de cosmetice împotriva punctelor negre, chiar și profesionale le poți combate, s-ar putea să obții tocmai efectul advers și să îți apară și mai multe, ba chiar să provoci și acnee în exces.  Deci nu face asta!

Cum scapi de puncte negre?

Poți combate punctele negre dacă folosești zilnic dermatocosmetice profesionale special create împotriva punctelor negre. Acestea destupă porii, îndepărtează excesul de sebum, impuritățile și bacteriile. Îți recomand loțiunea pentru ten Effaclar Duo La Roche Posay, care este excelentă și utilizată ca bază de machiaj, înainte de aplicarea fondului de ten sau a BB creamului/CC creamului.

Ar trebui ca periodic să îți exfoliezi tenul cu un gomaj natural, din ingrediente din casă, simple.

După cum spuneam și mai sus, ar trebui efectuate lunar extracții de puncte negre la cosmetică sau acasă, dar numai după o baie bună de aburi. Poți face un ceai foarte fierbinte din plante cu efect decongestionant asupra tenului și pielii (precum mușețelul), să îți așezi fața deasupra aburilor acestui ceai, după ce l-ai luat de pe foc. Fă treaba asta sub un prospop mare, care să te acopere complet pe tine și vasul de ceai fierbinte, astfel încât să pătrundă puțin spre deloc aer „rece” sau ambiental din afara camerei/prosopului. După această baie de aburi, punctele negre vor ieși mult mai ușor.