Am cumpărat prima oară online rame pentru ochelari de vedere de firmă, de la Pepe Jeans & Polaroid. După vreo 4 ani, vă spun mai jos experiența mea cu această comandă online aparte, dar și povestea mea cu ochelarii, cum s-a desfășurat, dacă merită.

După câțiva ani în care mi-am făcut curaj să port lentile de contact în loc de ochelari și, mai mult, să mi le comand online, m-am încumetat și la cealaltă parte: să îmi iau rame pentru ochelari de vedere online. 😀

Ochelari de vedere mai port acasă, după o zi de muncă și când îmi continui treaba la calculator și acasă, după job. De regulă, îmi fac lentile de ochelari cu protecție și pentru ecrane de calculator. Și asta mă ajută. Deci da, afară port lentile de contact, în casă trec la ochelarii de vedere.

Niciodată, de când port lentile de contact, nu am renunțat complet la ochelarii de vedere. Am nevoie de ei, pentru că se mai întâmplă chiar să mă coordonez prost și să uit să îmi comand lentile și să rămân o perioadă fără ele, așa că trec la ochelari.

cum s-a desfășurat comanda online de rame de ochelari de vedere

În fine, pentru că nu voiam să sară pe mine cu modele de ochelari careva din optică sau la cabinetul de oftalmologie, m-am orientat online și în privința ochelarilor de vedere. Pentru mine, acesta e un subiect mult mai sensibil decât achiziționarea de lentile de contact de pe net.  Vreau să stau cât timp îmi doresc să aleg modelul, nu am nevoie de opinia nicicui și nici de recomandări. Sunt eu cu mine și sunt foarte dificilă în acest sens, recunosc. 😀

Așa că am stat o vreme și online ca să îmi aleg aceste modele, dar nu mi-am făcut griji prea mari, știam că le voi putea returna, dacă nu îmi plac cum vin. Am ales exact acel magazin din care îmi comandam constant lentile de contact online.

Rame pentru ochelari de vedere Polaroid achiziționate online

Mi-am ales ramele de ochelari Polaroid negre din foto de mai jos, pentru că mai aveam niște ochelari în același stil, strict pentru protecție de ecrane, și știam că îmi vin bine. Aș fi vrut un format de ochi de pisică, dar nu aveau decât modele mai generale și nu prea trimiteau înspre modele de „ochi de pisică”.

Ce-i drept, pe net, ramele negre de ochelari de vedere Polaroid păreau mai înguste, mai mici, dar nu m-a deranjat să văd că, în realitate, când a venit coletul, ramele erau mai măricele, cu cadre mai mari decât păreau online. Oricum, știu că e bine să fie cât mai mari ca să nu îți îngusteze nicicum privirea. Îmi place cum îmi stă cu acești ochelari.

rame de ochelari Polaroid comandate online

Probleme mari nu am avut cu ramele Polaroid pentru ochelari de vedere. Am pus la o optică de cartier lentilele de ochelari cu dioptriile potrivite pentru mine.

Doar că, la vreo jumătate de an, m-am pomenit că a sărit un șurub de la unul din brațele ochelarilor și m-am trezit că îmi cad ochelarii de tot de pe ochi. Se întâmpla la job și a fost cam aiurea că nu aveam lentile de contact și alte alternative la mine, ca să văd bine până la cea mai apropiată optică în zonă, unde să mi-i repare.

Putea fi din fabricație, de la Polaroid, buba, că s-a slăbit și mai mult șurubul până să cadă. Putea fi și pentru că nu fusese strâns bine când mi-au pus lentilele de ochelari pe ele.

În orice caz, vreau să spun că, în timp, până recent, s-au mai slăbit ochelarii mei la brațe, tot din cauza șurubelelor. Dar asta după vreo 3 ani și mai bine de purtare, după prima întâmplare cu șurubul. Așa că i-a mai strâns la optica unde am mers ultima oară pentru consultul oftalmologic periodic.

Nici acrilul / plasticul ramelor, după atâția ani, nu mai arată atât de bine pe interior, mai ales pe partea unde ramele se așezau pe nas. Dar e normală uzura după ani.

În rest, ramele de ochelari Polaroid s-au comportat excelent și au fost foarte confortabile. Un pic mai înguste dacă erau și erau perfecte, dar, oricum, overall, a fost bine, pentru că m-am mai rotunjit și eu la față după o vreme, deci au venit perfect, în final.

Doar că a trebuit să schimb și dioptriile și am ales, astfel, să schimb și modelul ochelarilor de vedere, odată cu lentilele ochelarilor. 🙂

Rame pentru ochelari de vedere Pepe Jeans London cu rame leopard print

Nu am putut să mă abțin și să mă opresc doar la ramele de ochelari Polaroid. Mi se pusese pata pe ideea de rame leopard print. Așa că nu mi-a fost greu să aleg, ca o a doua alternativă, mai ales că luam rame de ochelari online, niște rame cu animal print de acest fel.

M-am oprit la un model care mi s-a părut foarte ok, ca preț și design, de la Pepe Jeans London. Mi-au plăcut maxim de când i-am văzut, ba chiar abia așteptam să vină comanda să văd odată cum vin pe ochii mei.

rame de ochelari de vedere Pepe Jeans London comandate online

Și… surpriză! Comanda a venit, doar că… nu îmi place cum îmi stă cu ei. Așa că nah. Se întâmplă. Noroc că ramele Polaroid mi-au plăcut și s-au potrivit. Drept dovadă, le-am purtat mult timp.

Ramele de ochelari de la Pepe Jeans, cu tot leopard printul superb, zac undeva într-un sertar, nou-nouțe. Asta e, am riscat, nu a fost să fie. 🙂 Probabil le voi da cuiva căruia îi vin bine.

Concluzii după comandă online de rame pentru ochelari de vedere

Mie mi-a plăcut cum s-a desfășurat această comandă online și, implicit, prima experiență cu comandă online de rame de ochelari de vedere. Nu avea de ce să fie diferită față de comenzile mele obișnuite de lentile de contact online – doar era din același magazin online care m-a convins mereu în această privință.

S-au livrat rapid, deși am înțeles că brandurile acestea, Pepe Jeans și Polaroid, sunt cumva partenere cu acest magazin și nu sunt/nu erau în stoc direct. Ca de obicei, s-au mișcat foarte rapid însă cei de la Lensa.

rame pentru ochelari de vedere comandă online

Au ambalat totul cu grijă, ca de obicei, în cutie zdravănă, cu protecție (vezi foto supra).

Prețul complet al ambilor ochelari a fost de vreo 500 lei. Un preț excelent, dacă iau în calcul brandurile ramelor. Nu l-aș fi găsit în offline pentru două perechi de brand bun, sunt convinsă.

Per total, mi-a plăcut experiența. Cred că aș repeta-o, doar că aș fi mult-mult mai atentă la forma ochelarilor. Și poate că ar fi bine să aleg treptat: câte o pereche de ochelari/comandă. 🙂