Câteva reguli de frumusețe și îngrijire, stil, pentru femei, la ce să fii atentă ca să arăți bine.

Acum ceva vreme vă spuneam despre câteva lucruri de stil și îngrijire pentru bărbați, care îi fac cu siguranță mai atrăgători. Ei, bine, m-am gândit că ar fi cazul să scriu astfel de mici sfaturi și trucuri, la îndemâna oricui, și pentru femei, pentru că adesea și noi putem exagera sau, poate din neștiință și totuși din dorința de a fi mai frumoase și mai stilate, cădem în cealaltă extremă: a exagerării sau a lipsei de îngrijire adecvată. Sunt și pentru noi, femeile, câteva reguli de stil și de îngrijire care ar trebui urmate constant, indiferent de vârstă, caracter sau stil. Hai să le cunoaștem împreună și să avem grijă să le aplicăm constant

Nu exagera cu make-upul!

Ai grijă când te machiezi! nu trebuie să dai iama în trusa de farduri de parcă ar fi sfârșitul lumii. „Supradozajul” de machiaj e cum nu se poate mai demodat. Dacă totuși nu te poți abține să nu exagerezi, alege niște machiaje de culoarea pielii, rozuri, bejuri transparente, doar ușor sifdefate, iar în materie de buze optează pentru un gloss incolor sau în tonuri cât mai naturale, calde. Îți vei satisface astfel și setea de machiaj și vei arăta și trăsnet! Nu uita nici de un „voal„ fin de blush ca să te îmbujorezi și să îți înveselești mina. Bineînțeles, aplică și mascara, dar uită pe timp de zi de genele false, mai ales dacă nu sunt foarte naturale. Menține-ți un look fresh și drăguț! Nu zic să renunți definitiv la culorile tari de rujuri sau la fardurile în culori aprinse, vii, însă lasă-le pentru un make up de seară, la ieșirile în oraș cu prietenii.

Nu-ți creiona sprâncenele ca o babă!

Nu spune nimeni că n-ar fi bine să-ți accentuezi trăsăturile, însă nu la voia întâmplării! Mai precis, ține cont că nu orice creion tip kohl care îți cade în mână e potrivit inclusiv pentru intensificarea sprâncenelor. Dacă nu sunt corect evidențiate, vor părea chiar foarte artificiale – exact cum e mai rău. Cred c-ai prins deja ideea: creionul kohl păstrează-l numai pentru conturul ochilor, iar pentru sprâncene alege un creion special. Nu uita că trebuie să fie și cu cel puțin un ton mai deschis decât culoarea naturală a sprâncenelor tale. E indicat chiar și să le tunzi din când în când, dacă sunt prea stufoase. dar nu oricum: le piepteni spre frunte cu pieptene special de sprâncene și retezi, cu grijă și atenție, vârfurile cu o forfecuță.

Nu te spăla cu săpun pe față!

Sau nu cu orice săpun. Adică, mai exact, nu cu săpunul cu care te speli pe mâini, de exemplu. Poți folosi un gel de curățare care face spumă, fiind chiar mai indicat pentru curățarea feței, mai ales dacă ai ten gras sau cu probleme. În schimb, dacă te numeri printre cei cu ten uscat și sensibil, folosește un demachiant. Dacă după ce te-ai spălat, nu-ți simți pielea uscată, ci proaspătă și elastică, îl poți folosi cu încredere. Citește mai multe despre îngrijirea specifică fiecărui tip de ten într-un articol dedicat.

Ai grijă ce mănânci!

Anumite alimente chiar sunt generatoare de coșuri. Unii specialiști consideră, de pildă, că ciocolata este vinovată de apariția coșurilor, în timp ce alții dau vina pe cartofii prăjiți și pe prăjeli, în general. Tu în ce echipă joci? Ești singura care poate răspunde avizat la această întrebare. Fii un ager observator al alimentației tale și vei descoperi ce produse trebuie ocolite spre binele tenului tău. Fibrele sunt, în general, cele binevenite și le primești, pe cale naturală, când mănânci cereale. Cel mai sănătos mic dejun este format din cereale și lapte.

Mănâncă, de asemenea, multe fructe și legume și bea multă apă. iar dacă descoperi că ciocolata este unul dintre „dușmani”, deși e posibil să fie autosugestie, pentru că e o prejudecată mai veche – nu o tăia complet din meniu, ci mănânc-o mai bine cu moderație. oricum, în primul rând hormonii, foarte activi mai ales la vârsta pubertății, sunt direct responsabili de apariția coșurilor și în acest caz, mare lucru nu prea ai ce face. Cel mult, să tratezi problema la exterior, să tratezi acnee mai exact. Totodată, poți să îți alegi un concealer de culoarea pielii cu care să le acoperi, pentru a uita o perioadă de problema tenului. Apoi, cum îți mai spuneam, un remediu natural, de introdus în alimentația ta, sunt suplimentele naturale pe bază de zinc, vitamina C și A.

Și un sfat foarte important: Nu te întrista dacă ești puțin mai plinuță. Noile standarde de frumusețe nu presupun neapărat puține kilograme. Gândește-te la Beyonce, J.Lo., kim Kardashian sau Adele – sunt adorate și numai slabe nu sunt.

Asortează rujul cu lacul de unghii!

Ți-a tot spus asta și mama ta, nu-i așa? Asta în cazul în care te-ai înțeles/te înțelegi foarte bine cu ai tăi și vorbiți și despre machiaj, mai ales cu mama. Ei bine, e și ăsta un standard de eleganță, dar nu-i nici literă de lege. Cel mai bine, în astfel de situații, este să-ți asculți instinctul. . E la fel de Ok dacă ai chef să te dai cu ruj roșu și cu lac de unghii fuchsia. asta nu îmseamnă că mâine nu poți să te răzgândești și să-ți cumperi un gloss și un lac de unghii asortat. Când vine vorba de machiaj, cel mai bine este să te simți bine purtându-l, indiferent de combinații. Asortarea lacului de unghii cu rujul denotă însă atenție în plus la detalii și grijă mai multă.