Ai fi spus că nu există regulă greșită când vine vorba de îngrijirea pielii? Ei bine, în toate sunt și mituri! Așa că avem mai jos trei dintre cele mai frecvente reguli… false de îngrijire a pielii și la care ai face bine să renunți! ?

Există numeroase reguli și recomandări atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, dar nu toate sunt adevărate.

De exemplu, mamele și bunicile noastre au continuat să spună că pielea grasă ar trebui să fie spălată cu săpun cât mai des posibil; cu toate acestea, nu e tocmai recomandat.

Sau faptul că mass-media face povestiri înfricoșătoare despre daunele chiar mortale pe care parabenii le provoacă atunci când, de fapt, lucrurile nu sunt chiar atât de înspăimântătoare. 🙂

Nu este necesar să folosești protecția solară atunci când este înnorat!

Radiația solară și ultraviolete fac parte dintre principalele motive pentru îmbătrânirea pielii. Și chiar dacă vremea exterioară este tulbure și nu vedem razele solare, o cantitate de radiații încă ajunge pe pielea noastră; chiar și prin geamuri și ferestre.

De aceea este important să aplici protecție solară atât pe vreme însorită, cât și atunci când e înnorat. Alege o protecție solară cu un factor de protecție a pielii de cel puțin 30 de ani și aplică nu mai puțin de o cantitate cât jumătate de linguriță, pe față și pe gât.

Nu uita să reaplici protecția solară la fiecare 2 ore dacă ești afară.

Uleiul blochează porii pielii

Ar trebui să fii întotdeauna foarte atentă când folosești uleiuri, precum și alte componente naturale pe față, mai ales dacă vorbim despre uleiuri în forma lor cea mai pură.

Da, ele pot bloca porii și pot provoca o reacție alergică, dar numai dacă sunt selectate incorect.

Unele uleiuri se potrivesc mai bine cu pielea grasă, în timp ce altele pot fi perfecte pentru pielea uscată.

De exemplu, uleiul de nucă de cocos poate agrava acneea, ceea ce înseamnă că ar trebui să fii atentă când îl aplici pe față. Cu toate acestea, ar fi un remediu perfect pentru tălpile și coatele uscate.

În general, uleiurile și efectele lor depind de individ – unii oameni elimină machiajul cu ajutorul uleiului de nucă de cocos și se simt extrem de fericiți, în timp ce alții aleg să nu utilizeze deloc ulei.

În același timp, uleiurile sunt componente foarte valoroase, deoarece hrănesc, înmoaie și restaurează pielea atunci când este vorba de îngrijirea pielii și a părului.

Uleiul este bun atât în ​​creme, seruri, cât și sub formă de produse de curățare a feței.

Pentru a rezuma, nu trebuie să îți fie teamă să foloseşti uleiuri, dar trebuie să fii atentă atunci când optezi pentru cel care se potrivește cel mai bine cu tipul de piele.

Pielea grasă ar trebui să fie uscată, nu hidratată

Acesta este probabil unul dintre cele mai nocive mituri despre îngrijirea pielii. Toate tipurile de piele au nevoie de hidratare și pielea grasă nu este o excepție.

Când încercăm să ne uscăm pielea cu ajutorul alcoolului, săpunului și al altor metode agresive, agravăm situația.

Pielea grasă protejează împotriva bacteriilor și a evaporării apei, contribuie la reînnoirea pielii și nu este rea în general.

În schimb, persoanele care au pielea grasă acum sunt mai puțin susceptibile de a avea riduri mai devreme în viața lor.

Atunci când ai grijă de pielea uleioasă și problematică, este important să o cureți cu produse cosmetice care nu conțin SLS (Sodium laureate sulfate – adică sulfați) și să o hidratezi cu ceva care nu amplifică acneea.

Dar cu siguranță nu trebuie să îți usuci pielea grasă și să o hidratezi.

? Citește și despre aceste mituri privind înfrumusețarea, ca să știi inclusiv în machiaj de ce „reguli” prostești ar fi bine să te ferești! 😉

Ai urmat una dintre aceste reguli de îngrijire a pielii? Vrei să-ți schimbi obiceiurile? Ce alte mituri despre îngrijirea pielii mai cunoști? Scrie-ni-le în comentarii, în josul paginii! Ne interesează experiențele tale!

Sursă foto front page: Pexels/Valeria Boltneva