În mod sigur, după vară, părul tău are nevoie de o cură de revigorare și regenerare, ca după fiecare anotimp. Așa e indicat.

Iată ce poți face pentru ca podoaba ta capilară să fie din nou o „podoabă” strălucitoare și mătăsoasă.

Masaj pentru rădăcini viguroase

Operațiunea are rolul de a activa circulația sanguină la nivelul epidermei și stimularea oxigenării celulelor.

Pentru întărirea rădăcinilor, masează pielea capului cu produse de tratament care conțin plancton (substanță care activează fibrele de colagen) și vitamine care protejează și hrănesc (B și C).

Execută masajul dinspre frunte înspre ceafă și dinspre tâmple înspre creștet.

Uleiuri de plante pentru vârfuri tocite

Dacă nu te înduri să îndepărtezi, prin tăiere, vârfurile tocite ale părului, poți apela la o soluție de moment.

Aplică pe ele puțin ulei-tratament special pentru păr și masează ușor vârfurile. Nu clăti părul și repetă acest tratament zilnic.

Mască naturistă pentru păr degradat

Dacă părul tău este degradat, ai vârfurile părului aspre, iar epiderma capului este uscată, poți folosi un tratament naturist pe bază de ulei de rădăcină de brusture.

În urma aplicării lui repetate (o dată pe săptămână), structura firului de păr se va regenera, iar părul va redeveni strălucitor.

Amestecă un gălbenuș de ou cu o lingură de ulei de rădăcină de brusture, apoi adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și omogenizează bine conținutul măștii.

ulei de rădăcină de brusture Mayam

Aplică preparatul pe părul umed, proaspăt spălat, acoperă capul cu o folie de plastic și apoi cu un prosop din bumbac. Temperatura constantă va mări efectul tratamentului.

După 30-45 de minute, spală părul și clătește-l cu un amestec de oțet de fructe și apă (în părți egale).

Periere energică pentru părul tern, mat

Dacă părul tău este lipsit de strălucire, în mod cert, ai folosit, pe perioada verii, prea multe produse de styling. Sau te-ai expus prea mult la soare, fără o protecție solară specială inclusiv pe păr.

Spală-te pe cap cu un produs care are o acțiune de curățare puternică. În urma spălării, părul trebuie să scârțâie la pipăit :-))) – cam așa cum se promova, inițial, șamponul Pantene, în reclame.

Apoi, șterge-te cu un prosop, pentru a absorbi excesul de umiditate, și aplică balsam pentru revitalizare, pe toată suprafața părului. Periază părul uns cu balsam (folosește o perie sau un pieptene cu dinți rari) timp de 15 minute, apoi acoperă părul cu un prrosop și lasă balsamul să acționeze încă o jumătate de oră.

Clătește bine părul cu apă rece și lasă-l să se usuce la temperatura camerei.

Tendințe în hair-styling: revenirea la natural

Se poartă culorile naturale precum blond natural, castaniu, dar te poți vopi în orice altă culoare care îți place și-ți stă bine. Vei fi oricum la modă, dacă părul tău vopsit va părea cât se poate de natural.

Fă slalom printre culori cu părul tău

Șuvițe, multe șuvițe propun hair-stiliștii. Cam ca balayage-ul. Ei sunt tranșanți în privința culorii vedete a anului: castaniul. Dar nu unul tern și banal.

Culoarea trebuie „pigmentată” prin șuvițe în diverse nuanțe, de la auriu platinat până la blond alună. Astfel, părul capătă (datorită iluziei optice) mai mult volum decât dacă se folosește doar o singură nuanță pentru șuvițe.

În plus, coafura câștigă în mobilitate, iar părul pare mai strălucitor (prin jocul de culoare).

Blondul rămâne încă în topul opțiunilor, dar sunt preferate din nou nuanțele mai naturale, spre blond mediu. Un efect special se poate obține pe părul blond – scurt, dacă se vopsesc într-o nuanță mai deschisă vârfurile părului (coafura trebuie să fie în stilul zbârlit, răvășit puțin).

Moda părului roșcat pare să piardă teren, dar această culoare este încă preferată de multe femei. Dacă optezi pentru ea, alege fie nuanțele foarte deschise – tonuri naturale de cupru, fie pe cele intense, frapante.

Părul brunet cu reflexe albăstrui ocupă un ultim loc în topul preferințelor. Dar, după cum nimic nu-i definitiv, se zvonește că va reveni la modă, cât de curând.

Păr tuns în trepte asimetrice

Revine la modă părul de lungime medie, dar nici tunsorile scurte, tinerești, nu sunt depășite.

Secretul stilului tunsorii actuale constă în treptele asimetrice, astfel încât părul să aibă volum chiar prin forma sa.

În privința coafurilor, imaginația fiecăreia își poate spune cuvântul.

Dacă ai părul lung, poți opta pentru coafurile netede, întinse, cu vârfurile drepte, asimetrice sau aduse înspre interior.

Este important, pentru acest tip de coafură, ca părul să lucească puternic, altfel va părea lipsit de viață. Folosește produse care conferă strălucire: ulei, spray pentru strălucire sau lac de păr.

Nu aplica pe păr fixative puternice, deoarece acest tip de coafură trebuie să aibă o mobilitate sporită.

Pentru părul scurt, variantele sunt numeroase. Iată câteva dintre ele:

  • stilul bob în trepte, șuvițe aduse pe față, în jos
  • coafură paj cu vârfurile în vânt, breton foarte scurt și șuvițe asimetrice, în zona tâmplelor
  • coafură retro, părul pe calotă este lung, iar ceafa este tunsă în trepte.

Tu ce părere ai de un păr care să-ți confere un look cât mai natural? Cum îl întreții cât mai natural, cu produse sigure? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii.

Sursă foto: Unsplash / Sam Manns