Nu prea sunt adepta deodorantelor, fie ele antiperspirante, tip spray. Cumva, am impresia că mult se eliberează mai degrabă în aer decât la subraț, unde aș avea nevoie. Dar am luat acest minispray The Ritual of Sakura în varianta travel ca să văd ce poate oferi, fiind de la Rituals, atât de lăudate. Și am vrut să văd ce pot și alte produse Rituals…

Până acum, am testat de la mult iubitul brand Rituals… crema de corp din colecția Rituals The Ritual of Happy Buddha –  Buddha Belly Body Cream.

Și am vrut să văd care e treaba și cu celelalte colecții, fiind așa de bine concepute și văzute, ca de spa. Ritual of Sakura e o colecție mult îndrăgită, destul de bine „încetățenită” între iubitorii brandului. E printre primele colecții Rituals…

spray antiperspirant Ritual of Sakura_păreri

Gama The Ritual Of Sakura pune accentul pe sentimentul de relaxare stârnit de dezmorțirea și renașterea naturii precum momentul înfloririi cireșilor japonezi. Colecția îți propune să închizi ochii și să te lași purtat(ă) de aroma delicată a laptelui de orez împreună cu minunatele flori de cireș (de aici, sakura: numele florii cireșului japonez).

Cu gândul la aroma cireșilor japonezi în floare, am ales și eu acest deodorant spray.

Deodorant spray The Ritual of Sakura: primele impresii

La prima folosire, mi s-a părut cam înecăcios. Trebuie să recunosc că parfumul, probabil și pudra de talc din el, mi-au provocat un soi de reacție ca de alergie. Pentru că sufăr cu de-astea.

Cert e că nici mirosul nu m-a impresionat, nu a fost conform așteptărilor (nu știu sincer de ce, și cum să explic asta). Și reacția aceasta o conferea și pisicilor mei, nu doar mie, așa că am zis că renunț la el.

Câteva luni, l-am uitat prin raftul de cosmetice, fără a-i mai da vreo șansă. Până acum o vreme când am zis, totuși, hai să mai vedem, poate poate… Plus că voiam să scriu despre el aici și am vrut să-mi las o părere cât mai aproape de adevăr.

spray antiperspirant Ritual of Sakura_review și păreri

De data aceasta, am început să-l utilizez constant. Nu mi-a mai creat probleme. Da, e puternic în utilizare ca jet și spray, face ceva zgomot, iar pe pisicii mei încă îi pune pe fugă (nu prea înțeleg de unde, ce și cum zgomotul), așa că trebuie să încerc să-l folosesc nu în preajma lor.

Însă aroma nu mi se mai pare înțepătoare și a început să-mi placă. Habar n-am care e faza. Anyway, ideea e că de curând am început să-l utilizez constant, să văd ce poate el ca rol de bază: antiperspirant.

De aplicat, se aplică ușor. V-am spus, spray-erea se face cu jet puternic, rapid. Chiar surprinde plăcut din acest punct de vedere.

spray antiperspirant Ritual of Sakura_review

Nu lasă urme pe haine dacă îl utilizezi corect – eu, una, nu am avut probleme din acest punct de vedere: se agită bine înainte de utilizare, pentru a preveni apariția dungilor albe pe îmbrăcăminte. Ține recipientul la 15 cm distanță de zona axilei și pulverizează.

Presiunea spray-ului e bună, aplicarea permite distribuire corectă și suficientă, deși ai zice că nah, e spray, și mult se pierde în aer. Nu doar în aer rămâne totuși, ci și cât trebuie, la subraț. Îl simt apoi întreaga zi. Really, fără exagerări. Și, totuși, e blând cu pielea și o protejează.

Și, cel mai important lucru: deo spray-ul antiperspirant Ritual of Sakura nu irită pielea, are o formulă care mi se pare că, din contră, „mângâie” pielea, o îngrijește. Chiar și imediat după epilarea axilelor, conferă un efect relaxant – în mod obișnuit, n-aș suporta să pun niciun deodorant acolo după epilare. 😀

Cât de eficient și persistent e deo spray-ul antiperspirant Rituals of Sakura?

Și apropo de a rămâne, să știți că am observat că are rezistență și eficiență pe termen lung. Subrațul se menține proaspăt întreaga zi, iar aroma de Sakura se simte chiar și când mă schimb de hainele purtate în ziua respectivă. Deci chiar persistă muuuuult.

Nu transpir mult de obicei eu, dar tot simt nevoia unui deodorant eficient de-a lungul unei zile pline. Iar Rituals of Sakura propune mai mult decât un deo spray: e antiperspirant – ajută în caz de transpirație în exces sau urât mirositoare.

spray deo antiperspirant Ritual of Sakura_păreri

Pur și simplu se menține ca aromă puternică la subraț, peste orice alt miros. La final de zi, eu tot doar pe el îl simt. Chiar e un antiperspirant de 24 h, așa cum se laudă încă de pe ambalaj.

Și mai e o chestie: parfumul lui se menține și se simte în jurul tău destul de mult timp – eu una îl simt și până la 8 ore de la aplicare, mai ales atunci când nu mă mai dau nici cu parfum.

E o eficiență excelentă pentru ceea ce aș fi zis că e un simplu spray deodorant, pe care, de regulă, le ocoleam în mod obișnuit, din simplul motiv că nu mi se părea că ajunge suficient produs distribuit astfel, prin pulverizare, la subraț. Totuși… nu e cazul deloc.

Iar cu aroma lui m-am împăcat rapid și bine, mai ales că îmi place acum mult cum se simte pe pielea mea. Și e ceea ce contează. Inițial, mi s-a părut că are un parfum înțepător, prea pregnant, nu tocmai pe gustul meu. Dar a fost doar o senzație de primă… mirosire.

Acum, chiar mi se pare faină aroma și potrivită pentru un astfel de deodorant, care te menține fresh întreaga zi, oricât ar fi de plină, și chiar e o aromă care se adaptează pe piele și devine potrivită oricărui gust. Asta fără a interveni și peste parfumul pe care îl utilizezi în mod obișnuit.

Mai mult chiar, nu simt nevoia să revin cu el pe parcursul zilei, să mai dau un spray. Deci chiar își face treaba, fără să simt nevoia de revenire. Econom, din acest punct de vedere.

Și că tot vine vorba, un flacon travel size, mini, de 50 ml, e vreo 20 lei la preț întreg; dacă îl prinzi la vreo ofertă, cu atât mai mult merită (verifică aici prețul actual).

Din punct de vedere al eficienței antitranspirație, în ce mă privește, precum și al rezistenței și persistenței pe pielea subrațului, eu îl consider al doilea cel mai bun deodorant/antiperspirant utilizat, după deo roll-on Bourjois Invisible, care, din păcate, nu se mai fabrică sub această versiune.

Desigur, nu sunt o persoană care să transpire în exces și nu l-am testat, ce-i drept, în contexte de transpirație extremă, cum e în activități sportive. Dar l-am tratat ca pe un deodorant care trebuie să facă față cu brio unei zile obișnuite, pline, la birou, de pildă.

Și unde mai pui că e definit ca antiperspirant. Well, eu nu am transpirat cu el. Dar, repet, nu transpir în exces sau deosebit, de regulă.

Ingredientele pe care se bazează spray-ul antiperspirant Ritual of Sakura

Apa de orez / laptele de orez și florile de cireș japonez Sakura, care conferă și denumirea acestei colecții Rituals fac într-adevăr minuni.

„În Asia, orezul este simbolul belșugului, fericirii și fertilității. Extractul din laptele de orez face pielea mai delicată și suplă și-i oferă o strălucire sănătoasă.

Florile fragile ale copacului Sakura (cireșul japonez) sunt adesea descrise ca și zăpada de primăvară de către poeții japonezi. Pentru poporul japonez, florile de cireș simbolizează renașterea naturii și puritatea din vremuri antice. Aroma delicată este minunat de relaxantă.” (descrierea oficială Rituals)

Aceste ingrediente de bază fac acest antiperspirant blând cu pielea. Descrierea oficială a produsului, de către Rituals sună astfel:

„Un spray antiperspirant cu acțiune blândă și calmant ce vă oferă 24 de ore de protecție împotriva transpirației și mirosului nedorit al corpului.”

spray antiperspirant Ritual of Sakura_ingrediente

Lista sa completă de ingrediente arată astfel:

Butane, Isobutane, Aluminum Chlorohydrate, Isopropyl Palmitate, Propane, Dicaprylyl Ether, C12-15 Alkyl Benzoate, Octyldodecanol, Parfum/Fragrance, Oryza Sativa Extract, Prunus Serotina Bark Extract, Disteardimonium Hectorite, Ethylhexylglycerin, Helianthus Annuus Seed Oil, Isopropyl Myristate, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Linalool, Propylene Carbonate, Coumarin, Citronellol, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Cinnamyl Alcohol, Limonene, Tocopherol.

Concluzii pentru spray-ul antiperspirant Ritual of Sakura

Deși inițial nu m-a surprins, ba mi s-a părut cam înțepător ca aromă și înecăcios ca efect, și nu l-am utilizat mai deloc, după ceva timp, dându-i o nouă șansă, am fost surprinsă foarte plăcut de eficiența acestui deodorant antiperspirant tip spray Ritual of Sakura.

Practic, ține și face față întreaga zi. Chiar și așa, în varianta mică de 50 ml, te ține destul de mult, câteva luni, cu utilizare alternând cu alte deodorante tip roll-on.

Cred că dacă l-aș utiliza exclusiv doar pe el, zilnic, m-ar ține până la 2 luni un flacon mic de spray, cum am eu. Asta pentru că e eficient și nu ai nevoie de reîmprospătare cu el, pe timpul zilei. Desigur, asta depinde și de tipul tău de piele – eu, una, nici nu transpir mult.

Din acest punct de vedere, e un spray antiperspirant foarte economic, chiar și în versiunea mini, de travel, cea în recipient spray de 50 ml. Și chiar și așa, spray fiind, permite o distribuire corectă și uniformă a produsului, fără pierdere prea multă la un spray. Nu știu cum îi iese. 😀 Mic, dar eficient. 😉

Și mai tare e ideea de a prelungi senzațiile unei ședințe de spa chiar și la acest nivel, de deo, pe care Rituals le propune prin colecțiile sale, inclusiv prin Rituals of Sakura. Practic, ai întreaga zi, cu tine, câteva momente de relaxare, care amintesc de calmul unui spa. Chiar și așa, sub forma unui deo spray…

Plus că are o formulă foarte blândă cu pielea, inclusiv cea sensibilizată după epilare; o îngrijește foarte bine.

Aș fi tare curioasă cum se comportă acest deodorant antiperspirant și în varianta stick sau cum sunt și celelalte deodorante din alte colecții Rituals. Din ce știu, nu toate gamele Rituals beneficiază de deodorante. Poate pentru că aromele sau ingredientele de bază ale lor nu au astfel de proprietăți cu care să genereze eficiență.

Anyway, până atunci să ne bucurăm de ce avem. Iar acest spray antiperspirant Rituals of Sakura, cu efect 24 h, merită toată aprecierea și bănuții și surprinde în mod plăcut. Chiar îl recomand.

Tu l-ai utilizat sau ai folosit alte deodorante Rituals? Dacă da, scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii care a fost experiența ta. Sau spune-ne ce alte astfel de produse folosești în mod constant și ești mulțumit(ă).