Cum se poartă o rochie cu paiete, cum alegi o astfel de rochie în funcție de silueta ta, ce pantofi și ce poșetă i se potrivesc și cum o accesorizezi cu bijuteriile potrivite? Încercăm să răspundem mai jos.

Rochiile cu paiete se poartă la evenimentele speciale. Datorită faptului că paietele îţi asigură o apariţie glam indiferent de moment, rochiile cu astfel de aplicaţii au devenit unele dintre cele mai căutate obiecte vestimentare.

Există o mulțime de variante de rochii cu paiete, nu doar cele aurii și argintii. Verde, roșu, alte culori sau chiar negru, toate arată bine pentru un party glamouros și la toate se aplică aproximativ aceleași reguli de accesorizare.

Poartă rochia cu paiete cu accesorii minimaliste şi un machiaj natural

Această rochie poate să fie perfectă dacă este purtată în combinaţie cu accesorii minimaliste.

Ţine minte, doar rochia cu paiete trebuie să iasă în evidenţă. Tocmai din acest motiv, alege un machiaj cât mai natural. Ține întotdeauna cont de forma feței tale, pune accent pe ochi, obraji sau buze. Niciodată pe două sau trei dintre ele în același timp.

Pentru a te asigura că arăţi elegant şi nu vulgar, alege accesorii care să ofere rochiei un plus de eleganţă. Perlele sunt o opţiune foarte bună, dar și bijuteriile din metale prețioase.

Evită decolteurile prea adânci și  optează pentru o coafură cât mai „cuminte”, care să lase umerii la vedere și să nu încarce.

Ce rochie cu paiete ți se potrivește cel mai bine în funcție de siluetă

Ce rochie cu paiete strălucitoare să porți dacă ai silueta zveltă, ești înaltă și slabă

Dacă eşti înaltă şi slabă poţi purta o rochie mini cu paiete.

Dacă ai picioare lungi şi frumoase, nu-ţi fie teamă să le pui în valoare printr-o astfel de rochie. Pantofii nude sau într-o nuanţă regăsită în culorile rochiei şi o pereche de cercei discreţi te vor face să arăţi minunat.

rochii cu paiete în funcție de siluetă

Poţi purta o rochie cu paiete dacă eşti scundă şi plinuță?

Da, poţi. Dacă eşti scundă şi ai câteva kilograme în plus, încearcă să porţi paietele doar în partea de sus. Alege rochiile cu o croială simplă, uşor evazată. Poţi purta rochii scurte sau lungi, dar obligatoriu cu tocuri cui. Evită încălţămintea cu toc gros sau de tip platformă.

Evită rochiile peste genunchi şi botinele până la glezne, pentru că te fac să pari şi mai scundă.

Atunci când optezi pentru o rochie cu paiete trebuie să fii conştientă că nu îţi sunt permise artificii foarte mari. Este bine să nu strici totul printr-un accesoriu deplasat sau cu pantofii nepotriviţi. Pentru a fi sigură că nu greşeşti, recomand să alegi un singur accesoriu: cercei, brăţară sau inel.

Ce pantofi şi ce geantă se potrivesc la o rochie cu paiete

Pantofii şi geanta sunt de cele mai multe ori cele mai grele lucruri de ales pentru o ținută. Nu alege materiale la fel de strălucitoare ca rochia. Alege texturi interesante care să adauge farmec rochiei tale cu paiete.

Poţi opta pentru pantofi din piele întoarsă şi pentru o poșetă din aceeaşi textură. Sau poţi alege pantofi din piele, într-o nuanţă mată. Nu purta niciodată pantofi din materiale strălucitoare sau pantofi cu paiete la o rochie de acest tip!

Dacă rochia cu paiete e neagră sau argintie, poţi alege o geantă din catifea roşie.

Rochia din paiete e un obiect vestimentar destul de greu de controlat

Rochia cu paiete pare destul de greu de controlat şi trebuie să fii mereu atentă chiar şi la cele mai mici detalii. Dacă încă nu eşti sigură că stăpâneşti totul foarte bine, poţi alege oricând o rochie din alt material, cu alte aplicaţii pentru evenimentul la care urmează să iei parte.

Decât să porţi ceva într-un mod total greşit, mai bine te fereşti.

Încearcă să te informezi cât mai mult în privinţa rochiei cu paiete înainte de a o purta, uită-te mai bine la toate lucrurile pe care le ai acasă şi pe care le consideri potrivite în combinaţie cu aceasta, testează singură, accesorizează aşa cum crezi şi priveşte-te în oglindă, cere o părere.

Niciodată nu pune rochia cu paiete lângă prima geantă găsită sau lângă primii pantofi găsiţi în garderobă, doar pentru că îți plac mult. S-ar putea ca împreună să nu dea deloc bine.

Sunt sigură că atunci când o să găseşti combinaţia perfectă vei străluci. Aşa cum probabil ţi-ai şi dorit de la început.