Rochii cu umerii goi stil Bardot de inspirație retro: cum s-au impus în modă și sugestii de modele de rochii de vară pentru vacanță până la rochii cu decolteu Bardot tip imperial de inspirație vintage.

Probabil că denumirea de Bardot pentru astfel de rochii cu umerii goi te va face să crezi că acest stil de îmbrăcăminte, respectiv croială, este unul recent, inspirat de actrița și modelul francez Brigitte Bardot. Parțial adevărat! Doar că și celebra Bardot s-a inspirat în acest stil din alte timpuri.

Așa că, poate, mai corect ar fi să spunem că un astfel de croi este mai degrabă de inspirație vintage, din vremuri de mult apuse.

De la epoci imperiale la stil retro: rochia decoltată cu umerii goi

În orice caz, doar denumirea consacrată pentru umeri goi și decolteu la rochii (dar și la alte haine decoltate ca bluze, body-uri, salopete – acum în tendințe mai mult) este una mai actuală. Pentru că da, Brigitte Bardot are marele merit de a fi înviat un trend mult mai vechi și chiar imperial, de-a dreptul. Fără ea, nu am fi știut atât de mult de acest tip de croi și nici nu l-am fi apreciat poate. De aceea, tendința de umeri goi în stil Bardot își merită acest „apelativ” în denumire. Iar Brigitte Bardot are meritul său pe deplin în acest trend.

Stilul de rochie decoltată cu umeri goi și / sau umeri căzuți, decoltați frumos ca într-un rever de cămașă picat datează încă din perioada epocii victoriene. Acest tip de rochii au ajuns însă în culmea gloriei încă de la începutul spre mijlocul anilor 1800, când erau foarte apreciate de împărăteasa lui Napoleon, Eugenie. Aceasta, precum și celelalte doamne de la curte, purtau foarte multe rochii create în acest design de către Charles Frederick Worth.

rochii cu umerii goi in stil victorian care a inspirat decolteu stil Bardot

[button url=http://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=103346d28&redirect_to=https%253A//starshiners.ro/rochii&st=FR%20rochii%20bardot target=blank icon=heart-2]Vezi modele de rochii cu tăietură Bardot imperială[/button]

Doar că până ce Brigitte Bardot nu a readus la viață această tendință și nu i-a pus amprenta proprie prin anii 60, femeile nu au mai apreciat acest design cu atâta ardoare. Poate doar în sălile de expoziții și muzeu. Este motivul pentru care, de atunci, stilul de îmbrăcăminte cu umeri căzuți, și în special cel de rochii cu umerii goi, a fost denumit Bardot. Iar de câțiva ani, acest look a revenit din plin în tendințe.

Bardot purta nu doar rochii de inspirație vintage cu umeri goi, dar și multe bluze cu umeri descoperiți alături de pantaloni sau fuste midi, în stil specific de Rivieră Franceză, foarte cochet și aparte. Și era extrem de apreciată!

Stilul de decolteu tip Bardot este foarte jucăuș printre bluze și rochii de vară, de luat în vacanță sau concedii, pe plajă și nu numai. Însă rochia elegantă (de seară sau de ocazii speciale, de obicei) este foarte flatantă și deosebit de rafinată. Se mai simte încă la nivelul său aerul imperial, chiar dacă arată totuși destul de multă piele.

rochii cu umerii goi în stil Bardot inspirate de rochii imperiale din epoca victoriană și napoleoniană

[button url=http://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=103346d28&redirect_to=https%253A//starshiners.ro/rochii&st=FR%20rochii%20bardot target=blank icon=heart-2]Vezi modele de rochii cu tăietură Bardot imperială[/button]

De ce să porți rochii cu umerii goi în stil Bardot de inspirație vintage?

Hai să ne gândim puțin. Umerii goi arată bine, indiferent de croiala rochiei și silueta ta. nu contează cât ești de înaltă, cât ești de plinuță, dacă ai abdomen plat ori mai ai de lucrat, un decolteu cu umeri goi rămâne extrem de sexy și totuși candid și inocent.

Iar dacă nu ai un bust prea generos de arătat, cu o rochie decoltată pe umeri nu ai cum să dai greș. Va pune accent doar pe partea claviculelor și a umerilor. Mereu umerii goi arată cel mai bine. Mai bine decât orice decolteu.

Poți să sari peste o zi sau două la sală ca să porți o rochie decoltată cu umeri goi în stil Bardot și vei arăta foarte bine. Doar adaugă puțin iluminator peste umeri și clavicule și vei fi gata de a purta un trend atât de hot care te va pune în valoare mai bine ca oricare altul!

rochii cu umerii goi midi in stil bardot de inspiratie retro
rochii elegante cu umerii goi midi in stil Bardot de inspiratie retro

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4696654 target=blank icon=heart-2]Vezi detalii și preț[/button]

Linia de decolteu cu umeri goi în stil Bardot de inspirație retro te ajută să arăți sexy și senzuală, fără să depășești decența.

De asemenea, vara obții un bronz superb și relativ uniform la acest nivel, dacă aleg o astfel de rochie cu umerii goi pentru vacanță. O rochie cu umeri căzuți, pentru concediu, pe care, la revenire din vacanță, să o schimbi cu o altă rochie elegantă cu decolteu în stil Bardot, dar pentru evenimente speciale sau cocktailuri.

Dacă ar fi să trasăm însă un inconvenient al acestei rochii, acela ar fi faptul că un decolteu cu umeri goi în stil Bardot este destul de puțin… practic, te cam limitează în mișcări (nu poți ridica brațele, nu poți căra plase și genți peste umeri, căci îți vor rămâne urme direct pe pielea umerilor). Dar dacă nu porți foarte mult o astfel de rochie, decât timp de câteva ore, nu poate fi atât de nasol. 😉

rochii cu umeri goi și decolteu în stil bardot

[button url=http://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=103346d28&redirect_to=https%253A//starshiners.ro/rochii&st=FR%20rochii%20bardot target=blank icon=heart-2]Vezi mai multe modele[/button]

De asemenea, o astfel de rochie cu umerii goi în stil Bardot te cam limitează în alegerea sutienului potrivit. Îți trebuie unul fără bretele, tot în stil Bardot eventual. Dar ca să compenseze și să elimine și aceste mici dezavantaje, rochia cu umeri goi stil Bardot a început să cunoască în ultima vreme foarte multe variații:

  • rochii în stil semi-Bardot: cu un decolteu tăiat pe umeri, cu efect de umeri căzuți (în stil vintage și foarte elegante);
  • rochii cu umerii goi în stil Bardot, dar cu bretele pentru susținere – le face mai practice și mai ușor de purtat;
  • rochii cu umerii goi în stil Bardot și „guler”/„revere” ca de cămașă

rochii elegante în stil Bardot cu umeri goi

[button url=//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=103346d28&redirect_to=https%253A//starshiners.ro/rochii&st=FR%20rochii%20bardot target=blank icon=heart-2]Vezi mai multe modele[/button]

Nouă ne plac toate, dar în special acele rochii cu umeri căzuți stil Bardot de inspirație vintage royal, cele în stil imperial, care amintesc de origini. De regulă, acestea sunt și foarte stilate și elegante, te pun în valoare și se potrivesc de minune în atât de multe ocazii! Cele casual de vacanță sunt drăgălașe, dar trebuie să iei în calcul și că sunt doar un val al modei din nou, care va trece cum a venit.

Preferatele noastre nu vor „apune” niciodată, indiferent de modă, așa că mergi cu ele. Sau în ele, mai degrabă! 🙂