Rucsacurile au depășit de mult sfera lor pur practică și sunt, azi, răspândite în diverse forme, astfel că pot fi purtate și în ținute casual, dar și office, chiar mult elegante. Cu diverse detalii, un rucsac actual poate deveni foarte simplu un excelent bagaj de mână atunci când călătorești cu avionul. Și e practic, de fapt, în orice călătorie.

Bagajul de mână e extrem de important când călătorim cu avionul. Și pentru că avem tendința să îndesăm în el cât mai multe lucruri, ca să ne fie la îndemână și să știm noi că avem în siguranță, lângă noi, tot ce ne trebuie, pe durata călătoriei și nu numai, m-am gândit la rucsac.

Rucsacurile sunt practice, comode și destul de încăpătoare, ceea ce ar fi ideal când mergi cu avionul, ca bagaj de mână. Doar că nu au doar aceste atuuri: rucsacurile sunt din ce în ce mai purtate, inclusiv în ținutele office și business.

Multe modele de rucsacuri au înlocuit de-a dreptul gențile și le găsești uneori în modele atât de elegante, potrivite în outfituri de la casual la… sobru. Dar mai ales numai bune ca bagaj chic de mână în călătoria cu avionul, destul de încăpătoare totodată. Uite mai jos sugestiile mele, de exemplu!

Rucsac sportish cu imprimeu floral și petece ce imită pielea întoarsă maro

În general, rucsacul e un tip de geantă sport, lejeră în purtare și, mai ales, încăpătoare. De regulă, mi-l imaginez mare și înalt. Așa că încep cu un astfel de rucsac.

L-am găsit pe acesta să bifeze toate acestea de mai sus, de care vă spuneam: e un rucsac mare cu imprimeu floral colorat pe fundal bleumarin și cu petece de material ce imită pielea întoarsă maro.

rucsac sport cu imprimeu floral bine compartimentat

Rucsacul acesta este destul de mare și potrivit ca dimensiuni pentru luat ca bagaj de mână într-o călătorie cu avionul. Și nu numai: și când mergi la sală, la școală etc. Are o înălțime de 42 cm, 31 cm în lățimea de la bază și o adâncime de 12 cm. Încape în el orice în format A4, deci go, go, numai bun și la școală.

Rucsacul acesta este destul de compartimentat și încăpător, are un buzunar în față, nuanțat prin partea ce imită pielea întoarsă maro camel, ca un plic. Arată ca format ca un rucsac sport obișnuit, dar are un imprimeu elegant, cu flori.

Se închide printr-un fermoar și are și un mâner pentru mână, în capătul de sus, ca să îl apuci ușor. Lungimea curelelor sale este reglabilă, după dimensiunile bustului tău. 😉 Mărimea sa este universală, așadar. Este creat din material compus din 100% poliester.

Rucsac bine compartimentat în interior cu model pop art Wow Tosca Blu

Pentru firi mai jucăușe, dar și practice, am găsit acest rucsac numai bun pentru un bagaj de mână când călătorești cu avionul. Și asta pentru că e compact, dar bine compartimentat în interior, foarte inteligent pentru când pleci undeva.

La exterior, acest rucsac are un imprimeu tip desen vesel colorat cu model pop art Wow ca de benzi desenate, este de la Tosca Blu și e destul de jucăuș și atractiv prin aspect. Merge de minune la stiluri casual, urbane, pop-funky.

Rucsacul are două compartimente principale, se închid ambele prin fermoare și prezintă și buzunare interioare. E astfel foarte încăpător și bine gândit, deși are dimensiuni destul de compacte: 29 x 24 x 11 cm. Ceea ce îl face perfect ca bagaj de mână în avion, unde trebuie să ai genți cât mai mici.

rucsac cu imprimeu desen pop art de benzi desenate tosca blu bine compartimentat în interior

Mie îi place și pentru că nu e așa, banal, ci chiar e plin de personalitate și good vibe prin coloratură și desenul ludic.

Are un mâner de mână și două bretele laterale, pe partea dinspre spate, care sunt ajustabile. E realizat din piele ecologică și, fiind atât de practic și încăpător, totuși comod, devine ideal ca geantă casual de „bătaie lungă”.

Rucsac stil poșetă elegantă Pepe Jeans neagră / bej

De la stilul sport, trecem la celălalt pol, și uite că găsim un rucsac cu aspect de poșetă elegantă, simplă, ca o geantă-sac, unicolorată, de la Pepe Jeans.

Cu ciucurei cu franjuri de piele, atașați la clapetă și șnurul de strâns al gurii de deschidere, acest rucsac este destul de simplu, în aspect combinat din ambele texturi de piele de bază: mată și întoarsă. Însă este creat din poliuretan și poliester (piele ecologică), nu din piele naturală, pe care o imită în două aspecte.

Au sigla Pepe Jeans în dreapta jos. Arată ca un sac, merge de minune la ținute office elegante, dar și în… outfituri practice, de călătorii. Îl găsești în culorile negru și bej, ambele fiind culori simple, elegante, ușor de combinat.

geantă tip rucsac simplă Pepe Jeans

Rucsacul stil geantă elegantă Pepe Jeans are un singur compartiment, o încheiere cu clemă, un mâner pentru mână. Lungimea curelelor este reglabilă.

Este un rucsac mic și practic de călătorii, dar ca geantă de mână. Prea multe nu încap în el. Nu este destul de încăpător, astfel că nu poți pune în el un format A4. Are atașată însă și o husă de protecție, pentru păstrare.

Măsoară 28 cm în înălțime, 22,5 cm în lățime la bază și o adâncime de 10 cm. O aliată de nădejde ca poșetă chic și practică atunci când călătorești cu avionul.

Rucsac Zee Lane din piele naturală elegant bleumarin, cu buzunare exterior

Dacă ești adepta lucrului de calitate și te atrag în continuare acele genți elegante, sobre, pentru un stil office, acest rucsac din piele naturală bleumarin Zee Lane este pentru tine.

Este simplu, are o formă dreptunghiulară, un buzunar exterior proeminent în față, un altul pe partea dinspre spate și se închide cu fermoar. Prezintă însă și buzunare interioare, fiind compact, dar organizat bine înăuntru.

Are un mâner fix, bretele reglabile și măsoară aproximativ 29 x 23 x 10 cm. Simplu și rafinat!

rucsac din piele naturală elegant bleumarin cu buzunare exterioare și interioare

Rucsac în stil vintage minimalist cu cataramă metalică tip messenger bag / ghiozdan cartable

Vă mai amintiți geanta aceea de poștaș mare, din piele de regulă, acea messenger bag? Avea o cataramă specifică, precum cea de ghiodan de școală, în perioada veche, mai retro, și anume acel cartable, cum îi spuneau francezii, asemănătoare unei serviete.

Ei bine, a evoluat și acest tip de ghiozdan, la forma de rucsac mic și cochet, elegant, dar simplu. Și-a păstrat însă „emblema” de închizătoare metalică, cu cataramă.

Așa am dat peste acest rucsac drăgălaș, în stil minimalist, ca și cum ar fi împăturit în tehnica origami, de la Calvin Klein Jeans.

rucsacuri calvin klein jeans cu aspect minimalist ca de ghiozdan retro și messenger bag cu cataramă metalică

Are un singur compartiment interior, îl găsești disponibil în 3 culori, de la vesele la sobre: verde-iarbă, cu interior cu părți bleu; negru, la fel, tot cu bleu în interior; alb, cu interior în bordo.

Are un mâner pentru mână și curele reglabile. Chiar dacă pare mic, este un rucsac destul de încăpător, fiind potrivit chiar și pentru un format A4. Rucsăcelul acesta Calvin Klein Jeans are adâncimea de 13 cm, o înălțime de 34 cm și lățimea la bază de 26 cm.

Rucsac feminin romantic tip geantă elegantă cu broderie florală Lamonza

Un rucsac ca o gentuță elegantă, cu accente feminine, romantice, rafinate — ce ai spune de el? Uite că l-am găsit! E simplu, arată ca o poșetă dreptunghiulară, are broderii florale fine, e de la Lamonza. Îl găsești atât pe negru, cât și în varianta bordo.

Este creat din piele ecologică ușor texturată, cu prestanță. Are buzunare exterioare, cu fermoar, și prezintă ciucure frontal la clapeta din față, cu broderie florală colorată.

rucsac elegant tip geantă cu broderie florală romantică de la Lamonza

Bretelele acestui rucsac sunt ajustabile și are un mâner fix, în partea de sus. Se închide cu capsă și fermoar, la clapeta principală.

Este micuț și foarte cochet, minunat de accesorizat ținute office și elegante. Măsoară 24 x 22 x 12 cm.

Pentru tine ce stil de rucsac se potrivește cel mai bine? Pe care l-ai lua ca bagaj de mână în cazul unei călătorii cu avionul?

Dacă totuși dorești un bagaj de mână mai mare pentru când zbori cu avionul, uite aici niște sugestii de trolere potrivite după politicile principalelor companii aeriene privind bagajele de mână.

Iată și cum să-ți organizezi un bagaj de călătorie cu avionul.

Sursă foto front page: burst.shopify.com/Sarah Pflug