Am primit rujul creion Chanel Le Rouge Crayon de Couleur și am zis să vă povestesc și vouă despre acest „clasic”, dar modern, prin unele detalii, în rândul rujurilor.

De ceva vreme, am început să folosesc produse de machiaj premium, chiar de lux. De unele sunt super mulțumită, altele pot spune că nu m-au dat extrem de mult pe spate.

Apoi, anul trecut am primit cadou, la un moment dat, un ruj tip creion de la Chanel. Și am decis să vă povestesc și vouă despre el.

Cu produsele de makeup Chanel nu sunt chiar la primele interacțiuni. Am mai folosit și un fard de ochi, despre care nu știu de ce, dar nu am apucat să vă spun nimic încă, deși îl am de mult…

Primele impresii despre rujul creion Chanel Le Rouge Crayon de Couleur – varianta de bază

Acum am văzut că Le Rouge de la Chanel, în versiunea de creion, e în mai multe variante, inclusiv mat. Eu cred că am o variantă mai inițială, clasică, dacă mi se permite acest atribut. Și da, încă de la primele încercări, toate produsele Chanel par așa, clasice, simple, cu nimic ieșite din comun. Exact ca brandul Chanel, în genere.

Prima încercare a acestei variante de ruj creion m-a trimis instant la un ruj de femeie matură. Dar la acest fapt a contribuit foarte mult și culoarea rujului, un maroniu ciocolatiu – No. 19 – Au Naturel. E un classy, specific Chanel.

ruj creion Chanel Le Rouge Crayon de Couleur nuanța no.19 Au Naturel reviewVezi varianta Chanel Le Rouge Crayon de Couleur Mat

Recunosc că nu m-a dat mult pe spate când l-am primit și l-am testat pentru prima oară. Un Chanel, ruj cam clasic, într-o culoare mai de doamne… nu prea se apropie de ce îmi place mie să port pe buze: glossuri, rujuri nude. Deși, trebuie să admit, nuanța se apropie de un nude mai închis, motiv pentru care au și denumit-o „Au Naturel”.

Trecând însă peste culoare și marcă, trebuie să vă spun că e un ruj cremos, pe placul meu. Folosesc multe rujuri cremoase, de obicei, iar acesta este și destul de untos. Are și un pic de efect shiny, chiar cu sclipici mărunt pare, dar arată bine pe partea asta.

Trebuie să recunosc că textura rujului creion Chanel, mai ales pe buze, e perfectă: nu se adună, nu creează pliuri, nu se strânge urât pe linia buzelor. Aspectul lucios și textura cremoasă m-au surprins. Să nu mai vorbesc de hidratarea pe care o conferă buzelor, pe timp îndelungat. Pentru aceste aspecte, am trecut și peste culoarea rujului, după care nu mă prea omor.

Merge însă iarna, sincer, când buzele se usucă mult mai ușor.

Pot spune aici că, deși nu m-a dat pe spate la prima vedere, după câteva încercări s-a dovedit că rujul tip creion Chanel Le Rouge e destul de fain și potrivit buzelor mele, mai ales în sezonul rece.

Și m-am obișnuit și cu nuanța, mai ales că, în ceea ce privește subtonurile, se apropie de niște nude-uri mai închise. Nu mi se mai pare chiar atât de maroniu și bătrânesc. Ba din contră, pare mai degrabă un ciocolatiu.

ruj creion Chanel Le Rouge Crayon de Couleur review_nuanța no.19_Au Naturel

Vezi varianta Chanel Le Rouge Crayon de Couleur Mat

Ce variante și culori mai găsești pentru rujul creion Chanel Le Rouge?

Eu nu l-am mai găsit în online, și nici prin alte magazine, în această versiune de bază. Am dat în schimb de Chanel Le Rouge Crayon De Couleur Mat, cu efect matifiant – cred că e cel mai recent. Acesta văd că are și nuanțe mai vii, pe lângă un clasic nude-deschis. Pare o versiune mult upgradată a rujului Chanel Le Rouge pe care îl am eu. Doar că, fiind matifiant, nu e cremos. Și asta nu prea mă ajută pe mine, personal…

Cu toate astea, am citit că și această versiune mată e destul de ok – nu e ca un ruj mat obișnuit, deloc lucios. Are mai degrabă textură de satin. Și cică e și rezistent timp îndelungat. Hmmm, wow! Acest lucru contează enorm. Nu că varianta pe care și eu o am nu e rezistentă. Chiar rezistă mult și e și destul de puternic pigmenta(n)tă.

ruj creion Chanel Le Rouge_review și păreri cu swatchVezi varianta Chanel Le Rouge Crayon de Couleur Mat

Cât de practic e creionul ruj Chanel Le Rouge Crayon de Couleur ?

Nu știu de ce, dar nu prea sunt adepta rujurilor sub formă de creion. Acesta cred că e al doilea pe care îl am în toată colecția, de-a lungul timpului.

Dar trebuie să mărturisesc că e mult mai ușor cu un astfel de creion: e foarte practic, încape cam oriunde, are multă precizie în aplicare. Și e și mai rapid totul cu ajutorul lui. Și nici nu e nevoie să revii cu aplicarea: pentru jumătate de zi, o simplă aplicare este suficientă, inclusiv ca pigmentare. Un singur strat și buzele par că se transformă!

Creionul e practic, util și alunecă pe buze, pur și simplu. Luminos, confortabil în purtare, cu o rezistență peste medie și o aplicare perfectă din prima, aș putea spune că e și economic ca versiune de creion: pur și simplu, aplici doar cât ai nevoie din el. Presimt că mă va ține câteva luni bune, chiar și dacă l-aș folis zilnic.

ruj creion Chanel Le Rouge Crayon de Couleur_cum mi s-a părut

Vezi varianta Chanel Le Rouge Crayon de Couleur Mat

Fiind și mai subțire decât un ruj obișnuit, e și mai ușor de aplicat decât te-ai aștepta. Încape și oriunde ai avea să îl depozitezi.

Concluzii despre Chanel Le Rouge Crayon de Couleur

Deși nu m-a dat pe spate din prima, chiar dacă e vorba de un Chanel, acum aș zice că rujul creion Chanel e foarte tare. Îmi place ce face pe buzele mele, le hidratează perfect, fără să renunțe la culoare.

Are textură onctuoasă – mai mult decât orice ruj cremos cu care sunt obișnuită, fără să renunțe la luciu și chiar sclipici. În plus, în ciuda aspectului cremos pe buze, rezistă foarte bine și nu se adună.

Acum chiar îmi place și parcă m-am obișnuit și cu nuanța maroniu, care, oricum ar da-o ei „Au naturel”, ca denumire, nu e un nude, care, btw, îmi place de obicei. Pentru precizia în aplicare, faptul că e practic și că hidratează bine buzele, plus că rezistă destul de bine, chiar și în ceea ce privește culoarea, l-aș alege din nou, poate într-o altă nuanță.

Merge bine iarna și în sezoanele de tranziție.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Iarna ar trebui să folosim rujuri cremoase, hidratante, să fie o plăcere pentru buze, nu doar să arate bine. ? Chanel Le Rouge le îmbină de minune și e și destul de rezistent, inclusiv ca pigment. Te ține cam o jumătate de zi, dacă nu mănânci, dar are și un luciu plăcut, cu ceva sclipici ca de gloss. ? Recunosc, nu e chiar favoritul meu, dar e practic și nice overall. E unul dintre clasice ca rujuri, dar printre cele mai bune „clasice”. *** Creamy & hydrating lipsticks should be for winter. To be a real pleasure for the lipsa, not only to look good. Chanel Le Rouge combines all of these perfectly and it is long lasting also. The color resists ok also, despite all the creamy texture. I think it lasts up to 1/2 day, if you don’t eat all this time. ☺️ It has a pleasant shine, a bit glittery, just like a gloss. I admit, it ia not a fave, but it is practical and nice overall. One of the classical lipsticks, but among the best „classy” things. ? #lipsticks #review #chanel #lerouge #ruj #rujcreion #pencillipstick #beauty #makeup #buze #rujcremos #aunaturel #blogger #lips #classy

O postare distribuită de RALS ? || LIFESTYLE BLOGGER (@rals.ro) pe

Voi ați încercat rujul creion de la Chanel? Scrie-mi în comentarii, în secțiunea din josul paginii, părerea ta. Contează mult pentru mine.