De regulă, port rujuri lucioase, lip glossuri și balsam de buze nuanțat. Dar când am văzut nuanța roșiatică a rujului mat, solid, Rouge Dior Ultra Rouge, în nuanța 763 – Ultra Hype, am zis că e e cazul să fac pauze mai des de la ce obișnuiesc eu să aplic pe buze.

Produsele de machiaj Dior sunt foarte bune, așa că orice ocazie de a testa un produs de la acest brand de lux este o mare bucurie. 🙂 Și atunci când văd rujuri în nuanțe atât de puternice, cu personalitate, pur și simplu tânjesc să le port.

Cum se prezintă rujul Rouge Dior Ultra Rouge

Desigur, primul lucru care mi-a atras atenția la Rouge Dior Ultra Rouge a fost ambalajul uluitor (tubul) roșu intens, clasic, în care vine. Brandurile de machiaj înțeleg foarte bine atractivitatea ridicată a ambalajelor roșii și am văzut deja asta în multe locuri!

ruj Rouge Dior Ultra Rouge_review și păreri cu foto swatch

Sinceră să fiu, mă așteptam ca și interiorul să se prezinte mult mai… clasic de atât, ca un baton de ruj obișnuit, doar că acesta e emai puțin gros, are tăietura de baton rotund și e rotunjit și în capătul tăiat oblic.

Însă când am văzut culoarea vibrantă și foarte pigmentată a nuanței 763 – Ultra Hype, un roșu rece, cu subtonuri de fuchsia, în ceva ce părea a fi un finisaj semimat, mi-am zis: ce este să nu iubești la acest ruj? Așa că, atunci când l-am văzut în duty-free-ul aeroportului din Istanbul, nu am ezitat foarte mult înainte de a mi-l achiziționa.

ruj Rouge Dior Ultra Rouge_review și păreri cu foto_nuanța 763 Ultra Hype

Iată și descrierea oficială a brandului pentru aceste rujuri Rouge Dior Ultra Rouge:

„Rujuri ultra hydra pigmentate – 12 ore de purtare fără greutate: Rouge Dior Ultra Rouge este primul ruj incredibil de durabil, cu confortul unui lip ink (cerneli de buze): o adevărată revoluție în istoria rujului. Ultra Rouge oferă o formulă lejeră, ultraconfortabilă și toată culoarea unui ruj cu pigmentare ridicată. Culorile par mai saturate cu un finisaj luminos, semimat, pentru o senzorialitate și hidratare incredibile.”

ruj Rouge Dior Ultra Rouge_review și păreri cu foto swatch_nuanța 763 Ultra Hype

Nu pot fi decât de acord cu privire la pigmentare! Gama include 26 de culori (inclusiv un alb și un negru, care pot fi purtate singure, ca atare, dacă îndrăznești, sau pe care le poți aplica peste celelalte nuanțe de rujuri, pentru a crea un mix unic), iar în gamă nu am văzut prea multe nuanțe noi. Dar să fiu sinceră, cu acest tip de pigmentare, trebuie să recunosc că nu m-am interesat cu adevărat de ele.

Cu toate acestea, dacă vă plac roșurile, nuanțele trandafirii, portocaliurile și visiniul, veți găsi cu siguranță în gama Rouge Dior Ultra Rouge ceva care să vă facă pe plac!

ruj Rouge Dior Ultra Rouge_review și păreri cu foto swatch_cum mi se pare

Experiența mea cu Rouge Dior Ultra Rouge, nuanța 763 – Ultra Hype

Culoarea rujului Rouge Dior Ultra Rouge, cel puțin a nuanței pe care am ales-o eu, 763 – Ultra Hype, se aplică dintr-o singură glisare / de la prima trecere a rujului peste buze.

Nu este nevoie să reaplici, să stratifici / să faci layering cu alte rujuri și nuanțe, opacitatea este acolo imediat.

cum arată pe buze ruj Rouge Dior Ultra Rouge_review și păreri cu foto_nuanța 763 Ultra Hype

Finisajul rujului pe buze este semimat, exact așa cum se anunță de la prima vedere, din tub: destul de luminos la început și pigmentat, rezistent, cu substanță (mat), după ceva timp pe buze.

Senzația pe care o lasă pe buze este foarte plăcută. Are o textură cremoasă, care îl face foarte ușor de aplicat. Cu toate acestea, abia îl poți simți pe buze; este foarte ușor pe buze, dar îți menține și buzele hidratate toată ziua. Un adevărat răsfăț!

Cât privește afirmația privind longevitatea sa în purtare, de până la 12 ore, totuși, nu aș merge atât de departe. Sau, poate, dacă cele pe care s-au făcut testele Dior nu au mâncat și nu au băut timp de 12 ore, ceea ce, pentru mine, e… imposibil!

cum arată pe buze rujul Rouge Dior Ultra Rouge_review și păreri cu foto_nuanța 763 Ultra Hype

Nu este un ruj fără transfer și cu siguranță poți lăsa urme pe căni, pahare și gulere sau alte zone de pe cămăși. 🙂 Dar rămâne (încă!) un ruj de (destul de lungă) durată, după părerea mea! Pe buzele mele, rezistă bine 4 ore, fără retușuri. Și buzele mele nu se simt deloc uscate când îl poartă.

Dacă ar trebui să găsesc un punct negativ al acestui ruj Dior, aș putea spune că, deoarece nu sunt un fan al acestei forme de ruj, nu îmi place batonul tip stick în care se prezintă. Este o formă rotundă, ca de balsam de buze, pe care nu o găsesc practică pentru a face o aplicare precisă… De fapt, mă chinui destul de mult să aplic rujul ca atare, doar din acest baton.

ruj Rouge Dior Ultra Rouge_review și păreri cu foto swatch_cum mi s-a părut

Recomand să folosești un creion de buze în prealabil cu acest ruj pentru un contur perfect și clar al buzelor. După cum vedeți în fotografii, eu nu am folosit aici creion de buze înainte de aplicarea acestui Rouge Dior Ultra Rouge în nuanța 763 – Ultra Hype și, cum nici forma batonului sub care se prezintă nu prea ajută în aplicare, se vede aplicarea amatoricească. :-))

Dar în afară de acest detaliu, sunt foarte mulțumită de acest ruj Rouge Dior Ultra Rouge! Îmi place nuanța și, deși în poze se vede roșu intens, cald, cu ton de portocaliu, ca și tubul în care vine, în realitate e un roșu mai rece, cu un subton de violet/fuchsia, deci trimite înspre un rozaliu/zmeuriu.

cum arată și se așază pe buze rujul Rouge Dior Ultra Rouge_nuanța 763 Ultra Hype_finisaj_review și păreri cu foto

Formulă și ingrediente în rujul Rouge Dior Ultra Rouge, nuanța 763 – Ultra Hype

Rouge Dior Ultra Rouge, nuanța 763 – Ultra Hype are o consistență foarte cremoasă, asemănătoare unui balsam și, în 30 până la 45 de secunde, dezvoltă o ușoară aderență, aproape ca o peliculă, dar nu este, de fapt, una lipicioasă sau inconfortabilă – aș putea spune doar că a existat o schimbare a texturii pe măsură ce „s-a așezat”.

Cu toate acestea, „așezarea” acestei formule doar conferă acel sentiment de fixare, dar produsul s-ar transfera în continuare pe un pahar sau ar dispărea în timpul unei mese. 😉

cum e pe buze rujul Rouge Dior Ultra Rouge_nuanța 763 Ultra Hype_review și păreri cu foto

Majoritatea nuanțelor sunt de la semiopace până la opace și se aplică uniform și neted, fără a trage sau apăsa. Unele nuanțe conferă un finisaj mai neted decât altele, din ce am înțeles, dar majoritatea nuanțelor sunt măgulitoare peste textura naturală a buzelor.

Formula este una ușoară, confortabilă și ușor până la moderat de hidratantă în timp.

Are un parfum puternic, pudrat, floral, care este sesizabil în prima jumătate de oră de purtare, însă nu am observat nicio aromă ca… gust. 🙂

ruj Rouge Dior Ultra Rouge_review și păreri cu foto swatch_cum este

Lista completă de ingrediente a Rouge Dior Ultra Rouge, nuanța 763 – Ultra Hype este:

#13119/A POLYGLYCERYL-2 TRIISOSTEARATE ● ISODODECANE ● JOJOBA ESTERS ● POLYETHYLENE ● CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX) ● ACRYLATES/STEARYL ACRYLATE/DIMETHICONE METHACRYLATE COPOLYMER ● TRIMETHYLOLPROPANE TRIISOSTEARATE ● HYDROGENATED POLYISOBUTENE ● PARFUM (FRAGRANCE) ● PROPYL GALLATE ● GERANIOL ● CITRONELLOL ● TOCOPHEROL ● AMYL CINNAMAL ● LIMONENE ● CITRAL ● BENZYL BENZOATE ● BHT ● [+/- :CI 12085 (RED 36, RED 36 LAKE) ● CI 15850 (RED 6, RED 7, RED 7 LAKE) ● CI 15985 (YELLOW 6, YELLOW 6 LAKE) ● CI 17200 (RED 33)CI 19140 (YELLOW 5, YELLOW 5 LAKE) ● CI 42090 (BLUE 1, BLUE 1 LAKE) ● CI 45380 (RED 21, RED 21 LAKE, RED 22, RED 22 LAKE) ● CI 45410 (RED 27, RED 27 LAKE, RED 28, RED 28 LAKE) ● CI 73360 (RED 30, RED 30 LAKE) ● CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE) ● CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES) ● CI 77742 (MANGANESE VIOLET) ● CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE) ● ].

Lista de ingrediente se poate modifica, așadar te rog să verifici ambalajul produsului pentru o listă cât mai actualizată.

Din ce am citit aici, Rouge Dior Ultra Rouge pare un produs sigur pentru utilizare pe durata unei sarcini sau a alăptării.

În plus, dacă produsele de machiaj nu sunt formulate pentru a fi absorbite (ele trebuie de fapt să facă exact opusul: trebuie să rămână la suprafața pielii și să reziste toată ziua, fiind parte din procesul de a arăta frumos) și nu prezintă vreun pericol în perioada sarcinii sau alăptării, fiind, în mare parte, compuse dintr-o ceară care se așază pe gene / piele și care nu poate fi astfel absorbită în piele, cu rujurile lucrurile pot sta puțin diferit: deși un ruj este destul de cerat și nu se va absorbi atât de mult, îți vei linge și ingera produsele pentru buze destul de mult de-a lungul unei zile…

ruj Rouge Dior Ultra Rouge_review cu foto swatch_cum mi s-a părut

Cel mai bine întreabă medicul cu lista de ingrediente / produsele în față. El știe ce produse cosmetice / ce ingrediente sunt sigure de utilizat pe durata sarcinii/alăptării. 😉

Concluzii pentru Rouge Dior Ultra Rouge

În nuanța 763 – Ultra Hype, un roșu bine pigmentat căruia cu greu îi reziști, rujul Rouge Dior Ultra Rouge se prezintă foarte puternic, elegant și feminin, totuși modern: nu e un roșu clasic, cald, contrar tubului roșu aprins în care vine ambalat, ci e un roșu rece, cu subtonuri de roz fuchsia / violaceu.

Deși ambalajul îl anunță ca fiind un ruj clasic, în batonul gros caracteristic, să știi că se prezintă sub forma unui baton mai subțire, ca de balsam de buze, care, sincer, nu-mi place și care a ridicat și ceva probleme în aplicare directă pe buze.

cum e pe buze rujul Rouge Dior Ultra Rouge_nuanța 763 Ultra Hype_finisaj_review și păreri cu foto

Formula sa e una semimată, cremoasă și destul de hidratantă: lasă și menține buzele fine, catifelate și strălucind puțin.

Deși se laudă cu o rezistență îndelungată pe buze (de până la 12 ore), în realitate, dacă mai și mănânci și bei între timp, ceea ce e normal, Rouge Dior Ultra Rouge rezistă abia 4 ore, nefiind nici rezistent la transfer.

Cu toate acestea, e un ruj foarte fain, bine pigmentat și care face buzele să se simtă foarte moi și răsfățate sub el, hidratându-le continuu, pe toată durata purtării.

În prezent, Rouge Dior Ultra Rouge nu se mai fabrică într-o varietate atât de mare de nuanțe, în nuanța 763 Ultra Hype nu l-am mai văzut de ceva vreme. Dar îl mai găsești în oferta online a unor magazine, precum:

Tu ce părere ai de rujul Rouge Dior Ultra Rouge? L-ai folosit? Ți-ar plăcea să-l încerci? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii despre experiențele tale cu rujurile.