De Ziua Mărțișorului, am primit rujul solid Dior Addict Lacquer Stick, în superba nuanță Diabolo – 684, un roz fuchsia feminin, super puternic, foarte pigmentat și primăvăratic. E magnific ca aspect, așa că am vrut repede să vă povestesc și vouă despre el.

Nu prea sunt adepta rujurilor solide – îmi plac mai mult cele lichide, lip glossurile. De aceea, când iau un ruj, trebuie să fie super bun în ceea ce privește calitatea, rezistent și, totodată, cremos…

Îmi plac, în schimb, rujurile cu o consistență cremoasă, care hidratează buzele, mai ales iarna. 😉 Asta pentru a fi în stare să egaleze pentru mine, personal, efectul unui lip gloss. Iar acest ruj Dior Addict Lacquer Stick este exact ce aștept eu de la un ruj. 🙂

Acuma, fie vorba între noi, dacă Chanel nu mă dă atât de mult pe spate pe partea de make up, Dior, în schimb, este minunat.

Prima impresie despre rujul Dior Addict Lacquer Stick

Aș putea porni chiar de la prima vedere: e un ruj mai subțire, cu un diametru mai mic decât rujurile solide obișnuite, exact ca un stick, după cum îi spune denumirea. 🙂

Forma recipientului e specifică rujurilor Dior Addict și îmi place maxim. Are acel capăt ca de mâner (al unui sertar) cu inițialele Christian Dior, de care tragi ca să scoți capacul. Deși ai avea impresia că acela e căpăcelul, nup, ei bine, partea cu bumburuzul acela e, de fapt, baza care conține și rujul.

Nu se deschide, așadar, ca un ruj obișnuit, nu tragi de capac pentru a-l scoate, ci invers. Apoi, dacă vrei să îl pui în picioare, îl așezi pe căpăcelul său, deci… tot invers.

Ambalajul de carton al rujului este argintiu cu efect holografic și arată foarte bine. Recipientul efectiv al rujului are aspect luxos. Căpăcelul său este violet-închis spre negru, pe care e trecut embosat, cu argintiu, numele Dior.

cum este rujul Dior Addict Lacquer Stick_review

Partea în care se află practic rujul, cea de pe care scoți capacul (sau, mai degrabă, invers, pe care o scoți din capac), este argintie, iar cu acel capăt ca de buton, arată atât de bine. E o plăcere numai să îl privești din afară.

Când introduci recipientul cu ruj înapoi în capac, se cuplează pur și simplu ca un magnet, cu un sunet specific. Mi se pare super profi și acest aspect. Se simte și se vede de la o poștă că vorbim de un produs premium, marca Dior.

Cât privește interiorul, rujul în sine, arată foarte bine din prima, lucește foarte plăcut, exact glossy, ca un lac – de aici probabil și numele de lacquer. Am exclamat un mare „da!” când l-am văzut în sine, pentru că mi-am dat seama de la prima vedere că are o consistență cremoasă, glossy, lucioasă. E un produs hibrid, după părerea mea: între un lipstick și un lip gloss.

Nici culoarea proeminentă, ostentativă, nu-mi displace. E o culoare tare, vivid, pentru tinere și femei încrezătoare. Primăvăratică și de vară. Se va potrivi de minune cu atâtea outfituri fresh, de sezon cald!

review ruj Dior Addict Lacquer Stick

Cum e pentru mine rujul Dior Addict Lacquer Stick, după primele utilizări

E un ruj fenomenal, dincolo și de culoarea superbă: am primit nuanța 684 – Diabolo. Habar nu am cum de s-au gândit să o numească așa, dar probabil pentru că, fiind un fuchsia atât de puternic, e considerată o culoare… diabolică.

Cred că, fiind o culoare tinerească, fresh, avantajează pe oricine. Și da, întinerește. 🙂

Încă de la prima utilizare, rujul mi-a dat impresia unui balsam de buze (doar că unul foarte strident colorat :D), care glisează pur și simplu pe buze. E o plăcere cum se simte pe buze. Lejer, ușor, ca și cum te-ai fi dat cu un balsam. Buzele sunt instant hidratate, iar aspectul e al unui ruj mai mult decât cremos, ca un ruj lichid.

Se vede aspectul ușor glossy, de lacquer, și pe buze. Dacă te dai cu suficient, se intensifică acea culoare stridentă, dar și aspectul glossy se accentuează și pare că te-ai dat cu un ruj lichid, nu chiar gloss.

ruj Dior Addict Lacquer Stick_nunța Diabolo swatch_review

Din păcate, se transferă, și poate că acesta ar fi singurul său defect. Odată cu transferul, i se mai ia și din luciu, dar nu și din culoare. Odată ce apucă însă să se așeze pe buze și să pătrundă pielea, mi se pare că rezistă mai bine și nu se mai transferă chiar așa de facil. Pare că intră bine în buze, ca o ștampilă, dar în timp. Și asta înseamnă, până la urmă, să ai o nuanță puternică în ceea ce privește rujul.

Culoarea puternică pare să reziste destul de mult însă și nu dispare chiar atât de mult, nici după ce mănânci. E bine pigmentat, așadar.

Eu zic că trece bine testul rezistenței și al transferului totuși, pentru că nu e definit ca ruj long lasting și nici rezistent la transfer. Nu a fost conceput cu acest scop, din contră, dacă e să ne luăm după denumire.

Apoi, brandul se laudă cu 6 ore de rezistență a produsului. Nu aș zice că e chiar atât de rezistent, dacă mai și mănânci între timp, dar e cam pe acolo. Doar că, de pildă, dacă dormi cu el pe buze, că nu apuci să te demachiezi (știu, nu se face :P), dimineața e încă acolo, fiind destul de puternic pigmentat. Doar că nu mai are acel luciu și aspect glossy. În schimb, buzele se simt hidratate, catifelate și foarte plăcute la atingere. 😉

Pe de altă parte, chiar dacă vorbim de un ruj Dior, el e descris încă de pe ambalaj ca „liquified shine saturated colour weightless wear”. Or, nu prea poți să le ai pe toate: și aspect de ruj lichid, glossy, și culoare puternică, rezistentă, saturată, cum e acest Diabolo roz fuchsia, și să îl simți ușor pe buze, fără să încarce și fără să se strângă în pliuri, să se adune inestetic.

ruj Dior Addict Lacquer Stick_review și păreri

Formula specifică rujului Dior Addict Lacquer Stick

Rujul Dior Addict Lacquer Stick are o formulă unică a brandului și include descoperiri inedite până la fabricarea sa,  în tehnologia cosmetică:

  • o combinație proprie de 5 uleiuri ultraușoare și hrănitoare, selectate pentru indicele lor de refracție ușoară, similar cu cel al sticlei, ceea ce oferă strălucire extremă, în timp ce rezistența sa se datorează adăugării de ceară de albine. Deci totul natural până aici, așadar un mare plus.
  • o nouă bază cvasi-cristalină, care este cu 44% mai transparentă decât o bază clasică de ruj, înseamnă că va fi dezvăluită mai multă pigmentare și, prin urmare, va lărgi câmpul pentru noi combinații de culori. 😉
  • un efect unic de „ fondant ” ca textură este posibil datorită noului proces mai lent și mai blând de turnare a rujului, ceea ce duce la o senzație similară a ceva care alunecă și se topește totodată pe buze.

ruj Dior Addict Lacquer Stick_review_listă ingrediente

Are și o aromă plăcută, delicioasă, ușor comestibilă, ca de bomboană sau vată de zahăr, oricum, ceva dulce (că tot e roz-bombonicios ca nuanță). Mirosul dispare însă la scurt timp după aplicare.

Formula acestui ruj face suficientă o aplicare. Totuși, pentru a intensifica culoarea și textura sa, aspectul glossy, lucios, poți să reaplici imediat și al doilea strat, fără probleme.

Apoi, în timp ce culoarea puternică rezistă mult pe buze, eu simt încă buzele hrănite, ca și cum nu aș avea nimic pe buze, ci doar le-aș fi trata cu un simplu balsam. Uneori, uit că m-am și dat cu ruj. 😀 dar el e încă acolo, pe buze, cu tonul puternic, chiar dacă textura glossy nu mai e la fel.

O formulă confortabilă, deloc grea ca a unui ruj rezistent sau lipicioasă ca a unui gloss… cu acest Dior Addict Lacquer Stick parcă s-a reinventat rujul. Și îl folosesc și eu. 🙂

“For this new generation of lacquers, I wanted the comfort of a hydrating balm without compromising on colour intensity and shine. All this beauty is within a single stick: our Dior Addict Lacquer Stick.”

PETER PHILLIPS
Creative and Image Director for Dior Makeup

Concluzii după utilizarea rujului Dior Addict Lacquer Stick

Eu cred că Dior Addict Lacquer Stick e un ruj minunat, care are puterea să transforme orice ținută, chiar una banală sau clasică, alb-negru, într-una superbă, bine elaborată. Și cu minimum de efort. Iar în asta trebuie să constea puterea unui ruj!

Pentru mine, e unul dintre rujurile preferate și mă bucur mult să am parte de el. 🙂 Mai ales că e un cadou. E un ruj calitativ, destul de rezistent pentru un ruj care e conceput pentru a conferi un aspect glossy.

E simplu de utilizat, ador sistemul său de închidere și designul, culoarea sa putenică și curajoasă, fresh și tinerească, ca să nu mai spun de aspectul glossy, luxos, atât al rujului ca produs în sine, cât și al ambalajului.

Aplicarea ușoară, ca și cum mi-aș cremui buzele dintr-o simplă mișcare, precum și senzația de catifelare a buzelor, și aroma subtilă, m-au cucerit la acest ruj.

Sunt convinsă că și celelalte nuanțe ale acestui ruj sunt superbe și sper să ajung să le încerc și eu curând. Unele arată senzațional, din ce am văzut în swatch-uri, la bloggerițele din afară. Gama acoperă nuanțe de rujuri pentru toate gusturile:  ai opțiuni de nuanțe nude, tonuri reci, tonuri calde, nuanțe deschise, luminoase sau tonuri dramatice, mai de… vampă.

Voi ați încercat rujul Dior Addict Lacquer Stick? Ce părere aveți despre el? Vă aștept să-mi scrieți în secțiunea de comentarii, în josul paginii. Contează mult pentru noi. 😉