Am primit de 8 martie mai multe rujuri Dior. Una dintre nuanțe, din gama Dior Addict, era cam prea maronie pentru gusturile mele, așa că am făcut schimb cu o prietenă. Eu i-am dat acel ruj Dior al meu, ea mi-a dat… un ruj Lancôme Rouge In Love – din subtonurile Jolis Matins, pe care nu-l prea plăcea. Și uite așa povestim aici azi despre acest ruj.

Pot spune că nu m-a impresionat la un mod ieșit din comun prima mea interacțiune cu Lancôme Rouge In Love. Am zis: OK, iată un nou ruj pentru colecția mea. Hmmm, dar…

… mi-a plăcut nuanța aceasta oranj, 106M. Pentru că nu mai aveam printre rujuri o asemenea culoare.

Apoi, interacționând mai mult cu produsul, observându-l cum se comportă pe buze și ce poate, a început să-mi prezinte un mult mai mare interes. Ba chiar am multe lucruri interesante de povestit despre el. Așa că iată!

Culoarea rujului Lancôme Rouge In Love 106M din colecția Jolis Matins

Culorile rujului Lancôme Rouge In Love sunt clasificate în funcție de starea de spirit a zilei: o colecție cu nuanțe proaspete de zi, nuanțe de seară și nuante trendy, sofisticate, între cele două momente ale zilei, după ocazie, stil și chef.

Nuanța rujului Lancôme Rouge In Love pe care o am eu este prima din colecția Jolis Matins: 106 M, un portocaliu discret, ruginiu. Eu zic că e potrivit atât la un look de vară, cât și de toamnă, ba chiar aduce un plus de culoare și iarna.

ruj lancome Rouge in Love nuanța 106M Jolis Matins_review

După cum îi spune și colecția din care face parte, Jolis Matins (în franceză, „dimineți drăguțe”), acest ruj e unul de zi, de aplicat dimineața. Dar eu cred că nuanța sa oranj, un portocaliu ok, nici prea țipător, nici prea banal, ruginiu, este perfectă și ziua, și seara. Pentru că rămâne o nuanță destul de elegantă, în ton cu restul aspectelor de la nivelul acestui ruj.

E o culoare care se adaptează mai mult tonurilor calde de ten, fiind o nuanță cu portocaliu, subtonuri galbene, aurii.

De asemenea, rujul este extraordinar de bine pigmentat, exact atât cât trebuie ca să arate bine și să se mențină bine câteva ore bune pe buze. Da, e un portocaliu, dar, chiar dacă e puternic, nu este țipător, ci rămâne elegant, specific brandului Lancôme și tipului de ruj solid sub care se prezintă acest produs: un ruj clasic, elegant, pentru doamne. Eu așa îl văd.

Însă, că tot vine vorba, eu cred că e potrivit de la domnișoare până la doamne. Nu e ceva specific pe clase de vârste. Pur și simplu, e elegant și poate fi utilizat de către orice femeie vrea să se bucure de el. 😉

Alte nuanțe ale acestui ruj Lancôme Rouge In Love sunt:
Beige Dentelle 300, M Pink Bonbon 361, Be My Date 183, Rose’Mantic 232, Violine Lamee 277, Rosy Pink 353, N Midnight Rose 377, Sequins D’Amour 170, Rose En Deshabille 240, Jolie Rosalie 275, Rose Sulfureuse 379, URBAN BALLET 110, Saint Honore 181, B Rose The 200, M Rendez Vous 230, Rose Me Rose Me Not 375, M Dans Ses Bras 163, B Rose Boudoir 340, B Rose Des Soupirants 351, Jolis Matins 106, B Madame Tulipe 156, N Rouge Valentine 185, Pinky Coral 322

Rouge In Love de la Lancome

Formulă și textură a rujului Lancôme Rouge In Love – colecția de nuanțe Jolis Matins – nuanța 106M

Lancôme Rouge In Love – cel puțin cu nuanțele acestea din colecția Jolis Matins – face parte din clasa rujurilor clasice, simple, cu textura aceea obișnuită de ruj, ca pe vremuri. Eu încadrez nuanța 106M, care deschide colecția Jolis Matins, la rujuri mate, în sensul că nu e prea cremos, nici lucios.

E un ruj dens, colorat, cu acoperire și eleganță specifică rujurilor de pe vremuri. De altfel, așa se anunță și arată și încă dinainte de a-l aplica pe buze. Se vede că are o consistență specifică rujurilor solide. E un ruj pe care mamele noastre sunt convinsă că l-ar îndrăgi ca textură și formulă. E chiar așa cum foloseau ele. Un modern, dar cu trimiteri retro, aș zice.

ruj lancome Rouge in Love nuanța 106M Jolis Matins_review și păreri

Buun, și tocmai că are această formulă densă și care se simte astfel și pe buze, aderă excelent la buze și asigură nu doar o acoperire bună, dar și o longevitate mai mare – spre deosebire de alte rujuri de lux pe care le-am mai testat și care se lăudau că ar fi long lasting, cum e acest ruj Dior Addict Lacquer Stick Liquified Shine.

Daaar acest fapt mai vine cu un side effect: are tendința de a usca buzele, de a face buzele uscate să iasă și mai mult în evidență, fiind în formula aceasta mai pudrată, mată. Așa că îți sugerez să îți hidratezi bine buzele înainte. Ca să te și bucuri de proprietățile și rezistența rujului pe măsura lui. 😉

Vei avea impresia că „ține” puțin formula aceasta densă a rujului Lancôme Rouge In Love, dar e normală pentru un asemenea ruj clasic, puternic, cu greutate. El, în schimb, se ține bine ore în șir pe buze și fuzionează de minune cu pielea lor.

Însă, în ansamblu, pot spune că acest ruj e unul cu ținută, oferă un aspect catifelat, chiar dacă are formula densă. Cel puțin, pe pielea buzelor, alunecă și aderă foarte bine și ai impresia că aplici o catifea fină. Momentul aplicării, chiar de la prima interacțiune cu produsul, este extrem de plăcut. Sunt foarte încântată de cum se simte.

ruj solid Lancome Rouge in Love_nuanța 106M pe buze_review

Pentru că e un ruj cu greutate, la propriu, cu formulă densă, simți cum încarcă efectiv cu strat buzele. Nu e o încărcare greoaie, dar se simte. Așa că îți recomand să aplici un balsam de buze peste ele, cu câteva minute înainte de aplicarea rujului. Sau să le hidratezi / exfoliezi cumva, în avans. 😉 Altfel, cum spuneam și mai sus, va accentua partea mai uscată a buzelor.

Acoperire și ținută & longevitate pentru rujul Lancôme Rouge In Love

Acest ruj Lancôme Rouge In Love pe care îl am eu e made in France, ceea ce mi se pare foarte drăguț. Mă face să mă simt așa, cumva, în lumea aceea a cosmeticelor și parfumurilor franțuzești, cu la vie en rose.

E un ruj premium care oferă o acoperire completă, fină. Îmi pare că aderă perfect din prima la buze. Pur și simplu treci peste buze, ca un ruj obișnuit, și simți cum acoperă. Zici că atât rujul, cât și pielea buzelor, se atrag atât de bine reciproc, ca un magnet.

Iar asta nu poate decât să reflecte faptul că acest ruj este bun, este făcut cum trebuie, e potrivit pentru ce ai tu nevoie. 😉

nuanța 106M_Jolis Matins_Lancome Rouge in Love review

Totodată, formula lui densă conferă o acoperire serioasă, puternică, bine colorată. E o acoperire mată, din punctul meu de vedere, de ruj clasic, zdravăn, așa cum vedeam la mamele noastre și la bunici, pe vremuri. Asta deși am văzut la alte tipe din afară, când testau alte nuanțe, că ar fi mai cremoase și, astfel, mai lucioase.

Pe ambalaj, Lancôme se laudă că oferă culori cu un grad ridicat de intensitate, precum și 6 ore de rezistență pe buze – „purtare lejeră ca o pană”, se exprimă ei metaforic (engl. 6h wear featherlight). Ei bine, este un timp de rezistență corect. Chiar fără laude, fără exagerări: cam atât rezistă, pur și simplu.

Firește, după ce mănânci, se mai duce din intensitate, dar face față cu brio. Ca un ruj clasic, autentic, de pe vremuri. Și aici ajută mult textura lui densă, bine pigmentată, mată. Dar, în orice caz, îți recomand să îl reaplici după ce mănânci sau cel puțin încă o dată pe timpul zilei, când observi că s-ar fi estompat bine culoarea. 😉

Prezentare și ambalaj ruj Lancôme Rouge In Love

Rujul Lancôme Rouge In Love vine ambalat într-o cutie cartonată lucioasă argintie, cam ca majoritatea produselor de machiaj Lancôme – ambalajul are embosat, în relief, trandafirul înflorit, emblema brandului Lancôme.

Pe acest ambalaj din carton strălucitor, glossy, ai informații de bază despre produs, referitoare la culoare, denumirea nuanței, a colecției, rezistența sa pe buze etc.

ruj solid Lancome Rouge in Love nuanța Jolis Matin_106M

Tot aici ai și lista de ingrediente:

Trimethylsiloxyphenyl dimethicone • isohexadecane • octyldodecyl neopentanoate • hydrogenated styrene/methyl styrene/indene copolymer • vp/hexadecene copolymer • polyethylene • ozokerite • alumina • synthetic fluorphlogopite • vp/eicosene copolymer • tin oxide • calcium aluminum borosilicate • calcium sodium borosilicate • dimethicone • silica • polyethylene terephthalate • acrylates copolymer • acrylic acid/isobutyl acrylate/isobornyl acrylate copolymer • pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate • parfum / fragrance • geraniol • alpha-isomethyl ionone • citronellol • [+/- may contain ci 1585 / red 6 • ci 1585 / red 7 • ci 1585 / red 7 lake • ci 15985 / yellow 6 lake • ci 1914 / yellow 5 lake • ci 429 / blue 1 lake • ci 4538 / red 22 lake • ci 4541 / red 28 lake • ci 7547 / carmine • ci 77491 • ci 77492 • ci 77499 / iron oxides • ci 77891 / titanium dioxide • mica

Trecând peste asta, recipientul propriu-zis al rujului Lancôme Rouge in Love e fooooarte fain: treci de la ambalajul de carton lucios la ceva cu textură satinată, mată, combinând părți lucioase, ca pe cutie. Este tot argintiu. Îmi place, e de colecție, din punctul meu de vedere.

ruj solid Lancome Rouge in Love_review

Arată așa, ca un turnuleț, cu o bază pe care scrie numele brandului Lancôme și un căpăcel care are în centru, lucioasă, ca o ramă, trecută denumirea produsului – Rouge in Love. Pe vârful capaclui, ai logoul – emblema brandului Lancôme: trandafirul, în relief, ca o ștampilă. Chiar îmi place mult prezentarea aceasta sub care vine rujul Lancôme.

cum e rujul solid Lancome Rouge in Love_detalii ambalare și review

Dacă desfășori din tub tot rujul, vei vedea că exact pe corpul produsului e embosat, din nou, trandafirul brandului Lancôme, ștampilă efectiv. 😉

ruj solid Lancome Rouge in Love nuanța Jolis Matin 106M_logo emblema_review

Miroase exact ca un ruj clasic de pe vremea bunicii, mamelor. Are aroma aceea pudrată, de cosmetice, cu un aer de Chanel, de produse de înfrumusețare franțuzești.

E foarte romantic, clasic, retro și, totuși, modern, totul la acest ruj Lancôme: de la ambalaj, prezentare, formulă, aspect, textură și efect pe buze.

Concluzia după experiența mea cu rujul Lancôme Rouge In Love – nuanța 106M din colecția Jolis Matins

După cum puteți să vă dați seama deja, rujul Lancôme Rouge In Love – nuanța 106M din colecția Jolis Matins e una pe care o plac și mă bucur că am făcut schimb și că se află în colecția mea de rujuri.

Apoi, astfel am avut șansa să văd cum sunt rujurile Lancôme Rouge In Love, în general. Și iar mă bucur!

Un clasic în prezentare modernă, un ruj de colecție pentru mine, care nu promite și nu se laudă că îți oferă marea cu sarea, dar care e exact ce ți-ai dori de la un ruj solid, clasic: culoare, prestanță, rezistență pe buze, catifelare, dar formulă densă, puternică.

cum e rujul solid Lancome Rouge in Love nuanța Jolis Matin_106M_review

Prețul e ceva cam mare, având în vedere că, la acest preț (verifică aici prețul actual), poți să mai iei și rujuri de la alte branduri premium, de lux, chiar mai puternice calitativ. Dar, după cum ziceam, chiar e un drăguț de colecție, deci nah… Și e bun, de calitate. 😉

Cel mai mult îmi place cum îmbină aerul romantic, retro, amintind de rujul mamelor și chiar al bunicilor, inclusiv prin prezentare și aromă pudrată, cu notele moderne, actuale, chiar și prin culoare.

Love it! ♥