Cu Dior Rouge Dior Liquid este prima oară când experimentez un ruj lichid care are aspect satinat, mai mat și „așezat” și decât un ruj solid. Oricum, tendința este ca rujurile solide să se prezinte pe buze ca niște rujuri cremoase, lichide. Și invers, după cum putem vedea aici. Dar hai să vorbim de rujul lichid Dior Rouge Dior Liquid pe larg aici, în acest review.
Eu am primit acest ruj Dior Rouge Dior Liquid în nuanța 565 Versatile Satin. Îl percep ca pe un roz-închis zmeuriu, satinat, cu irizații metalice.
E o nuanță destul de vibrantă pentru a ilumina fața, dar atât cât să nu fie peste măsură de strălucitoare, de ieșită în evidență. Inclusiv ca sclipiri / irizații, nu epatează sau eclipsează, ci e suficient cât trebuie, deși vorbim de un ruj… lichid. Finish-ul buzelor este și arată foarte soft.
Cică ar avea 33 de nuanțe în portofoliu acest ruj: eu știu de 17 nuanțe mate din colecția Matte, 6 nuanțe metalice din gama Metallic și 6 nuanțe satinate, din colecția Satin.
Dar nah, ca de obicei, cum se întâmplă și pe la brandurile mari, acest ruj Dior Liquid se mai găsește greu acum și nu în toate nuanțele inițiale. Însă le poți descoperi în „haine” noi, versiunea îmbunătățită, probabil și cu o formulă mai bună.
În versiunea pe care o am eu aici și l-am testat, acest ruj lichid Dior mai este disponibil la:
Chiar mă bucur de ocazia de a-mi crea o experiență cu el, până nu de mult testând rujuri solide Dior, chiar și rujuri Dior cu aspect cremos. Acesta e primul meu ruj lichid Dior. Și nici nu se comportă ca un ruj lichid obișnuit, pe buze având aspectul unui ruj solid la bază.
❤️ Citește despre:
Rouge Dior Liquid: primele impresii
Rouge Dior Liquid saturează buzele în ce privește acoperirea și culoarea. La modul că abia simt că am ceva pe buze, e suficient un strat destul de fin și subțire ca să confere destul de multă culoare și textură de ruj pe buze, pentru suficient de mult timp.
Și că tot vorbim de textură, se vede satinat pe buze, foarte plăcut, exact cum îl denumește și nuanța: Versatile Satin.
Cred că „versatil” vine de la acest aspect: arată ca și cum ar fi un ruj solid satinat pe buze, deși nu e. Iar pe alocuri, îți dă senzația că, totuși, e un ruj lichid, nu complet satinat. Sper că m-am făcut înțeleasă și v-ați prins ce vreau să spun. 🙂 De fapt, vă puteți da seama de aspect pe buze și senzația pe care o conferă privirii din poze.
Ba chiar Dior se laudă că asigură 3 tipuri de finish într-un singur ruj, la bază satinat ca textură (inclusiv desemnat astfel prin denumirea nuanței): mat, metalic și satinat.
„Ideea de a crea un ruj lichid Rouge Dior în finisaje surprinzătoare mate, satinate și metalice a venit din dorința de a dezvolta o gamă de nuanțe care să se adapteze oricărui tip de nuanță a pielii”
Peter Philips.
Irizațiile metalic-satinate sunt destul de fine, subtile, nu are o strălucire puternică, dar conferă un look glamour totuși, ca finish. Culoarea e bogată, „plină”, puternică, pare chiar o peliculă catifelată.
Culoarea finală e oricum intensă, fiind un ruj destul de pigmentat. Și e și o culoare destul de longevivă, rujul, deși lichid, asigurând rezistență mare pe buze.
Acoperirea mi se pare foarte bună și pare că rămâne pe buze timp îndelungat, destul de multe ore, deci are longevitate. Eu l-am testat din acest punct de vedere pentru peste 6 ore, dar probabil că duce și mai mult; cel puțin așa dă semne. 😀
Nu am avut însă ocazia să-l testez timp de mai multe ore de atât, însă el se laudă – de la brand – că oferă până la 12 ore de purtare.
Cum se prezintă rujul Rouge Dior Liquid
Formula rujului Rouge Dior Liquid, așa satinată cum o laudă și din denumire Dior, arată destul de luxuriantă, ce-i drept. Am citit și cică ar fi un blend „amestec” expert de ceară minerală, pudre ultrafine și uleiuri care conferă putere culorii, în timp ce livrează o alunecare perfectă peste buze și un rezultat de lungă purtare.
Cu un aplicator cu o scobitură tip „rezervor”, care asigură suficientă cantitate de produs pentru distribuirea pe buze și un vârf bine conturat, devine perfect de aplicat pe buze.
Ba chiar sfatul Dior e să aplici cu vârful aplicatorului un fel de bază – contur a rujului, apoi să continui să umpli pe centru buzele, cu distribuirea obișnuită a rujului pe toată suprafața buzelor.
Aplicatorul chiar e un instrument perfect pentru sublinierea și colorarea buzelor cu precizie. Genial design, în folosul tău, pentru a profita perfect, optim, de produsul din interiorul tubului, care mai e și luxos.
Produsul se aplică foarte ușor, fin, nu supraîncarcă buzele; din contră, e o formulă care ajută, la rându-i, la o distribuire uniformă și optimă, inclusiv a culorii.
Tubul arată și el foarte fain: e negru, luxos, profesionist, dreptunghiular, cu colțuri și margini destul de ascuțite și bine definite, cu un decupaj transparent, care lasă să se întrevadă foarte bine nuanța produsului și textura satinată, cu particule ca de sidef care să confere acele irizații metalic-satinate/sidefate.
Partea de unde se înșurubează/deșurubează aplicatorul este decorată cu un pattern ca de forme de diamante, luxos, caracteristic pentru mai multe tipuri de produse de machiaj Dior – de fapt, cred că aparține unei colecții de produse de machiaj specifice Dior. E ca un tipar-semnătură.
Deși e o formulă ca de ruj solid, îmi place că nu usucă buzele, ba chiar le îmbracă într-o peliculă luxuriantă, cu finish complex, ce pare să hrănească și să răsfețe, în final, pielea delicată a buzelor.
Ce-mi mai place la formula acestui ruj lichid Dior e că face buzele să pară mai pline și mai voluminoase. Inițial am crezut că mi se pare mie, dar nu. Probabil și irizațiile acelea satinate din nuanță ajută aici.
Și, deși face buzele să pară mai mari, nu o face într-un mod artificial, vulgar, ci chiar natural, plăcut; de asemenea, ca aspect și finish mi se pare că mimează textura naturală a buzelor de minune. Cum spuneam, păstrează buzele hidratate, catifelate la atingere.
Rujul Rouge Dior Liquid: concluzii
Deși nu sunt adepta rujurilor cu aspect satinat și nici al rujurilor lichide care să pară solide pe buze, cum sunt rujurile lichide mate (mai degrabă, și lichid mat l-aș fi preferat, in the end, decât satinat :D), și nici nuanța aceasta de roz zmeuriu nu mă tentează de regulă, experiența overall cu rujul lichid satinat Rouge Dior Liquid este una foarte plăcută și de care sunt super încântată.
În final, pot spune că atât din punct de vedere longevitate, aspect, acoperire și finish, e unul dintre cele mai bune rujuri pe care le-am folosit, chiar mai bun și decât rujurile solide. Până la urmă e un Dior cu o formulă de lux concepută.
Și, uite, așa ajung să-mi placă și mie rujurile lichide cu aspect ca de ruj solid pe buze. Și acesta are și rezistență foarte bună și nici nu usucă buzele, din contră. Arată și așa de bine pe buze!
Ba chiar aș putea garanta că, odată încercat acest ruj lichid satinat, în această nuanță, aș vrea să am mai multe nuanțe. Sunt super fericită cu el. Încă o dată: produsele de makeup Dior sunt printre preferatele mele, nu mă lasă baltă. Din contră. Sunt de recomandat mai departe și de recumpărat.
Prețul e și el cu adevărat pe măsură – între 150 și 200 lei (verifică aici prețul actual), pe aici – în funcție și de ofertele pe care le poți prinde sau de tipul de magazin.
Chiar îți recomand și ție acest ruj lichid satinat Dior, chiar dacă, la fel ca și mine, nu ești adepta rujurilor lichide. Îți va fi greu să nu-ți iei mai multe și să te limitezi doar la o nuanță din colecție.
Cum spuneam însă și inițial, acum nu le mai găsești în această versiune. Dar sunt convinsă că și variantele actuale au niște formule care conferă același aspect și creează, la fel ca acesta testat de mine, dependență. 😀