Cu mătreața am avut o perioadă mai agitată, acum încep să-mi revin. Însă din acea perioasă am ajuns să-mi doresc să testez și ceva natural pentru scalpul meu sensibilizat. Și m-am oprit la un șampon antimătreață de la Bottega Verde, cu urzică și lămâie.

Mi-am luat șamponul antimătreață Bottega Verde Ortica e Limone cu prima mea comandă Bottega Verde. Am vrut să încerc și ceva natural, să văd cum funcționează pe scalpul meu cu probleme.

Așa că, încântată fiind de săpunul lichid cu ceai verde, am zis să bag o fisă și pentru șampon. M-am oprit astfel la acesta cu urzică și lămâie, fiind cel clasat în categoria produselor lor antimătreață.

În plus, știam că urzica (din clasicele șampoane cu urzică din copilărie) are un rol eficient împotriva mătreții și scalpului problematic. Despre lămâie ce să zic, știu că-mi place, fiind din clasa citricelor, al căror parfum mă încântă.

Cum se prezintă șamponul antimătreață cu urzică și lămâie Bottega Verde Ortica e Limone

Șamponul antimătreață Bottega Verde Ortica e Limone, cu extract de urzică și lămâie, se laudă că previne apariția scuamelor grase, calmează scalpul și controlează secreția de sebum. Astfel:
– E ideal pentru părul gras care are probleme cu mătreața;
– Produsul poate fi folosit și pentru spălări frecvente;
– Formula specială este îmbogățită cu extract de urzică, extract de lămâie și un extract natural selectat pentru a normaliza mătreața și sebumul
– Cu fiecare spălare, lasă scalpul curat și părul cu tot mai puțină mătreață.

Șampoanele Bottega Verde sunt produse cosmetice naturale, delicate cu părul tău. Realizate din extracte de plante atent selecționate conform nevoilor speciale ale fiecărui tip de păr, șampoanele Bottega Verde îl îngrijesc, lăsând părul mătăsos, strălucitor, ușor de pieptănat și aranjat cu fiecare spălare.

șampon antimătreață Bottega Verde Ortica e Limone_ingrediente
șampon antimătreață Bottega Verde Ortica e Limone review

Acum, acest șampon are alt ambalaj, mult mai plăcut – din ce am văzut, cei de la Bottega Verde tot refac ambalajele, dar cred că nu intervin însă și asupra conținutului, a compoziției.

Eu voi vorbi însă de versiunea pe care am încercat-o eu, în flacon de plastic verde, semitransparent.

șampon antimătreață Bottega Verde Ortica e Limone_prezentare

Șamponul antimătreață cu urzică și lămâie Bottega Verde Ortica e Limone: păreri personale

Pe lângă mătreață, acest șampon e destinat și îngrijirii părului slăbit, cu fir subțire.

Lămâia cică are și ea un rol purificator, contribuind la o curățare delicată, dar în profunzime, a scalpului. Face astfel echipă bună cu urzica, pentru efectul antimătreață.

șampon antimătreață Bottega Verde Ortica e Limone review și păreri_consistență spumă

Pentru a observa rezultate, e indicat să îl folosești frecvent, să-l incluzi complet și pe lungă durată în rutina de spălare a părului.

Aplică o cantitate generoasă pe părul umed, masează bine scalpul pentru ca spuma să pătrundă ușor și să obții efecte bune. Eu aplic destul de mult la o șamponare, pentru a mă asigura că va curăța în profunzime.

Face o spumă destul de consistentă, cremoasă, dar nu foarte densă, destul de lejeră, de aceea mă asigur că pun destul, ca să pătrundă peste tot și să șamponeze bine. Îl clătesc după cu apă din plin, abundentă.

E incolor, ca un gel la textură, transparent, și foarte plăcut la miros: se simte ceva miros de verdeață și mai ales lămâia. Și îmi place; e o aromă fresh, foarte plăcută și revigorantă care se simte și pe păr, după uscare. Ideal așa, de vară.

șampon antimătreață Bottega Verde Ortica e Limone_textură

Cât privește eficiența sa antimătreață, pot spune că nu e super grozav, dar face destul de bine în direcția asta. Formula e blândă cu scalpul, îl hidratează și nu face el minuni, dar cu siguranță ajută în direcția reducerii mătreții.

Apoi, părul e moale, mătăsos și strălucitor după spălarea cu el, mi se pare că se și așază bine. De fapt, pare că „scârțâie” de curățenie, cât e încă ud.

șampon antimătreață Bottega Verde Ortica e Limone_textură și formulă

Îmi pare că și degresează destul de bine scalpul, eliminând sebumul în exces. Părul nu se mai îngrașă așa de repede.

Însă efectul acesta de degresare are tendința să usuce mult și părul, mai ales dacă e mai firav și delicat. Motiv pentru care îl folosesc cu un balsam bun de hidratare a părului sau o mască super hrănitoare. Și am grijă să-l alternez și cu alte șampoane, nu-l folosesc prea des. Poate că, totuși, formulele noi sunt mai blânde acum, față de versiunea aceasta a mea, din trecut.

Ideea că e mai natural mă face să-l iau în calcul drept una dintre cele mai bune opțiuni de șampon antimătreață, din ce am testat. Chiar și simplul fapt că purifică părul și stagnează mătreața e un mare plus.

Concluzii pentru șamponul antimătreață cu urzică și lămâie Bottega Verde Ortica e Limone

Overall, aș zice că a fost o experiență destul de bună cu acest șampon antimătreață Bottega Verde cu urzică și lămâie.

Experiența cu el, cât șamponez, e destul de plăcută, inclusiv la nivel de arome. Iar curățarea părului și degresarea lui e destul de temeinic realizată. Deci aș repeta-o, ca experiență. L-aș mai alege.

Ca preț e foarte OK, mai ales dacă îl prinzi la reducere, luând în considerare că e un șampon natural. Sau cel puțin așa susține Bottega Verde. Și e economic, te ține destul de mult, mai ales dacă nu-l utilizezi cu frecvență și alternând și cu alte șampoane.