Am avut o perioadă când mătreața îmi dădea bătăi de cap, așa că, tot căutând soluții, am aflat că acidul salicilic ajută și am ajuns astfel la șamponul tratament Gerocossen Capilmed cu acid salicilic și climbazol.

Șamponul tratament Gerocossen Capilmed e menit să combată mătreața datorită complexului de substanțe active din compoziție: acid salicilic, climbazol și ulei de lavandă.

Acesta îndepărtează scuamele de pe firul de păr și calmează mâncărimea pielii capului. Restabilește în acest fel echilibrul florei scalpului. Produsul este conceput pentru părul cu mătreață.

Șamponul tip tratament Gerocossen Capilmed: cum mi s-a părut

Șamponul Gerocossen Capilmed este transparent și destul de dens, vâscos, face și o spumă mai fină și nu atât de spornică, așa că trebuie să insiști puțin ca să pătrundă peste tot.
Mi se pare că la acest nivel se manifestă ca un șampon farmaceutic, dermato-cosmetic. De altfel, și faptul că e tip tratament indică asta.

Șampon Gerocossen Capilmed cu acid salicilic și climbazol_păreri

Are și un miros așa, de șampon dermato-cosmetic, farmaceutic, amintind de acest șampon antimătreață Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Sensitive pentru scalp iritat, foarte bun și acela, doar că nu la fel de… convenabil ca preț precum acesta.

Fiind atât de dens, curge mai greu din tub, mai ales spre final, când începe să se termine, însă dacă insiști bine, se rezolvă. Tot din cauza vâscozității compoziției, adesea trebuie să aplici mai mult, mai ales că nici spuma nu se generează foarte mult.

șampon tip tratament antimătreață Gerocossen Capilmed cu acid salicilic și climbazol_păreri și review_textură spumă

Mai aplici apă, mai aplici produs, că se pierde. Eu având și păr mai des, așa fac cu Gerocossen Capilmed. Daaar… ai însă grijă să nu dai în extrema cealaltă și să folosești prea mult produs.

Să clătești oricum bine după. Altfel, dacă rămâne spumă și produs neîndepărtat din păr, îți poate usca excesiv scalpul. Și e aiurea că și mătreață și descuamări nu ai vrea deodată.

L-am folosit timp de câteva luni și da, a contribuit la eliminarea mătreții foarte bine. A fost un proces treptat și, spălare după spălare, era tot mai bine. E unul dintre cele mai bune șampoane antimătreață pe care le-am folosit. Folosit regulat, chiar reduce considerabil mătreața.

șampon tip tratament Gerocossen Capilmed cu acid salicilic și climbazol_păreri și review

Singurul minus pe care îl aduce Gerocossen Capilmed e faptul că, fiind cu substanțe care combat mătreața atât de bine, precum acidul salicilic, parcă usucă puțin restul părului și prietena mea, fiind și cu părul lung, a zis că i-l și încurcă și, citez, „îl lasă tern, fără strălucire”.

Dar nah, fiind un șampon tratament înainte de orice, nu mă aștept să aibă rol de mască hidratantă pentru podoaba capilară, că nu de-aia l-am luat. Așa că în privința asta nu pot să comentez.

Dacă ești femeie, ai păr mai lung sau chiar suficient de lung și te speli pe cap cu Gerocossen Capilmed antimătreață, poți utiliza apoi și un balsam de păr sau mască hidratantă, ca să nu te trezești că ți-l usucă.

Ingrediente ale șamponului tratament Gerocossen Capilmed cu acid salicilic și climbazol

Bun, am spus inițial pe ce complex se bazează șamponul Gerocossen Capilmed ca să fie un tratament benefic împotriva mătreții. De fapt, asta îi e sugerat inițial și din denumirea completă.

Dar iată și lista sa completă de ingrediente, care arată astfel:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Sodium Cocoyl apple amino acids, Climbazol, Salicylic acid, Lavandula angustifolia oil, Alcohol, Polyquaternium-7, Benzyl Alcohol, Methylisothiazolinone, Methylchloro- isothiazolinone, Tetrasodium EDTA, Citric Acid.

Șampon Gerocossen Capilmed cu acid salicilic și climbazol_review_cum mi s-a părut

Șamponul tratament antimătreață Gerocossen Capilmed: alte detalii

Eu am șamponul în versiunea de 275 ml, deci o variantă destul de economică. Nu l-am găsit până acum în alte versiuni.

Este produs în România, ceea ce mă încântă să știu că, prin utilizarea lui, contribui la dezvoltarea unor branduri românești. Și încă o dată se confirmă faptul că și noi, românii, facem și avem chestii bune.

Din ce am mai citit despre el, e unul dintre șampoanele antimătreață cel mai lăudat de pe piață. Și, totuși, prea puțin cunoscut. Și eu am ajuns din întâmplare la el, citind despre ce trebuie să conțină un tratament antimătreață, ce substanțe recomandate de medici dermatologi.

De altfel, de-aia îndrăznesc să-l cataloghez drept un produs aproape farmaceutic, de nivelul dermato-cosmeticelor. Ceea ce și este, de fapt, păcat că nu e adus mai în față prin drogherii și farmacii.

Eu cred că l-am comandat prima oară tot online că tocmai citisem că acidul salicilic ajută împotriva mătreții. Acum, l-am mai găsit deja în vreo trei magazine online (uite mai jos) – vezi și tu de unde îl poți lua, să aibă disponibilitate/stoc și, poate, dai și de o ofertă bună de preț, reducere ceva.

Concluzii pentru șamponul tip tratament antimătreață Gerocossen Capilmed

Gerocossen Capilmed cu acid salicilic și climbazol e unul dintre cele mai bune șampoane antimătreață pe care le-am folosit, după Revalid antimătreață, care se combină și cu nevoia de a repara căderea părului, asociată adesea mătreții. Și de-aia am ales să vă spun despre experiența mea cu el; merită făcut mai cunoscut, să știți de el mai bine, că e bun.

Cu siguranță o să mai folosesc Gerocossen Capilmed cu acid salicilic și climbazol, dacă mă voi mai trezi cu mătreață pe care să nu o pot controla cu șampoanele obișnuite.

Tu ce spui? Ai folosit până acum șamponul antimătreață Gerocossen Capilmed? Dacă da, spune-mi cum ți s-a părut. Dacă nu, povestește-mi ce alte produse antimătreață ai folosit și au dat rezultate. Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii.