Ce e șamponul uscat, ce conține, când folosim sampon uscat si la ce ajuta? Menține părul curat și proaspăt zilnic cu șampon uscat; cum să-ți cureți părul fără spălare când te grăbești.

Părul tău s-a îngrășat prea repede de la ultima spălare? Ai o întâlnire importantă în scurt timp și nu ai timp să te speli din nou pe cap sau să ți-l reîmprospătezi cumva utilizând produse de curățare și/sau styling și apă, căci nu poți aștepta să se usuce sau să îi tragi o coafură elaborată? Nu-ți face griji! Poți arăta super cool și cu un păr proaspăt, fără urme de îngrășare sau de încărcare, dacă folosești câteva produse de îngrijire a părului atent selectate și concepute special și pentru astfel de situații jenante. Căci, hai să recunoaștem, nu-i om să nu fi trecut prin asta măcar o dată. Sau să fi rămas fără apă și, implicit, posibilitatea de spălare pe cap exact în momente-cheie. Eu am pățit-o, fix cu o zi înainte de cursul festiv de la absolvirea facultății. Și atunci am început să dau importanță și unor produse de îngrijire și de „salvare” a părului în momente importante, produse despre care o să vă vorbesc acum.

Pentru astfel de momente, care apar când ți-e lumea mai dragă și când ți-e părul mai neprietenos, s-au inventat, așadar, niște produse speciale (ce nu se inventează, sincer, în ziua de azi, când se găsesc soluții pentru orice belea?! :P), produse care vin în întîmpinarea ta și spre soluționarea problemei tale ca un adevărat „colac de salvare”. Și sfatul meu e să le achiziționați din timp, ca să le aveți acolo just in case, la nevoie și să nu stați să căutați după ele când sunteți în belea și, cel mai adesea, contratimp. Ei bine, pentru salvarea părului îngrășat prea repede, care nu poate fi spălat și curățat cu apă pe moment, au apărut balsame de păr, soluții-tratament absorbante (absorb uleiul din păr și sebumul în exces, reîmprospătându-l) și șampoane uscate. Dintre acestea, conceptul de șampon uscat / engl. dry shampoo este cel mai nou, însă reprezintă și cea mai rapidă și eficientă soluție într-un astfel de moment. În România, am găsit on-line șampoane uscate aici.

Sampon uscat Keune Dry Shampoo
Sampon uscat Keune Dry Shampoo

[button url=http://bit.ly/1g1xTfL target=blank icon=star-full]Șampon uscat găsești aici[/button]

Șamponul uscat absoarbe uleiul natural al părului, sebumul în exces, reîmprospătează părul – fără spălare prealabilă – și, foarte important, conferă volum. În plus, mai nou, și hairstyliștii folosesc șampon uscat înainte de orice coafură, întrucât curăță părul înainte și absoarbe sebumul în exces și alte urme de murdărie, pregătind astfel părul și lăsându-l ușor de manevrat și de coafat. Poate fi folosit pe orice tip de păr, indiferent de culoare; de asemenea, poate fi folosit de către femei, dar și de către bărbați deopotrivă. S-ar putea ca un șampon uscat să îți pară scump pe moment, însă conținutul unui tub te ține o perioadă îndelungată, întrucât nu îl vei folosi atât de des ca pe șamponul cu spălare/„șamponul umed”, ci doar în situații-criză, după cum spuneam mai sus. În plus, nu trebuie să folosești într-atât de mult ca un șampon clasic la o singură utilizare. 😉 Vei vedea că, per total de fapt, șamponul uscat e chiar un produs convenabil care face toți banii. 🙂 Mai ales pentru că te ajută să faci față situațiilor neprevăzute care pot apărea zilnic.

De regulă, acesta este fabricat sub varianta de recipient tip spray, tocmai pentru a fi mai practic și a permite distribuția uniformă și rapidă a produsului pe păr, prin simpla pulverizare de câteva ori. Un șampon uscat este conceput având la bază ca ingredient principal pudra de talc, care se colorează într-un mod cât mai natural și apropiat culorii firului de păr, tocmai ca să nu creeze senzația de albire. De aceea, vei vedea, sunt firme care produc șampon uscat pe variante adaptate fiecărei culori de păr: pentru păr brunet, pentru păr roșcat sau pentru păr blond ș.a.m.d. Pudra de talc are rolul de a absorbi uleiul și de a reîmprospăta, calmează pielea scalpului și nu produce mătreață, dimpotrivă. În plus, lasă părul plin de volum și ușor de manevrat și coafat după plac. Parfumul pe care îl conține un astfel de produs te ajută să elimini mirosurile neplăcute precum fumul de țigară sau de grătar. 😛

Investește și tu într-un șampon uscat și vei răsufla ușurată în situațiile contratimp când nu mai apuci să te speli pe cap și să te coafezi înainte de un eveniment sau de o întâlnire importantă!