Am încercat și eu acest șampon antimătreață Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Sensitive pentru scalp sensibil, pentru că nu mai rezistam cu mâncărimile și mătreața de pe umeri; și l-am prins și în ofertă la pachet cu două bucăți. Așa că iată-mi experiența personală – un review cu foto care sper să vă ajute și pe voi. 😉

De câțiva ani, mă confrunt cu mătreață, așa că în ultima vreme am testat foarte multe șampoane antimătreață în acest sens, destinate problemei mele. Cu unele îmi era bine o perioadă, după care problema reapărea.

Cu altele, în schimb, era bine imediat după spălare, apoi, a doua zi chiar, mă stresam din nou cu mătreața. Așa am ajuns și la șamponul antimătreață Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Sensitive, la care singura problemă, din punctul meu de vedere, rămâne prețul (verifică aici prețul actual).

În rest, nu prea am ce spune de el decât că mi-a făcut suficient bine scalpului. 🙂
Dar hai să povestim mai multe.

Gama de șampoane dermatocosmetice Vichy Dercos la ofertă

Șampoanele din gama Vichy Dercos sunt considerate dermatocosmetice, de aici și prețul mai măricel. Însă își fac treaba pe măsura unor dermatocosmetice, în sensul că se simte vizibil diferența între un astfel de șampon antimătreață și unul din comerț, fie el și de la un brand bun.

În gama de șampoane dermatocosmetice Vichy Dercos găsești șampoane antimătreață, șampoane ultracalmante, șampoane reparatoare, și fiecare categorie e destinată câte unei probleme a scalpului sau/și a părului.

Eu am prins promoția la șamponul antimătreață pentru scalp sensibil Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Sensitive care includea un pachet de două flacoane de 200 ml, ambalate individual în cutie proprie (verifică oferta actuală de pachete de șampoane Vichy Dercos) și mi-a prins bine.

A fost la un preț destul de convenabil (până în 90 de lei) astfel și mi-a ajuns vreo 2 luni, la păr mediu, cu spălare de două ori pe săptămână. Acum s-a schimbat puțin doar ambalajul, din câte văd prețul și oferta de pachet 2x sunt cam aceleași.

sampon vichiy dercos antimatreata si scalp sensibil

Cum mi s-a părut șamponul antimătreață Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Sensitive?

Pentru ce e destinat să facă, acest șampon este cel mai bun pe care l-am încercat. Am folosit însă concomitent și o mască de păr foarte hidratantă, pentru că șamponul este destinat luptei cu mătreața și calmării scalpului, nu și îngrijirii părului pe cât ar trebui.

Singurul regret rămâne faptul că, la un flacon de 200 ml, se termină destul de repede și e destul de scump. Dar caută să îl folosești cu măsură, pentru că eu, recunosc, am tendința să pun mai mult șampon decât trebuie pe păr, să mă asigur că face spumă și că pătrunde la fiecare rădăcină de păr.

La șampoanele dermatocosmetice, destinate îngrijirii scalpului, care sunt foarte concentrate în acest sens, chiar nu e nevoie și ba chiar poți obține efectul invers. Deși ai fi tentat să aplici mai mult pentru că nu face o spumă foarte densă:

sampon vichy dercos antimatreata pentru scalp sensibil

So… aplici o cantitate normală de șampon, masezi bine să facă spumă, lași să acționeze câteva minute (eu, între timp, mă spăl pe restul corpului :P) și apoi clătești bine. Șamponul are o textură destul de apoasă, e transparent (vezi și foto mai sus) și face o spumă fină.

Ca eficiență, pot să compar șamponul antimătreață pentru scalp sensibil cu un tratament – de fapt, asta este, ca dermatocosmetic: un șampon tratament – efectele lui imediate și pe termen suficient de lung le-am mai întâlnit doar la tratamente antimătreață pentru păr.

Mă tentează acum și varianta de șampon ultracalmant pentru scalp sensibil și uscat Vichy Dercos, care promite să calmeze mult mai mult și mâncărimile scalpului iritat de mătreață. Nu știu de ce nu l-am luat atunci, cred că nu era în oferta de pachet de 2 bucăți. Însă și varianta testată de mine stă bine la calmarea mâncărimii date de scalpul cu probleme. Chiar scrie și pe recipient.

Și apropo de acest lucru, pe ambalajul de la șamponul antimătreață pentru scalp sensibil Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Sensitive se specifică următoarele (*am notat cu verde mențiunile și comentariile mele cu privire la aceste efecte):

  • acționează asupra mătreții persistente de la prima aplicare – da, confirm, mi-a plăcut din prima;
  • are efect anti-recidivă până la 6 săptămâni – nu am simțit că acest efect ar fi fost chiar până la 6 săptămâni de la schimbarea șamponului (poate că a fost tocmai pentru că l-am schimbat), dar câteva săptămâni după ultima utilizare recunosc că nu am mai avut probleme.
  • calmează scalpul și lasă părul strălucitor și mătăsos – da, dar, după cum spuneam, pentru vârfuri măcar, recomand să utilizezi și o mască de păr sau un balsam hrănitor. 

Ingredientele șamponului antimătreață pentru scalp sensibil Vichy Dercos ANTI-PELLICULAIRE SENSITIVE

Ca ingrediente, formula acestui șampon antimătreață Vichy Dercos, fiind un șampon dermatocosmetic pentru păr sensibil, nu conține parabeni, sulfați și nici coloranți. Șamponul este made in France, în laboratoarele Vichy.

Lista de ingrediente a șamponului antimătreață formula pentru scalp sensibil Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Sensitive – subliniez ce știu că e foarte benefic:

apă, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Laureth-5 Carboxylic Acid, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Bisabolol, Farnesol, Hexylene Glycol, acid lactic, Peg-150 Distearat, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Piroctone Olamine, Polyquaternium-10, Propylene Glyco, acid salicilic – foarte util în problemele de ten și scalp, benzoat de sodiu, hidroxid de sodiu, Sodium Lauroyl Glutamate, parfum – ăsta nu prea e ok să fie în niciun fel de dermatocosmetice, fie ele și pentru scalp.

Totuși, șamponul are o aromă fresh, foarte plăcută.

sampon antimatreata vichy dercos scalp sensibil anti-recidiva-lista de ingrediente

Ca inovație în acest sens, Vichy se laudă cu formula nouă Piroctone Olamina, care ajută la calmarea scalpului.

Concluzie după utilizarea șamponului dermatocosmetc antimătreață pentru scalp sensibil Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Sensitive

Nu am altă concluzie, decât una scurtă. Și de bine. 🙂

Ca șampon tratament dermatocosmetic pentru scalp afectat de mătreață iritat, acest șampon de la Vichy Dercos și-a făcut treaba foarte bine. Cel mai bine, de fapt, dintre toate produsele similare testate în acest sens.

Extra, pentru că are un efect îndelungat de calmare a scalpului și anti-recidivă a mătreții, îl consider un tratament foarte bun antimătreață.

Ca raport calitate-preț, pot spune că ar putea avea totuși un preț mai mic, dar având în vedere că vorbim de un brand bun, de un produs dermatocosmetic, eu zic că merită.
În plus, dacă îl iei la pachet promoțional de două flacoane, s-ar putea să prinzi o ofertă bună (verifică prețul actual și oferta pentru gama de șampoane dermatocosmetice Vichy Dercos).