Chiar și când vara e pe fugă sau își petrece ultimele zile pe la noi, sandalele și pantofii cu împletituri de iută, ca de paie, sunt în mare stil și vogă. Și indiferent de modă și trenduri, cred că împletiturile din paie și iută rămân un element caracteristic verii, an de an.
Poate, astfel, și toamna putem prelungi vara, chiar dacă, propriu-zis, în calendar, nu se mai numește așa. Și poate, cel mai important, va mai ține vremea cu noi, pentru sandale, și în septembrie. 😉

Anyways, eu am dat peste niște pantofi și sandale cu împletituri ca din iută și paie sau în modele care reproduc excelent astfel de patternuri. Dar nu am vrut să iau în vedere „clasicele” sandale cu platforme împletite, tip wedges. Nu, mă voi referi aici la modele elegante, cu toc, dar… împletite.

Și am zis să nu trec cu vederea peste ele, că sigur te-ar tenta și pe tine. Mai ales că nu cred că e ceva mai estival ca ele și mai original. Poate doar gențile împletite sau poșetele tip coșulețe din paie ca acestea.

Oricum, sunt super drăguțe și simpatice, în orice vară, și la anul.

Sandale împletite cu toc mic gros și baretă Steve Madden

Și Steve Madden ne propune o colecție de sandale împletite ca de paie; de această dată, modelul e unul simplu, clasic, cu toc mic și gros și baretă cu cataramă metalică pe gleznă. Totul din design, inclusiv tocul, e din fâșii împletite ca niște codițe de păr, dar tip paie sau iută de coșuleț…

Par și foarte comode și, deși sunt cu model rustic, ca de paie împletite, arată foarte chic și modern, putând fi adaptate la variate ținute, de la boho și country-style până la unele moderne. Ce zici? Nu-i așa că sunt aparte și n-au cum să nu te atragă?

sandale cu toc jos, baretă și împletituri

Sandale cu toc înalt și gros și împletituri ca din paie Steve Madden

Tot în același stil ca și sandalele de mai sus, dar diferite doar la nivelul tocului, mult mai înalt, dar tot gros, sandalele Steve Madden împletite ca din iută de sac, sunt la fel de frumoase și în această variantă, mai feminină, modernă și elegantă.

Poartă-le la rochițe de vară și fuste vaporoase sau ample. Ori chiar la pantaloni office eleganți sau la blugi. Oricum arată elegant și feminin.

sandale cu toc gros înalt împletite ca din iută Steve Madden

Pantofi decupați Buanarotti cu toc mic gros & baretă, cu împletituri

Ei, uite ceva care se va potrivi de minune și la toamnă, până nu se strică vremea. O pereche de pantofi care să mai mențină din farmecul verii, la picioarele tale.

Pantofii cu toc mic și gros Buanarotti au baretă cu cataramă pe gleznă, vârf rotund și sunt decupați pe lateral, pentru a face de minune trecerea de la încălțămintea de vară la cea de toamnă. În plus, pe lângă această componentă a confortului, arată atât de bine ca model, cu împletiturile acelea bej ca de paie.

Iar designul lor și modelul împletit ca de iută, tip sac împletit heringbone, îi fac potriviți și la rochițe, fustițe, dar și la pantaloni și blugi, cam indiferent de culoare. 🙂

pantofi cu toc mic și gros baretă împletiți ca de paie

Saboți împletiți ca din paie ALDO

Și aceștia foarte estivali și mișto de purtat în concediu, cu mai orice piesă vestimentară, de la rochii, fuste, până la diverse modele de pantaloni, saboții împletiți ca din paie sunt minunați, mai ales când îi accesorizezi cu poșeta din paie preferată sau cu pălăria de soare împletită.

Inclusiv în casă i-aș purta, pentru că aduc acel aer boho, rustic și chiar tropical, din vacanță, indiferent de anotimp. Sunt adorabili și asta nu doar pentru că rămân și comozi și eleganți, în același timp, dar și pentru că au un design ca de pantofi, la vârfuri, dar se mențin ca niște papucei, în rest. Foarte chic, chiar și pe plajă! Noroc cu talpa plată!

saboți împletiți din rafie Aldo

Sandale cu toc și platformă împletite

Iar dacă nu vrei în întregime să ai parte de împletiturile ca din iută sau paie, optează pentru o pereche de sandale feminine și elegante, cu toc, dar cu toc și platforme împletite din iută ca de sac.

Acest model pe care l-am găsit e perfect pentru ce ai tu nevoie: arată mai retro așa, cu decupaj tip peep toe, sunt dintr-un material maro care imită de minune pielea întoarsă, au toc și platforme împletite ca din rafie. Prezintă și o baretă care se închide cu cataramă pe gleznă.

Modelul retro îți permite să porți aceste sandale cam la orice ținută elegantă, feminină, cam ca orice model de sandale peep toe obișnuit. Dacă ești adepta unui stil retro sau vintage, aceste sandale ți se vor potrivi de minune.

sandale tip peep toe cu toc și platforme împletite din rafie

Sandale tip espadrile cu mai multe tipuri de împletituri ca din iută

Știu că am spus că nu o să vă povestesc aici de „clasicele” sandale cu talpă ortopedică, tip wedges, cu împletituri ca din paie. Și nu o fac. Pentru că, deși modelul acesta de sandale înspre acolo trimite, el e destul de atipic pentru „încă un model de sandale cu platforme împletite”. De fapt, cumulează mai multe tipuri de împletituri, într-un singur tip de sandale: espadrile cu talpă ortopedică împletită. Și de aceea l-am ales.

Sandalele acestea tip expadrile cu talpă înaltă sunt foarte comode și drăgălașe. Tot ce vezi la ele, mai puțin bareta, este împletit, dar în patternuri diferite. Maroul și nuanțele de bej, ca de iută / paie, sunt din același film, mai rustic. Sunt niște sandale-espadrile perfecte vara, oriunde te-ai plimba.

Feminine și chic, rustice, dar boho, le poți purta în atâtea ținute de vară și chiar început de toamnă. Asortează-le o poșetă împletită sau o pălărie din paie simpatică.

sandale tip espadrile mpletite din iută sau paie

Sandale cu talpă și toc mediu pătrățoase împletite din rafie

Acest model de sandale împletite din rafie, disponibile în aceste două culori: bej și nude mai rozaliu, îmi amintesc mult de stilul de sandale cu toc pătrățos și vârf la fel de pătrățos, la modă în anii 90.

Sunt mai în stil clasic, pe stilul unei doamne mai mature și par destul de confortabile. Dar, oricum, acest model de sandale cu talpă și toc pătrățoase, au revenit în tendințe de câțiva ani, deci s-ar putea să fii la modă purtându-le. Ca să nu mai spun de împletiturile originale.

Merg clar în ținute elegante, cu rochii și fuste, dar și cu pantaloni office.

sandale împletite din rafie cu talpă și tocuri pătrățoase

Sandale împletite cu talpă wedge Big Star

Totul e împletit foarte bine la acest model de sandale: și ele în sine, cu barete încrucișate, și talpa ortopedică tip wedges. Arată ca niște împletituri de coșulețe din iută. Și, de fapt, cred că acela e materialul, la bază.

Sunt niște sandale tinerești, dulci, care nu cred că vor ieși prea curând din tendințe. Merg cu absolut orice piese vestimentare simpatice, feminine, estivale, din punctul meu de vedere.

sandale împletite din rafie cu talpă wedge

Sandale cu toc împletit ca din rafie Glamorous

Cu o împletitură ca de rafie, care amintește de coșurile de picnic, doar pe tocul înalt, aceste sandale elegante din material care imită pielea întoarsă, de culoare roz pastel, sunt o alternativă mai soft, dacă nu vrei să integrezi întru totul elemente împletite din paie și iută în ținuta ta.

Tocul e după un tip de împletitură mai aparte, rezultând ca niște carouri mici interesante, iar modelul pe tocuri înalte și elegante al sandalelor le face ușor de integrat în numeroase ținute feminine.

sandale roz cu toc înalt împletit din rafie în carouri

Eu găsesc foarte simpatice și originale aceste modele de sandale și pantofi împletiți ca din rafie sau iută / paie. În plus, sunt extrem de versatile, putând fi adaptate în multe ținute de vară și chiar toamnă, variate ca stiluri.

Tu ce părere ai de aceste tipuri de încălțăminte cu împletituri? Le-ai purta? Pe care dintre ele? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerea ta contează mult pentru noi. 😉