Cum sa corectezi vizual defectele corpului; ce haine sa porti daca esti disproportionata, daca ai sani prea mari si talie ingusta; ce accesorii sa iti pui.

Sunt unele femei mai înzestrate de natură în zona bustului și mai puțin în zona taliei. Ai zice că sunt perfecte, că așa arată femeia ideală, însă, în fond, depinde, pentru că e o disproporție care, vizual, poate deranja: o femeie cu sânii foarte mari și o talie mult mai îngustă decât normalul nu va arăta bine din punct de vedere. În unele cazuri, astfel de atribute se pot transforma în defecte.

Haine care să ascundă defectul sânilor prea mari

Ce-i de făcut în acest sens? Cum să-ți ascunzi un astfel de defect? Mereu am fost de părere că, în alegerea hainelor, nu-i suficient să porți ce îți place sau e în tendințe, ci trebuie neapărat să ții cont și de siluetă. Dacă ai cumva sânii prea mari și o talie de viespie, trebuie să înveți să corectezi această disproporție, purtând doar anumite tipuri de haine și renunțând la altele. Practic, totul trebuie să se concentreze pe triunghiul format de sâni și talie. Trebuie să lucrezi la nivelul acestei zone, să redistribui volumele, prin corectarea lor optică. Este greșit să crezi că o rochie mulată, sau orice altă piesă vestimentară mulată pe sâni te va avantaja. Evită așadar astfel de articole! Totodată, trebuie să renunți la rochiile și bluzele care pornesc direct de sub bust cu tăietura, la decolteurile ample combinate în partea de jos cu piese cambrate. Renunță și la diferite decorațiuni pe care le pui în zona bustului: cute sau aplicații, accesorii gen broșe, care nu fac altceva decât să volumizeze și mai mult.

629px-Make-Large-Breasts-Look-Smaller-Step-7

Vezi că sânii au fost dintotdeauna un „detaliu” extrem de important, așa că… tratează-i pe măsură! 😛 Poți fi foarte la modă și arătând ca o doamnă („golden lady”), folosind ân această perioadă, mai ales, combinații simple de taior (sacou sau geacă tip sacou) cu fustă, în varianta adecvată, cu tăieturi drepte, care pot subția și da efectul optic dorit. Sacoul poate fi semicambrat la jumătate de șold, cu umeri ampli și detalii importante: două texturi diferite sau bicolor (în două culori diferite). Astfel, creezi o grafică particulară pentru sacou și, simultan, corectezi optic/recalibrezi silueta.

Coafuri și accesorii care pot remedia unele defecte ale corpului

Alte trucuri ar mai fi cele ce țin de lungirea siluetei, inclusiv prin modul de realizare al coafurii. Îți poți tapa părul, mutând în acest fel centrul de interes al privirii celorlalți în partea de sus. Folosește accesorii mari la acest nivel, poartă cercei exuberanți (profită de acest trend în rândul bijuteriilor), pe fondul unei ținute simple, dar extrem de elegante. Poartă piese „twins”: pulover, bluză cu sau fără mâneci; decolteu și deasupra neapărat un cardigan cu o fustă dreaptă, până deasupra genunchiului. Să nu uiți nici de celelalte accesorii precum ochelarii, gențile, ciorapii tip plasă, imprimați sau colorați. Acestea vor atrage privirea pe alte zone.

În zilele când vrei să te îmbraci mai comod, în ținută lejeră, liberă, poartă o haină scurtă, necambrată, închisă asimetric – că tot se poartă asimetriile – și încearcă, dacă poți, și ceva accente de blană la gât, pălărie sau geantă. La această haină, poartă pantaloni în croială dreaptă, de sus până jos, eventual cu o manșetă lată, întoarsă.