Vorbeam cu o colegă că a primit un material care i se pare foarte cool și potrivit pentru vară. E vorba de o mătase vegetală bej, ușor creponată, din care se gândea să-și facă o fustă lungă până la călcâie. Mă întreba ce părere am: merge, se poartă fustele lungi vara asta? Iată mai jos ce i-am explicat.

Dacă și pe tine te interesează subiectul, iată mai jos câteva detalii care să te ajute, sper.

I-am zis colegei că nu doar că e o norocoasă cu materialul său, dar se vede treaba că știe și să se orienteze printre trenduri.

Deci: da! Se poartă fustele lungi vara aceasta.

Și sunt chiar două tipuri de fuste lungi în top: cele boho, etno, rustice, de stil prerie, gipsy, înflorate, colorate etc. și cele unicolorate – în culori potolite, naturale și din materiale cât mai naturale și fluide, dar și confortabile, cum ar fi: mătasea, inul sau dantela.

Ca model, îți recomand și ție fie varianta cu trei volane, fie cea mai simplă – dintr-o bucată, pe elastic, sau cu șnur în talie.

Îți poți asorta fusta cu un top tot într-o culoare naturală sau pastelată, numai că trebuie să ai mare grijă la accesorii – alege-le pe cele din lemn, os, sidef sau pietre semiprețioase mari. Astfel, rămâi în stilul boho-chic / hippie.

Știi că la fustele lungi nu se poartă pantofi sau sandale cu toc, nu-i așa? Excepție de la această regulă fac, desigur, modelele cu talpă ortopedică precum espadrilele, acelea care, probabil știi deja, sunt încă în tendințe.

Sursă foto: Unsplash/Ben WhiteHire