Toate ne confruntăm la un moment dat cu păr deteriorat. Credeai că nu se mai găsește adesea soluție firească decât tăierea lui? Iată câteva secrete de îngrijire și reparare a lui, dar și de prevenire a degradării sale, trucuri care chiar să determine natural și sănătos creșterea părului afectat de diverși factori.

,,Am avut păr frumos, sănătos, dar acum nu mai creşte, cade şi pare deteriorat.” Îţi sună cunoscut? Eu m-am confruntat deja cu această situaţie. Am petrecut mult timp ca să-l repar, folosind multe metode.

Şi am găsit o soluţie. Sper că te voi putea ajuta să-ţi recapeţi părul sănătos.

Acest proces nu este despre miracole. Este despre munca şi îngrijirea de zi cu zi.

Din păcate, sunt nevoită să sparg bula în care trăieşti dacă tu crezi că vei găsi o formula universală care îţi va repara părul în mai puţin de o săptămână. Nimeni nu deţine această preţioasă şi secretă informaţie. Pur şi simplu nu există.

Multe lucruri depind de structura şi grosimea părului. Cu alte cuvinte, totul depinde de genele tale.

Dar sunt sigură că, dacă ai o abordare bună, vei putea vedea rezultatele în 3-4 luni, indiferent de tipul părului tău.

Îngrijirea de zi cu zi a părului nu-l va face neapărat să crească mai repede!

Iată 12 secrete pentru îngrijirea adecvată a părului deteriorat, pentru a evita pierderea lui, dar și pentru a încuraja creșterea sa naturală și sănătoasă!

Îngrijirea părului şi creşterea acestuia nu depind una de cealaltă. Dar o îngrijire adecvată face părul frumos şi puternic. Aceasta poate împiedica şi pierderea prematură a părului.

Uite 12 secrete pe care le-am aflat în timp despre îngrijirea, dar și prevenirea părului deteriorat și cum să evit pierderea lui și să determin, natural, creșterea părului sănătoasă și rapidă:

  1. Nu există nicio diferenţă între o mască extrem de costisitoare şi o mască făcută cu ingrediente speciale de la strămoșii oricăruia dintre noi.

2. Aproape toate produsele de îngrijire a părului au doar două funcţii:

  • pentru a curăţa
  • pentru a proteja părul.

3. Ştim foarte puţine despre cele mai simple reguli de îngrijire.

4. Nu chinui părul pieptănându-l de o sută de ori pe zi. Această tehnică nu funcţionează şi poate deteriora părul. În trecut, oamenii trebuiau să-şi pieptene părul pentru a-l curăţa.

Prin pieptănat prea des, structura părului tău se deteriorează. Mai bine faci asta doar atunci când ai cu adevărat nevoie de asta înainte de spălare.

5. Apa trebuie să fie caldă, nu rece sau fierbinte. Ştim cu toţii că apa fierbinte ne face părul foarte fragil. Unii oameni cred că apa rece ne face părul mai strălucitor. Singura modalitate de a adăuga cu adevărat strălucire este de a netezi cuticula părului, la exterior.

6. Apa rece nu are superputeri, dar poţi utiliza un balsam după şampon.

7. Când îţi speli părul, trebuie să aplici şampon pe scalp şi la rădăcini. Nu spăla toată lungimea intenţionat.

În primul rând, cu cât părul tău este mai lung, cu atât devine mai încurcat. În al doilea rând, nu există decât praf pe păr (cu excepţia rădăcinilor), care poate fi uşor spălat cu apa amestecată cu şampon care curge în jos în timp ce îţi speli rădăcinile.

8. Trebuie să aplici balsam sau o mască pentru a umezi, nu uda părul, de fiecare dată. Nu trebuie după șamponare neapărat, când părul e ud, să aplici balsamul de îngrijire sau masca tratament!

mască de păr hidratantă Garnier Ultra DouxVezi AICI review-ul nostru despre masca de păr Garnier Ultra Doux cu ulei de avocado hidratant, foarte benefică pentru părul deteriorat

9. Când îţi clăteşti părul stoarce-l uşor şi şterge-l cu un prosop. Reţine că părul ud este foarte vulnerabil. Dacă îţi storci părul prea tare, se va deteriora, iar dacă nu-l ştergi bine, produsul nu va fi absorbit. De obicei, produsul de îngrijire și tratament se aplică folosind degetele, deşi diferite surse recomandă să faci asta cu ajutorul periei.

10. Căderea părului atunci când îl speli este normală. Ciclul de viaţă al unui fir de păr este format din mai multe etape. Firele de păr care se pierd în timpul spălării sunt firele de păr de care corpul nostru încearcă să scape pentru a lăsa altele noi să crească. În medie, pierdem în jur de 100-150 de fire de păr pe zi.

Este bine ca părul nostru să cadă mai repede în anumite anotimpuri. De regulă, se întâmplă toamna, atunci când corpul nostru reporneşte toate procesele. Nu intra în panică, este un fenomen natural, care se termină în 3 luni.

11. Nu evita să foloseşti un spray balsam, mai ales dacă ai părul subţire. Părul problematic poate să se încurce chiar dacă foloseşti o mască.

12. De asemenea, nu uita că este importantă calitatea periei de păr!

Sper că te-au ajutat secretele mele pentru îngrijirea părului deteriorat și fragil, predispus la degradare, trucuri pe care le-am învățat și eu de-a lungul timpului.

Tu ce alte secrete de îngrijire și prevenire a părului deteriorat ne poți divulga? Scrie-ne în comentarii în josul paginii! Părerea ta e importantă și poate ajuta și ceilalți cititori. 😉

Sursă foto front page: Unsplash / Tim Mossholder