Ca om în cei 30 de ani ai săi, bineînțeles că am început să fiu tot mai îndrăgostită de produsele de skincare antiîmbătrânire. Așa că, atunci când Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate a ajuns la mine, nu am putut fi decât super fericită, fiind un produs cotat de top.

Acest „elixir” numit Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate a devenit rapid și continuă să fie unul dintre favoritele dintotdeauna în ce privește îngrijirea pielii premium.

E un produs de cult în rândul celor care vor să rezolve principala problemă a pielii pe care o adresează Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate (îngrijirea antirid și atenuarea ridurilor), care promite să abordeze nu unul, ci… 10 semne-cheie ale îmbătrânirii, în timp ce hidratează și hrănește pielea în profunzime.

Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate chiar se autoproclamă mai mult decât un simplu ser antiîmbătrânire: e un produs premium, de lux, care se vrea un ser de reîntinerire, deci ar promite chiar „tinerețe fără bătrânețe”, iar, pentru acelea care deja suferă de semnele îmbătrânirii, s-ar întoarce în timp, la stadiul anterior al tenului, reîntinerindu-l.

Chiar să fie oare asfel? Hai să vedem împreună!

Serul de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate: primele impresii

Claimul principal al acestui ser de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate e că aduce rezultate în numai 7 zile. Așa că am urmărit ce a determinat la nivelul pielii mele exact în această perioadă, utilizându-l zilnic.

ser de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_review și păreri după folosire
Ambalaj premium, din sticlă

Recunosc că mi-a fost greu să-l introduc în rutină, deoarece tocmai ce-mi găsisem, în aceeași perioadă, preferatul în ce privește serurile de față – Caudalie Vinopure Blemish Control Infusion Serum din setul Caudalie Vinopure Anti-blemish Mission Set, despre care v-am povestit în review-ul dedicat aici.

Dar, pe de altă parte, eram super curioasă ce poate serul Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate și dacă într-adevăr se ridică la nivelul laudelor sale și ale celor care îl folosesc deja.

ser de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_mod de prezentare

În fine, de la prima încercare, după ce mi-am curățat fața, conform rutinei mele de îngrijire a tenului obișnuită, mi-am distribuit o picătură din flacon, cu ajutorul pipetei integrate în capacul sticluței. Recunosc că m-a impresionat foarte plăcut textura lichidului, foarte mătăsos, pe fața mea.

Am continuat cu aplicarea loțiunii / cremei hidratante cu SPF, pe care o utilizez zilnic. Am repetat procesul zilnic, timp de 7 zile.

Tenul arăta foarte luminos și radia de frumusețe. Riduri adânci nu prea am, deci nu pot să mă exprim prea mult în ce privește efectele antiîmbătrânire. Dar netezește extraordinar de mult pielea, o „umple” astfel încât să capete un aspect tânăr și o textură moale, catifelată.

aspectul tenului imediat după aplicarea serului de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_păreri
Apectul tenului meu imediat după aplicarea serului de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate, după prima utilizare

Am sesizat și ceva particule strălucitoare în lichidul serului, care rămân și pe suprafața tenului pe durata întregii zile, distribuind uniform lumina asfel încât să deturneze atenția de la pete și alte imperfecțiuni ale tenului. Rezultatul e mereu un ten radiant și proaspăt, de la aplicare până la finalul zilei.

Ce am observat din prima e că, după ce aplici crema de zi obișnuită cu SPF, aspectul minunat, tânăr și luminos al tenului, obținut cu Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate, se menține, însă, dacă peste SPF mai aplici și fondul de ten, care adesea mai are și efecte de matifiere, se mai pierde din luminozitatea obținută cu serul Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate.

Așa că, în combinație cu fondul de ten, soluția mea a fost să schimb efectiv pașii în care utilizez ambele tipuri de produse împreună: după curățarea tenului și aplicarea SPF-ului zilnic/a cremei hidratante de zi, am aplicat fondul de ten și abia apoi, peste, am pus și ser. Tenul meu a radiat cu un aspect sănătos și plăcut întreaga zi.

Nu am făcut asta constant, zilnic, ci doar atunci când am simțit nevoia menținerii luminozității pe ten, ca să nu pierd din efectele perceptibile și vizual ale acestui ser Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate.

Pe de altă parte, fiindcă am grijă de tenul meu, acesta și-a îmbunătățit vizibil aspectul și se simte extraordinar de plăcut și la atingere, așa că, adesea, renunț să mai aplic și fondul de ten.

aspect ten după aplicarea serului de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_păreri
Cum arată tenul meu după mai multe utilizări ale serului de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate

Oricum, serul de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique lasă tenul atât de proaspăt și luminos, îmbunătățind aspectul imperfecțiunilor, că adesea nu mai e nevoie să maschezi neapărat nimic cu un fond de ten, indiferent ce efecte vizibile s-ar lăuda că ar avea și acela (luminozitate, mascarea imperfecțiunilor, antirid etc.).

Diferența de produs rămâne: unul e ser și tratează, altul e fondul de ten și… maschează mai mult decât să trateze. Iar dacă serul Lancôme Advanced Génifique e atât de bun încât să trateze eficient astfel încât să începi să-ți pui problema să renunți la fond de ten, că nu mai prea e nevoie să maschezi ceva cu el, sau că tenul arată atât de bine datorită serului, că nu are rost să mai intervii cu ceva peste… well, asta spune totul!

S-a preconizat, așadar, din prima, în ce mă privește, că va fi un ser erou pentru rutina mea de îngrijire a pielii și chiar de machiaj, reducând pași și ajutându-mă să simplific lucrurile, să renunț la alte tipuri de cosmetice.

Pe de altă parte, hai să vedem dacă și-a câștigat locul, sau urmează să și-l câștige, în rutina mea zilnică de îngrijire a pielii.

Cum se poziționează serul Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate în rutina mea de îngrijire uzuală a pielii?

Serul e dedicat tuturor tipurilor de ten, în special celor uscate. Eu am tenul mixt, cu porțiuni uscate în zona T, așa că „elixirul” Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate îmi vine mănușă ca textură, inclusiv la nivel teoretic.

ser de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_prezentare ambalaj cu pipetă care se activează în capătul capacului
Pipetă în capătul capacului sticlei serului de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate; pentru eliberarea picăturilor de ser se apasă în capătul exterior al capacului, cu emblema brandului pe el embosată, trandafirul Lancôme

Uneori, mă confrunt cu acneea ocazională, unele pustule fiind mai agresive și încăpățânate, dar, în ultima vreme, am învățat să le țin sub control și apar tot mai rar.

Desigur, deși îmi place la nebunie să testez noi și noi produse de skincare, să descopăr care sunt cele mai potrivite pentru mine, vreau, pe de altă parte, să-mi mențin rutina de îngrijire a pielii cât mai „curată”, simplă și eficientă, și, totodată, vreau să fiu consecventă în această privință, să nu schimb prea des produse, să nu-mi dau sistemul pielii peste cap.

ser de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_prezentare ambalaj
Trandafirul Lancôme, emblema brandului, pe capacul exterior, în partea de sus, a sticlei de ser Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate

În general, mă uit după texturi lejere, care conțin ingrediente fine și calmante, care să hidrateze blând pielea, să nu irite – cel mai des, am observat că acele cosmetice care conțin acid hialuronic și niamicide sunt cele mai potrivite din acest punct de vedere. Acestea îmi „umplu” și refac pielea și țin erupțiile la distanță. Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate are acid hialuronic ca ingredient de bază, puternic.

Cum e textura serului de față Lancôme Advanced Génifique și cum se simte pe față?

Consistența și senzația concentratului de activare a tinereții din serul Lancôme Advanced Génifique amintesc de alte seruri cu acid hialuronic, care au o textură aproape slimică, dar sunt incredibil de ușor de absorbit rapid în piele și lejere.

Pielea mea „bea” pur și simplu acest ser, care dispare imediat în piele, datorită texturii apoase, umectatnte, lejere, ca de apă, dar ușor ca un gel.

ser de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_textură pe piele_păreri

Tenul devine complet uscat la atingere la doar 2-3 minute după aplicare și serul se stratifică frumos sub crema hidratantă și fondul de ten (vezi nsă mai sus trucul meu când îl folosesc în combinație cu fondul de ten, ca să mă bucur de strălucirea pe care o oferă mai mult timp).

Pentru mine, serul Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate e grozav pentru a rebalansa pielea ternă sau chiar deshidratată, pentru uniformizarea aspectului și nuanței pielii.

aspect ten după aplicare ser de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_păreri
Cum arată tenul meu după mai multe utilizări ale serului de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate

Deoarece concentratul de activare a tinereții de la Lancôme este atât de intens hidratant, se văd rezultatele destul de repede: pielea mea arăta vizibil „potolită” din punct de vedere „sete” de hidratare, cu o strălucire subtilă după prima aplicare. Și acest lucru s-a îmbunătățit doar odată cu folosirea consecventă a serului de reîntinerire Lancôme.

Îmi place, de asemenea, cât de lejer, fresh și ușor de absorbit în piele este; suficient de inofensiv pentru a-mi pune un strat sub crema hidratantă și machiaj, sau chiar peste fond de ten (!), fără să-mi fac griji că înfundă porii sau provoacă vreo erupție acneică. Din contră, se văd îmbunătățiri și din acest punct de vedere: pori vizibil reduși, pielea mai curattă, acnee, chiar și ocazională, mai puțin agresivă.

ser de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_textură și aspect compoziție_review și păreri

Într-un fel, îl văd ca pe un produs cu risc scăzut din punct de vedere al problemelor de acnee și puncte negre sau pori: nu simt că le anihilează, dar nici nu pare să provoace vreo erupție sau vreo iritare a pielii atunci când îl folosesc, ceea ce este oarecum destul de rar pentru tenul meu.

Cu toate acestea, nu sunt sigură dacă o persoană cu un ten gras și/sau hidratat (diferit de al meu) ar observa aceleași îmbunătățiri drastice. În plus, nu sunt sigură dacă „antiîmbătrânire” este cuvântul potrivit pentru unul dintre efectele acestui produs.

Mai degrabă, da, mai potrivit e cuvântul „reîntinerire” (cel puțin la utilizarea pe moment), cu care se autoproclamează din prima…

Simt că pielea moale, liniile umplute și tenul plin de aspectul de „rouă” / „dewy” sunt mai degrabă un rezultat al proprietăților sale de hidratare decât al ingredientelor puternice antiîmbătrânire, cum e retinolul, de regulă.

ser de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_textură_review și păreri

Simt că ar avea un parfum foarte slab, subtil, de citrice, care aproape îmi amintește de un parfum răcoritor de vară, în sensul bun, cum e Dior Homme Cologne. În general, aș spune că textura și mirosul se încadrează distinct în categoria bilelor albe, deci sunt PRO argumente în ce privește produsul.

Compoziție și ingrediente ale serului de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate

Compoziția serului de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate are 4 fracții probiotice și 3 prebiotice, substanțe nutritive benefice pentru microbiomul pielii, dar și acid hialuronic.

Formulat cu prebiotic bifidus (10%, bifida ferment lysate – ca ingredient activ erou), vitamina C, acid hialuronic și ceramide, acest ser mătăsos oferă o doză puternică de hidratare, întărind în același timp bariera de hidratare a pielii, pentru a se apăra împotriva poluării mediului și a razelor UV.

ser de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_prezentare ambalaj cu pipetă în capătul capacului

Probioticul, ca orice ingredient fermentat, face același lucru pentru pielea ta ca orice supliment probiotic pentru intestin: hrănește și se alătură bacteriilor „bune” prezente în stomac, pentru a crea un mediu sănătos și echilibrat.

Conform brandului, probioticele protejează tenul inclusiv împotriva daunelor UV (deși tot trebuie să porți în continuare SPF!), întărind în același timp bariera vitală de hidratare a pielii, pentru o hidratare optimă.

Împreună cu acidul hialuronic, pentru refacere, și cu vitamina C antioxidantă, acest ser este la fel de hidratant, pe cât de echilibrant. Ceramidele precum fitosfingozina (salicyloyl phytosphingosine) completează formula și ajută pielea să rețină umiditatea.

ser de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate_prezentare ambalaj cu pipetă

Compoziția produsului Advanced Génifique a fost reînnoită recent, de la 30.09.2019. Recenzia prezentă se referă la versiunea actuală a produsului.

Lista completă a ingredientelor, așa cum apare pe ambalajul serului în versiunea pe care am testat-o, este:

AQUA / WATER ●BIFIDA FERMENT LYSATE ● GLYCERIN ● ALCOHOL DENAT ● DIMETHICONE ● HYDROXYETHYLPIPERAZINE ETHANE SULFONIC ACID ● ASCORBYL GLUCOSIDE ● LACTOBACILLUS ● TOCOPHEROL ● SODIUM HYALURONATE ● SODIUM HYDROXIDE ● SODIUM BENZOATE ● PHENOXYETHANOL ● ADENOSINE ● FAEX EXTRACT / YEAST EXTRACT ● PEG-20 METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE ● PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL ● POLYMNIA SONCHIFOLIA ROOT JUICE ● MALTODEXTRIN ● SALICYLOYL PHYTOSPHINGOSINE ● AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE ● LIMONENE ● MANNOSE ● XANTHAN GUM ● PENTYLENE GLYCOL ● PROPYLENE GLYCOL ● CAPRYLYL GLYCOL ● ALPHA-GLUCAN OLIGOSACCHARIDE ● SORBITOL ● DISODIUM EDTA ● ROSA GALLICA FLOWER EXTRACT ● OCTYLDODECANOL ● CITRONELLOL ● PARFUM / FRAGRANCE ●

Lista de ingrediente se poate modifica, așadar te rog să verifici ambalajul produsului pentru o listă cât mai actualizată.

Din ce se observă, nu pare să conțină ingrediente cu potențiale riscuri de alergii, deci ar trebui să fie safe și pentru cei cu ten sensibil (totuși, dacă nu mă înșel, pentru ei există deja o versiune de Sensitive a serului Advanced Génifique).

Cu toate acestea, acest produs conține, de asemenea, o cantitate bună de alcool denat (al treilea ingredient de pe listă), în plus față de ingredientele de aromă potențial iritante, cum ar fi limonen, citronellol și parfum.

În timp ce primul este cel care îi conferă consistența absorbantă, cu uscare rapidă, alcoolul denat se poate usca și poate contracara activitatea prebioticului bifidus hidratant, a acidului hialuronic și a ceramidelor. Deși alcoolul nu este deloc rău, mulți oameni evită toate produsele de frumusețe care conțin alcool, așa că eu cred că este, într-adevăr, în final, o chestiune de preferință personală.

Cu toate acestea, n-aș afirma că e complet safe din punct de vedere compoziție: conține PEG (Polyethylene glycol), un compus poli-eter. Iar din punct de vedere al siguranței utilizării sale în sarcină și / sau pe perioada alăptării, am citit, în mai multe locuri, că nu ar fi chiar complet sigur (vezi acest ghid util de ingrediente cosmetice nesigure în sarcină), din cauza mai multor ingrediente din compoziție.

Cel mai bine e să te informezi oricum dinainte de a aplica orice pe față, în ce privește fiecare ingredient din compoziție, indiferent că ești sau nu însărcinată.

Concluzii după utilizarea serului de reîntinerire Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate

În timp ce serul de reîntinerire Advanced Génifique Youth Activating Concentrate de la Lancôme se mândrește cu câteva ingrediente-eroi, există și alte produse pe piață care conțin o combinație de prebiotic bifidus, acid hialuronic și vitamina C, fără unele dintre ingredientele mai uscate menționate mai sus, ce-i drept.

Dar, oricum, produsele similare de pe piață cu aceeași componență sau apropiată, și la fel de multe ingrediente, sunt mult mai ieftine. Din punct de vedere al compoziției, trebuie să recunoaștem că Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate e destul de… scump. Și, ca la majoritatea produselor high-end, prețul se justifică adesea prin (re)numele brandului și poziționarea sa pe piață…

Pe de altă parte, nici toate ingredientele nu mi se par chiar safe. Sunt discutabile și, dat fiind că, uite, pentru problemele mele de ten răspunde excelent serul Caudalie Vinopure Blemish Control Infusion Serum, mult mai ieftin și mai natural, momentan i-aș zice pas lui Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate în rutina mea de îngrijire.

În plus, simt că acest produs se încadrează mai degrabă în categoria „hidratant” decât în categoria „ser” și „antiîmbătrânire”, iar când îl privești din această perspectivă, nu pot să nu mă gândesc că există nenumărate produse hidratante mai ieftine pe piață.

Serul Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate încă face treabă bună și merită încercat, dar cred că prima achiziție este de departe și singura achiziție pe care o poți face, dacă bugetul este prioritatea ta. Mai ales că există nenumărate alte opțiuni similare pe piață.

Totuși, ca un verdict final, Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate oferă o experiență grozavă, nu ai ce spune, cu risc scăzut dacă dorești hidratare și refacerea pielii fără a utiliza ingrediente uleioase și potențial iritante.

Nu cred că se califică neapărat drept ser „antiîmbătrânire”, dar a avut beneficii vizibile pentru tenul meu, cât l-am folosit, și cu siguranță voi continua să-l folosesc înainte de culcare, pentru a-mi îmbunătăți hidratarea pielii peste noapte, dar și ziua, înainte de aplicarea loțiunii cu SPF, precum și inclusiv peste fondul de ten.

Uite unde îl găsești online la preț bun: