Moda nu e doar despre a purta cele mai trendy haine sau branduri. E, de fapt, despre cum porți hainele și cum alegi hainele potrivite tipului tău de corp, personalității și stilului tău. Uite, așadar, mai jos, câteva dintre cele mai bune sfaturi de designer, din toate timpurile, care vor fi valabile, cu siguranță, nu doar azi, în lunile următoare, ci și peste 50 de ani de acum încolo.

Ca să arăți cu adevărat frumoasă și sexy, trebuie să știi cum să etalezi pas cu pas, fiecare piesă din garderoba ta. Dacă nu ai cum, nu e de păstrat, după cum spune și Marie Kondo, în Magia Ordinii.

Învață cum să fii sexy și să-ți arăți pielea strategic!

Sexy nu înseamnă să îți arăți părțile corpului cât mai mult, ci să îți expui porțiuni din piele strategic. Nu să fii vulgară. Sexy nu e despre etalarea a cât mai mult posibil din piele și să nu mai lași loc de imaginație deloc. 😉 De fapt, asta e opusul a ceea ce e sexy și ar trebui evitat pe cât posibil.

În schimb, cel mai bine e să alegi una și doar una din părțile corpului să fie astfel adusă în evidență și expusă cu mai multă piele la vedere, în timp ce restul corpului să rămână acoperit. De exemplu, dacă picioarele sunt expuse printr-o rochie scurtă, asigură-te că umerii, brațele sau decolteul sânilor sunt acoperite.

Această strategie va crea un efect misterios și foarte atractiv, încântător. Deci sexy…

Asociază culorile inteligent!

Când vine vorba de culori, majoritatea oamenilor care poartă haine de designeri au dulapul plin de piese vestimentare în culori neutre precum negru, alb, gri și bleumarin.

Iar ca să faci o ținută în tonuri neutre să iasă în evidență, trebuie să o accesorizezi în culori cu personalitate. Aici ar trebui să incluzi și să achiziționezi poșete colorate strident sau viu colorate și vesele, pantofi și curele în nuanțe ca verdele-vânător, roz, galben, roșu etc.

Dacă ești mai curajoasă, nu te da înapoi de la a potrivi o ținută colorată neutru cu o poșetă și pantofi care sunt complet diferiți ca nuanțe, dar complementari.

Aruncă un ochi și pe acest material util despre teorii ale culorilor și roata culorilor și cum le aplici în makeup!

Poartă jeansii corect în ținute profi!

Jeansii sunt o piesă de bază, versatilă, în dressingul oricui. Cu toate acestea, să potrivești corect jeansii pare să fie destul de dificil adesea, pentru multe persoane.

Jeansii nepotriviți sau slab potriviți în ținute, când sunt prea strâmți sau prea largi, sunt cam un faux pas în modă. Chiar dacă o pereche de jeansi s-ar putea să se potrivească bine când îi cumperi, apoi ei pot începe să se lase și să arate prea de „boschetar” :D, cu trecerea timpului sau a purtărilor repetate.

Ca să nu pățești astfel, cel mai bine e să cumperi jeansi care sunt realizați din 95% bumbac și 5% spandex. Nu cumpăra jeansi care nu au cel puțin 2% Lycra spandex, întrucât nu vor reuși să-și mențină forma și prestanța de-a lungul timpului.

Elementul-surpriză din ținuta ta

Apoi, când compui un outfit întreg, fii sigur că adaugi un element de surpriză care creează contrast. Exemple de asemenea piese combinate reușit includ un choker oversize cu un tricou alb simplu, o jachetă de piele ca de motociclist cu o rochie mai formală, o curea colorată contrastantă pe o rochie simplă etc.

Acest mod de a mixa piese este o metodă foarte grozavă de a duce o ținută la un nivel superior, ca să te remarci din mulțime.

Găsește un croitor bun care să-ți ajusteze hainele cu orice ocazie!

Majoritatea hainelor nu se potrivesc perfect pe corpul nostru și, drept rezultat, e crucial să avem un croitor care să ne ajusteze hainele.

Nu e nimic mai rău decât o ținută minunată care ne e prea mare sau prea mică, întrucât ne va distruge complet lookul. Un bun croitor va fi în stare să ia o piesă de acest fel, care arată bine pe tine, și să o facă să fie extraordinară, tot pe corpul tău.

Aceste sfaturi de designeri cu siguranță ajută orice femeie să-și ducă garderoba la un nou nivel. Gândește-te: în final, nu hainele ne fac, ci noi le facem pe ele!

Citește și articolul pe o temă similară: Cum să te îmbraci ca un milionar cu un buget modest. 😉

Tu cum vezi astfel de lucruri? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerea ta contează cel mai mult pentru noi. 😉

Sursă foto: Pexels/ Andrea Piacquadio