E adevărat ce se spune. Mamele noastre chiar știu lucrurile cel mai bine. Practic, în fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv în lucrurile care implică rutina de îngrijire a pielii, obiceiurile pe care le-am dezvoltat și învățat au fost în mare parte datorate mamei.

Și, totuși, nu au existat niciodată tutoriale sau conversații intense și discursuri educaționale pe tema înfrumusețării.

În schimb, pe măsură ce am crescut, am văzut-o pe mama mai mult ca pe „prietena cea mai bună”, care m-a învățat prin puterea exemplului în multe feluri și m-a modelat în cine sunt astăzi.

Întotdeauna am văzut-o pe mama mea ca pe o femeie elegantă și feminină – o frumusețe naturală, și am luat câteva sfaturi bune de frumusețe de la ea de-a lungul timpului.

Unele dintre ele sunt trucuri care par a fi evidente, pentru că vedem omul cel mai apropiat si cel mai drag nouă cum își duce rutina de îngrijire personală în fiecare zi și e normal să fie așa și la alte milioane de femei.

Și mai normal e să împrumuți mijloace de înfrumusețare de la mama ta, căci e evident: o vezi zilnic, în splendoarea ei, cum arată de dimineața până seara, indiferent de stilul ei de machiaj sau stil de viață, în general.

Alte trucuri au fost mai degrabă „cuvinte de avertizare”, să zicem (precum NU categoric pentru a „smulge” prea mult din sprâncene sau a rasului părului de pe picior deasupra genunchiului – sunt sfaturi de bază care îmi vin acum în minte!).

Așa că astăzi m-am gândit că ar fi distractiv să împărtășesc câteva dintre aceste sfaturi cu tine!

Pe de altă parte, și noi azi, generația Millenials și X, Y și Z, am ajuns să returnăm favoarea mamelor și să le învățăm câteva lucruri despre obiceiurile noastre de frumusețe, la rândul nostru.

Apar constant produse noi pe care le folosim, le descoperim în variante updatate, mai evoluate decât le foloseau mamele. Oricum, tehnologia în sine a evoluat, și de aici atâtea opțiuni…

Iată, așadar, sfaturile de frumusețe punctuale pe care le-am primit de la mamele noastre! 🙂

Nu merge niciodată la culcare fără să te demachiezi!

Acesta a fost un sfat de frumusețe împrumutat de la mame pe care, fără doar și poate, ar trebui să-l preluăm.

Eu am început să mă joc cu machiaj de la o vârstă fragedă și, deși mama a optat întotdeauna pentru un aspect natural, adesea nu mai mult decât buze roz și o umbră subțire de mascara (sună familiar ?), ea a avut o mulțime de piese de make up cu care să mă joc.

Joaca cu branduri ca Lancôme și chiar Chanel dintre produsele de machiaj ale mamelor au fost un început minunat pentru cele mai norocoase dintre noi. Așa ne-am creat așteptări cât mai mari de la produsele de înfrumusețare… Sau măcar am visat la ele.

Și, revenind, nu contează cât de natural e machiajul, întotdeauna ne îndreptăm către pat cam la aceeași oră și ne îndepărtăm machiajul înainte de a ne culca, poate adesea chiar în același timp.

De aceea e esențial să ne demachiem, fie chiar și cu un simplu șervețel demachiant. Acum, de pildă, aud că tot mai multe mame folosesc apa micelară – cel puțin își fac treaba cu demachierea înainte de a se pune în pat! 🙂

Să ai o seară de răsfăț ca de spa, măcar o dată pe săptămână!

Când eram tânără, chiar luam foarte în serios acea zi/seară de răsfăț ca de spa. Aveam o ședință cu aburi faciali, o baie cu masaj al picioarelor plină de spumă și o mască facială îndelung ținută pe chip pentru fiecare problemă a pielii pe care mi-o puteam imagina.

În mare parte, multe dintre aceste răsfățuri mi-au fost induse, pe măsură ce am crescut, de obiceiurile mamei. Mai ales când eram doar noi în casă, făceam răsfățul de înfrumusețare la modul absolut: era o mare prioritate.

De atunci, am rămas cu obiceiul că, oricât de încărcat mi-ar fi programul, o astfel de ședință ca de spa pentru corpul meu, dar acasă, e ceva pentru care trebuie să mă asigur întotdeauna că am timp. Măcar o dată pe săptămână!

cum să ai o baie relaxantă

Timpul pentru tine însăți este așa de important! Și e uimitor ce fac doar câteva ore de atenție pentru propriul corp. 🙂 Îți schimbă complet starea de spirit.

Uite și cum să ai o baie relaxantă ca de spa la tine acasă!

Nu pleca din casă fără să-ți periezi părul!

Multe mame și chiar bunici conferă sfatul acesta zilnic. Și ele chiar arată mereu bine aranjate și ca scoase din cutie. Iar un look neîngrijit, casual, nu avantajează pe nimeni, să fim serioase.

Ia și tu în serios aceste obiceiuri, ba chiar poartă mereu la tine o perie de păr, pe cât posibil, când pleci de acasă.

Indiferent de tipul de păr și coafura/tunsoarea adoptată, acest truc e foarte util.

Nu fuma!

Orice părinte îți dă acest sfat, în general. Și pot spune că ai mei nu mi l-au conferit niciodată la modul explicit. Dar remarcile lor subtile despre tinerii care fumează, și încă de foarte timpuriu, au ajutat. Plus că au avut încredere în mine și, crescând cu atitudinea asta, eu chiar nu am simțit vreodată nevoia să fumez.

Apoi, știți și voi, aceasta e o strategie foarte bună, genială chiar, pentru că spunând exact ce să nu faci unui tânăr, s-ar putea să obții răspunsul opus, la modul că el să facă exact ce nu trebuie!

Acum, ca adulți, știm răul pe care fumatul îl poate produce pentru sănătate și piele. Așa că îi sunt recunoscătoare mamei, mai ales, pentru că mi-a inserat de timpuriu ideea negativă din jurul fumatului.

Ai grijă de dantura ta pentru un zâmbet frumos!

Degeaba ai grijă la alte lucruri, dacă zâmbetul tău nu e cel mai fermecător dintre toate. Trebuie să ai grijă de sănătatea ta dentară în primul rând și să te asiguri că e și estetică partea aceasta.

Iar pe această parte, trebuie să recunosc că eu i-am dat mai mult sfaturi mamei: am descoperit periuțele electrice, am folosit câteva modele bune și de curând, și mama a trecut la periajul electric al danturii.

Rezultatul? Zâmbetul nostru nu are limite: e strălucitor, sănătos și arată excelent întregul look astfel.

Așa avem acum amândouă periuța de dinți electrică potrivită fiecăreia și suntem foarte încântate.

Sper că prin acest material te-am inspirat ca să petreci mai mult timp cu mama ta, să îi asculți sfaturile, cel puțin treptat. Începe măcar prin cele de bază, cum ar fi trucurile ei de beauty. Dar nu uita să îi prezinți și tu ei noutățile tale!

Pentru că frumusețea e pentru amândouă, împreună, indiferent de vârstă. 🙂 Like mother, like daughter. Sau invers? 🙂

Voi ce alte sfaturi de frumusețe de neprețuit ați mai primit de la mamele voastre? Scrieți-ne în comentarii, în josul paginii! Experiențele și părerile tale sunt foarte importante pentru noi. 🙂

Sursă foto front page: Pexels/ Albert Rafael