E iarnă și pielea e, din nefericire, cea mai agresată zilele acestea. Chiar dacă zilele sunt mai blânde, pielea corpului nostru trebuie protejată puțin mai mult și necesită un tratament mai special acum.

Deși îmi îngrijesc cu perseverență pielea, epiderma mea este uscată și de multe ori se descuamează. Foarte neplăcut, știu. În special iarna, când nu e expusă la soare și corpul are oricum nevoie de hidratare în plus, pielea corpului meu devine aspră și se irită imediat. Ce fac eu pentru ca pielea mea să devină mai netedă și mai catifelată? Îți spun imediat. Până una alta, ia în calcu șl câteva detalii de mai jos. 😉

Epiderma ta poate fi deshidratată și din cauza unei protecții defectuoase contra intemperiilor sau din pricina unor îngrijiri necorespunzătoare. Folosesște doar produse cosmetice hidratante pentru corpul tău, care conțin substanțe speciale ce permit captarea apei din atmosferă, fixând-o la nivelul celulelor.

De asemenea, modul de aplicare a produselor este foarte important! Pentru ca efectul lor asupra pielii să fie maxim, aplică-le prin mișcări energice de masaj, imediat după duș sau baie, când porii pielii sunt deschiși și pregătiți să absoarbă cel mai bine substanțele hidratante. În privința băilor, este bine să nu exagerezi. Băile prelungite și prea dese produc deshidratarea epidermei, iar calcarul din apă nu face decât să o irite și să o usuce și mai mult.

Temperatura optimă a apei de baie este de 36-37 de grade Celsius, iar durata ei nu trebuie să depășească 15 minute. Un mic sfat: dacă adaugi în apa de baie câteva picături de ulei aromat sau ulei de măsline, acestea vor rămâne pe piele și vor forma o peliculă protectoare, care va conține constant nivelul umidității din epidermă. Sau poți alege un gel de duș hidratant, care conține uleiuri aromatice, precum gama de geluri de duș Nivea Bath Care, pe care îl găsești în mai multe variante de arome și extracte din plante și fructe, în combinație cu perluțe de ulei hidratant: crin; floare hawaiană de frangipani; pepene galben. Ori poți să te speli direct cu ulei de duș.

După baie sau duș, încearcă să aplici o loțiune de corp ori o cremă sau un ulei cât mai hidratant. Recomand loțiunea de corp Neutrogena Ultra Intensive Balm sau untul de corp I Love Cosmetics Strawberry & Cream, cu aromă delicioasă de căpșuni și frișcă.